Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Επίδειξη δύναμης από Γαλλία

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Γαλλία η οποία επικράτησε 2-0 της Ουκρανίας και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρόκριση.
Από τα δυνατά αουτσάιντερ του Euro 2012 είναι η Γαλλία, η οποία όμως στον αγωνιστικό χώρο, αποδεικνύει πως είναι από τις καλύτερες ομάδες με το ποδόσφαιρο που παίζει.
Μετά την ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Αγγλία έκανε επίδειξη δύναμης και επί της Ουκρανίας επικρατώντας 2-0. Έτσι, θέλει απλά την ισοπαλία για την τελευταία αγωνιστική με τη Σουηδία για να βρεθεί στα προημιτελικά του Euro και να δώσει απαντήσεις στους επικριτές της.
Το πρώτο ημίχρονο, ήταν από τα χειρότερα της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, καθώς ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και η ασταμάτητη βροχή δεν βοήθησε στην παραγωγή θεάματος με τον Μενέζ να χάνει δύο ευκαιρίες για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.
 Ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν όμως, πήρε τη δική του προσωπική εκδίκηση στην επανάληψη. Στο 53’ βρέθηκε στην περιοχή της Ουκρανίας και μετά από ωραία ενέργεια και σουτ άνοιξε το σκορ για τους «τρικολόρ».
Η συνέχεια, ήταν ανάλογη για την ομάδα του Λοράν Μπλαν η οποία έφτασε άμεσα και σε δεύτερο τέρμα «καθαρίζοντας» το παιχνίδι. Ο Καμπάιγ βρέθηκε στην περιοχή των διοργανωτών και με ωραίο πλασέ, έκανε το 2-0 δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.
Από εκεί και πέρα η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία για τις δύο ομάδες με τους Γάλλους να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης χωρίς να κινδυνέψουν. Πλέον η Ουκρανία θέλει μόνο τη νίκη επί της Αγγλίας για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς με άλλο αποτέλεσμα δύσκολα θα μπορέσει να προκριθεί.
* Στο 5' της αναμέτρησης ο διαιτητής του παιχνιδιού, Γιόν Κούιπερς διέκοψε το παιχνίδι, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης. Ύστερα από μία ώρα διακοπής το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι.

                                                      ΠΗΓΗ: www.onsports.gr     ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ      
Twitter Bird Gadget