Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ιπτάμενος και τζέντλεμαν!

Ο Κώστας Μήτρογλου «πετούσε» στη Νέα Σμύρνη, σκόραρε δύο φορές κόντρα στον Πανιώνιο και οδήγησε τον Ατρόμητο σε ένα σπουδαίο διπλό (2-1)! Αποθέωθηκε ο Έλληνας φορ που δεν πανηγύρισε τα γκολ!
Έτσι έπαιξαν
Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Άκης Μάντζιος να παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, με τους Σιδεράκη, Όμο, Κούρντι, Σιόβα, Γουνδουλάκη, Ρόβα, Πιερ, Σάμαρη, Κούτσι, Ρόκα, Σκέμπρι να είναι στο αρχικό σχήμα.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε με 4-3-3 και τους Ράντμαν, Σκόνδρα, Τόμας, Φυτανίδη, Μπρίτο, Τάτο, Σφακιανάκη, Γιαννούλη, Δημούτσο, Ζουέλα, Μήτρογλου.
Λίγες φάσεις και 0-1
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε και πολλά να προσφέρει στους λίγους φιλάθλους του Πανιωνίου που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη, με τον Πανιώνιο να παίζει πιο επιθετικά, τον Ατρόμητο κυρίως να αμύνεται, αλλά να είναι και η ομάδα που πέτυχε το γκολ. Οι φάσεις ήταν λίγες και η πρώτη καταγράφηκε στο 3', όταν ο Τόμας έκανε λάθος και η μπάλα έφτασε στον Κούτσι, του οποίου το σουτ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Στο 25' ο Μπρίτο έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή την κεφαλιά του Σάμαρη στο δεύτερο δοκάρι και στο 29' οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη ευκαιρία τους στο παιχνίδια. Ο Δημούτσος κλείστηκε στα δεξιά από τους αμυντικούς του Πανιωνίου, όμως έδωσε ωραία με τακουνάκι στον Μήτρογλου, που μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού έχοντας και λίγο τη βοήθεια της τύχης, αφού η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σιδεράκη.
Μάλιστα, ο φορ του συλλόγου του Περιστερίου χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του Πανιωνίου, καθώς την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόραγε τη φανέλα του Ιστορικού. Οι «κυανέρυθροι» θέλησαν να έχουν άμεσα την απάντηση, αλλά ο Ράντμαν είπε «όχι» στο πλασέ του Κούτσι στο 31', ενώ ένα ακόμα σουτ του Μήτρογλου στο 40' πέρασε άουτ. Κάποια άλλη φάση δεν υπήρξε στο πρώτο 45λεπτο και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.
Καλύτερος ο Πανιώνιος, το γκολ (ξανά) ο Ατρόμητος
Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν λίγο πολύ ίδιο, με τον Πανιώνιο να έχει την υπεροχή, τον Ατρόμητο να πετυχαίνει δεύτερο τέρμα και τις φάσεις να είναι και πάλι λίγες. Η πρώτη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν στο 60' όταν ο Ράντμαν μπλόκαρε την κεφαλιά του Όμο, με τους Περιστεριώτες να πετυχαίνουν δεύτερο τέρμα στο 67'. Ο Μήτρογλου έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, κέρδισε την κόντρα με τον Πιερ, ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει με τάκλιν, και με ιδανικό πλασέ έγραψε το 0-2.
Πίεσε ο Πανιώνιος, απλά μείωσε το σκορ
Παρά ταύτα, οι παίκτες του Μάντζιου δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να πιέζουν τον Ατρόμητο, που σε δυο φάσεις έβγαλε δυο γκολ. Το πλασέ του Κούτσι στο 71' πέρασε άουτ, όπως και αυτό στο 78', και το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν το σκορ στο 80' με την κεφαλιά του Ντιμπαλά, ύστερα από τη σέντρα του Σάμαρη.
Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από τους φιλάθλους και τον πάγκο του Πανιωνίου για κάποια σφυρίγματα του Θάνου και η αποβολή του Μάντζιου, με τους οπαδούς να είναι οργισμένοι και να φωνάζουν «πουλημένε πουλημένε». Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ράντμαν να αποκρούει την κεφαλιά του Όμο στο 89' και τον Μήτρογλου να πλασάρει άουτ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Συνθέσεις ομάδων
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Κούρντι, Σιόβας, Γουνδουλάκης (46' Μενδρινός), Ρόβας (68' Ντιμπαλά), Πιερ (90' Αμπντουλάγιεφ), Σάμαρης, Κούτσι, Ρόκας, Σκέμπρι.
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Μπρίτο (73' Επστάιν), Τάτος (81' Νάστος), Σφακιανάκης, Γιαννούλης, Δημούτσος, Ζουέλα (58' Ιγκλέσιας), Μήτρογλου.

                                                                                    ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 
Twitter Bird Gadget