Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Φτιάχνω το δικό μου αντικουνουπικό χωρίς χημικά





H παρασκευή ενός αντικουνουπικού προϊόντος δεν είναι και πολύ δύσκολη και η παρακάτω συνταγή σας προσφέρει την δυνατότητα να έχετε ένα προϊόν χωρίς χημικά προσθετά.






Υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε ένα προϊόν αλλά αυτό που σας προτείνω είναι δοκιμασμένο. Ουσιαστικά αυτό που κάνετε είναι να διαλύσετε ένα μίγμα από αιθέρια έλαια σε μια βάση λαδιού ή αλκοόλης (οινοπνεύματος).








Πρέπει να σημειωθεί ότι πάντα πρέπει να χρησιμοποιούμε φυτικά λαδιά βάσης και όχι παράγωγα πετρελαίου όπως το παραφινέλαιο και το baby oil για παράδειγμα. Ακόμη μην υπερβαίνετε την συνισταμένη δόση, νομίζοντας ότι έτσι θα "ζαλίσετε τα κουνούπια" πιο γρήγορα καθώς αυτό μάλλον σε εσάς θα δημιουργήσει πρόβλημα κυρίως όπως να ερεθίσει το δέρμα σας.


Σαφέστατα εάν είστε έγκυος, ζητήστε την έγκυρη γνώμη ενός επαγγελματία αρωματοθεραπευτή ή του γιατρού σας πριν το χρησιμοποιήσετε.






Η συνταγή


Να θυμάστε ότι ποσότητα και αν κάνετε, θα πρέπει να εφαρμόσετε τον παρακάτω κανόνα μίξης σε αναλογία 5-10% αιθέρια ελαία σε λαδί βάσης. Άρα για να φτιάξουμε ένα μικρό μπουκαλάκι θα χρειαστούμε






5-10 σταγόνες μίγμα αιθέριων ελαίων


100ml λαδί φυτικό ή αλκοόλη






τα αιθέρια έλαια που έχουν καλή αντικουνουπική δράση είναι τα παρακάτω (τα παρουσιάζω με σειρά ξεκινώντας με το πιο δυνατό σε χρήση που έχω εγώ δοκιμάσει προηγούμενες φορές)






σιτρονέλλα (cymbopogon nardus)


ευκάλυπτος λεμονιού (eucalyptus citriodora)


μέντα (mentha piperita)


λεβάντα (lavandula angustofolia)


χαμομήλι γερμανικό (marticaria recutica)






ενώ τα λαδιά που προτείνω για μίξη ως λαδιά βάσης είναι (προτιμώ το ηλιέλαιο που είναι οικονομικό και άοσμο)






το ελαιόλαδο


το ηλιελαιο


το αμυγδαλέλαιο






διαλέξτε τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε από τα παραπάνω και κάντε την μίξη. Απλώστε το προϊόν στο δέρμα σας 10 λεπτά περίπου πριν φύγετε από το σπίτι ή ακόμα καλυτέρα ψεκάστε το (όχι βεβαία στα ματιά)






www.childit.gr
Twitter Bird Gadget