Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ο νόμος του ποδοσφαίρου!

Η ΑΕΚ είχε τις μεγάλες ευκαιρίες αλλά το γκολ το έβαλε ο Άρης με τον Λαζαρίδη στο 79' (1-0) από δώρο Αραμπατζή και μπαίνει δυνατά στη μάχη για είσοδο στα πλέι οφ!
Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Αρη να... κλέβει τη νίκη από την καλύτερη ΑΕΚ με γκολ του Λαζαρίδη έπειτα από το εγκληματικό λάθος (σε έξοδο σε στημένη φάση) του Γιάννη Αραμπατζή που βρήκε αέρα αντί για μπάλα...
Στο 79ο λεπτό κρίθηκε στην Θεσσαλονίκη η αναμέτρηση μεταξύ του Αρη και της Ενωσης χάρη στο γκολ με κεφαλιά από τον Νίκο Λαζαρίδη σε ένα ματς που σύμφωνα με την εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο και τις ευκαιρίες που σπατάλησαν οι φιλοξενούμενοι προφανώς και δεν ήταν αναμενόμενος ο άσος!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική τελική προσπάθεια που είχε ο Αρης σε ολόκληρο το ματς προς την εστία του Γιάννη Αραμπατζή ήταν αυτή που χάρισε στους γηπεδούχους την τεράστιας σημασίας νίκη με σκορ 1-0...
Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Αρη και άξιζε να προηγείται στο σκορ με δυο και τρία τέρματα διαφορά. Πρόκειται ίσως για την καλύτερη εικόνα της Ενωσης μέχρι τώρα σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είχε τέσσερις μοναδικές στιγμές με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο, Λυμπερόπουλο (δις) και Σιαλμά για να μπει ανοίξει το σκορ αλλά στις αναπενάληπτες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στους παραπάνω ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ καμία δεν κατέληξε στο βάθος της εστίας του Βελλίδη!
Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι απλά παρατηρούσαν τον τρόπο ανάπτυξης του αντιπάλου τους που είχε επιβάλλει τον ρυθμό που ήθελε και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας με σούπερ πειθαρχημένη τακτική.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου ο Γιάννης Αραμπατζής ήταν θεατής και δεν υπήρξε η παραμικρή στιγμή απειλής από τον Αρη... Γεγονός μάλιστα που δεν άρεσε στην εξέδρα και στους φίλους της γηπεδούχου ομάδας που σε κάθε φάση που δημιουργούσαν οι παίκτες της ΑΕΚ αποδοκίμαζαν τις αντιδράσεις των αμυντικών τους.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μασάδο διόρθωσε τα λάθη του με τις γρήγορες αλλαγές που πραγματοποίησε και κυρίως με την είσοδο του Φατί στη μεσαία γραμμή όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ήθελαν στο πρώτο μέρος.
Ακόμη και τότε όμως ο Αρης δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός στην εστία του Αραμπατζή το λάθος του οποίου στο 79΄ όταν και πραγματοποίησε έξοδο... Μεσολογγίου σε φάουλ που εκτέλεσε ο Ούμπιντες έκρινε τον αγώνα μια και το δώρο του Ελληνα πορτιέρο της ΑΕΚ ήταν αδύνατο να μη το δεχτεί ο Λαζαρίδης που με κεφαλιά από το μισό μέτρο διαμόρφωσε το τελικό 1-0.
Πλέον με αυτή τη νίκη τους οι γηπεδούχοι μπαίνουν στη διεκδίκηση μίας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ την ώρα που η ΑΕΚ χάνει σημαντικό έδαφος και έχει μπροστά της το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο σε απόσταση αναπνοής αφού την πλησίασε στον 1 βαθμό!
 
                                                                                    ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr   
Twitter Bird Gadget