Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ζωντανός!

Στα Πηγάδια «μίλησε» το ένστικτο της επιβίωσης! Ο Παναιτωλικός με γκολ του Άντι στο 41' νίκησε τη Ξάνθη 1-0 και πήρε βαθιά ανάσα παραμονής!
Έντεκα αγώνες χωρίς νίκη ήταν υπερβολικά μεγάλος αριθμός, ακόμα και για τον νεοφώτιστο στην Σούπερ Λίγκα Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες με τις κακές τους εμφανίσεις βρέθηκαν σε πολύ άσχημη θέση, φτάνοντας κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι κάθε παιχνίδι είναι γι' αυτούς τελικός. Ο πρώτος από τους 8 μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ήταν κόντρα στην Ξάνθη στα Πηγάδια, ένας τελικός που κερδίθηκε από τα... καναρίνια τα οποία και επικράτησαν με 1-0 των γηπεδούχων. Ο Άντι στο 44' πέτυχε το νικητήριο γκολ και ο Παναιτωλικός μπορεί να ελπίζει, αν και έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, πως τελικά θα καταφέρει να παραμείνει.
Η Ξάνθη από την άλλη, από την στιγμή που δεν μπόρεσε να νικήσει, έμεινε μακριά από τα πλέι οφ, τα οποία πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα προλάβει. Οι γηπεδούχοι φωνάζουν για την διαιτησία, ωστόσο η αποβολή του Μπέρου ήταν δίκαιη, ενώ το φάουλ που κακώς δεν δόθηκε στον Σουάνη ήταν εκτός περιοχής, έστω και για εκατοστά.

Κακό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις

Ο αγώνας στα Πηγάδια ήταν κακός από πλευράς θεάματος, καθώς και οι δύο ομάδες έδειχναν την νευρικότητα που είχαν, λόγω του ότι ήθελαν όσο τίποτα άλλο την κατάκτηση των τριών βαθμών. Χαρακτηριστικό είναι πως και στα 90 λεπτά δεν πρέπει να σημειώθηκαν περισσότερες από τέσσερις καλές φάσεις, στις οποίες βάζουμε μέσα και το γκολ!!!

Μίλησε ο Ακαλέ...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ρυθμός ήταν πολύ αργός με τις μάχες να δίνονται συνήθως στο κέντρο. Στα 45 λεπτά εκτός του γκολ οι τερματοφύλακες και των δύο ομάδων να πιάνουν την μπάλα δύο φορές και τις δύο ο Τσενάμο. Οι Αγρινιώτες όμως ήταν αυτοί που πανηγύρισαν και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ. Συγκεκριμένα στο 41' ο Ακαλέ με πολύ ωραία προσπάθεια και σέντρα βρήκε αμαρκάριστο τον Άντι και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί κάνοντας το 0-1.

Διαμαρτυρίες και λίγο θέαμα στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν ακόμα χειρότερος. Δεν υπήρξαν μεγάλες φάσεις, ενώ οι γηπεδούχοι συνεχώς διαμαρτύρονταν. Διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν από το 55' όταν ο Μπέρτος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο αμυντικός της Ξάνθης έπεσε υπερβολικά δυνατά και με τα δύο πόδια στον Μητρόπουλο και σωστά ο διαιτητής τον απέβαλε.
Από εκείνο το λεπτό και μέχρι το 79' που υπήρξε μια μοναδική στιγμή για τον Παναιτωλικό, βλέπαμε μόνο κίτρινες, δυνατές μονομαχίες και τίποτα άλλο. Έντεκα λεπτά πριν το τέλος οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν μια ανάσα από το 0-2, αλλά ο Ονουάτσι που τείνει να αποβεί μοιραίος για την ομάδα του, μιας και χάνει την μία ευκαιρία μετά την άλλη, δεν κατάφερε να νικήσει τον Βιβιανί σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση, με τον Παναιτωλικό να παίρνει μια σπουδαία νίκη που τον κρατά ζωντανό στην μάχη της παραμονής.
Συνθέσεις ομάδων
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Ντάνι, Βασιλακάκης, Νταρμπιόν (Πλατέλλας 74'), Πόι (Βλαχοδήμος 45'), Μαρσελίνιο, Καζάκης (Σουάνης 45')
Παναιτωλικός (Λεμονής): Τζενάμο, Γκόλιας, Ντολεζάι, Κούσας, Αντι (Μουμίν 65'), Σιόντης, Μητρόπουλος, Ρότσα, Ακαλέ (Ονουάτσι 45'), Θεοδωρίδης (Καραμαλίκης 87'), Καμαρά

                                                                                      ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr   
Twitter Bird Gadget