Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

"Ξεσκονίζουν" την αγορά για επιθετικό

Τον παίκτη που θα καλύψει το κενό που άφησε ο Βιεϊρίνια αναζητούν οι Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης. Σε ποιους άξονες κινούνται.

Σαφάρι για την αναζήτηση του παίκτη που θα καλύψει το κενό του Αντελίνο Βιεϊρίνια έχουν ξεκινήσει στον ΠΑΟΚ. Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης ψάχνουν έναν ποδοσφαιριστή που θα αποτελέσει τον αντι-Πορτογάλο γνωρίζοντας πάντως πως τα χρήματα που έχουν στην διάθεσή τους δεν είναι πολλά και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους στην επιλογή τους.

Η αναζήτηση γίνεται και στην ελληνική αγορά (πληροφορίες κάνουν λόγο για Έλληνα επιθετικό, με τον οποίο είναι σε ανοικτή γραμμή οι "ασπρόμαυροι", χωρίς, όμως, να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες), όπως και στην παγκόσμια, βεβαίως, με τις λύσεις από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όμως, να εξετάζονται ως δεύτερες.

Το σκεπτικό γι' αυτό είναι ότι εκεί οι ομάδες αυτό το διάστημα είναι εκτός σεζόν, οπότε και οι παίκτες σε απραξία, σε ό,τι αφορά επίσημα παιχνίδια. Νωπό είναι ακόμη το παράδειγμα του Αρίας, ο οποίος αποκτήθηκε τον Γενάρη του 2011 και χρειάστηκε αρκετό χρόνο προσαρμογής μέχρις ότου μπει στο ρυθμό του ΠΑΟΚ, που, όπως και τώρα, είχε φουλ υποχρεώσεις.

Σε ό,τι αφορά στο προφίλ του παίκτη που αναζητούν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σε γενικές γραμμές είναι το εξής: νεαρός σε ηλικία, χωρίς υψηλό κασέ, έτοιμος να μπει άμεσα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και με δυνατότητα να καλύψει περιφερειακές θέσεις στην επιθετική γραμμή. Εύκολο εγχείρημα; Μάλλον όχι τέτοια εποχή...

Να σημειωθεί ότι η αναζήτηση αυτή δεν έχει σχέση με την περίπτωση του Νιμανί, ο οποίος είναι επιλογή Μπόλονι και θα προχωρήσει η συζήτηση για την απόκτησή του από τον ΠΑΟΚ, αφού πρώτα αξιολογηθεί στο φιλικό παιχνίδι που αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (11/1).

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι εφόσον βρεθεί γρήγορα κάποιος παίκτης με τα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε παραπάνω, δεν αποκλείεται να αναζητηθεί κι άλλη λύση, τρίτη εφόσον τελικά αποκτηθεί ο Νιμανί, σε άλλη γραμμή. 

                                                               ΠΗΓΗ:www.sport24.gr  

Twitter Bird Gadget