Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1

Με τον Στοχ να κάνει τα πάντα (2 γκολ, 1 ασίστ, κερδισμένο πέναλτι) ο ΠΑΟΚ... διέλυσε με 4-1 τον Πανιώνιο και έκανε 2 τις νίκες του στο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος που ήταν μέτριος στο πρώτο μέρος ευτύχισε να προηγηθεί με τον Σαλπιγγίδη στο 32’. Στην επανάληψη το ανέβασμα των Στοχ και Λούκας παρέσυρε όλο τον ΠΑΟΚ που πέτυχε άλλα τρία γκολ, δύο ο Σλοβάκος επιθετικός και ένα ο Κίτσιου. Ο Πανιώνιος πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Αραβίδη. 
Ο Χουμπ Στέφενς αποφάσισε να μη κάνει καμία αλλαγή στην 11αδα που έπαιξε με την Σάλκε. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια ο Χακόμπο, δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Σκόνδρας. Αμυντικό δίδυμο οι Κατσουράνης και Βίτορ. Αμυντικά χαφ οι Τζιόλης και Κάτσε, στα άκρα οι Λούκας και Στόχ, ενώ στην επίθεση οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης.
Ο Νίκος Παντελής επέλεξε με σχηματισμό 4-2-3-1 τους Γιαννακόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κούρντι και αριστερά ο Κούρος, κεντρικό αμυντικός δίδυμο οι Λαμπρόπουλος και Παντίδος. Στα χαφ οι Καλτσάς, Μενδρινός. Στις πτέρυγες οι Κολοβός και Ντούνης και στην επίθεση ο Αραβίδης.
Χωρίς αγωνιστικό πλάνο
Η κατοχή της μπάλας δεν έφτανε για τον ΠΑΟΚ να παίξει καλό και στρωτό ποδόσφαιρο. Έδειχνε να μην έχει αγωνιστικό πλάνο καθώς οι χαφ του δεν μπορούσαν να προωθήσουν την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Αδυνατούσε να παίξει κάθετα κι αυτό γιατί ο μοναδικός παίκτης που μπορούσε να το κάνει ήταν ο Λούκας, αλλά ήταν και πάλι στην δεξιά πτέρυγα. Ο Δικέφαλος έπαιξε μονοδιάστατα δηλαδή από την δεξιά πλευρά με τον Κίτσιου να παίρνει πρωτοβουλίες μήπως και γίνει κάποια επίθεση της προκοπής. Όπως αυτή στο 9’ με τον Αθανασιάδης να κάνει το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε.
Άντεξε μέχρι το 32’
Προσηλωμένος στην αμυντική του τακτική ήταν ο Πανιώνιος που είχε κλείσει στους χώρους και δεν άφηνε τον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί σωστά. Μέχρι όμως το 32ο λεπτό, γιατί οι γηπεδούχοι στην πρώτη οργανωμένη επίθεσή τους άνοιξαν το σκορ με τον Σαλπιγγίδη. Μετά από ωραία ενέργεια από τον Στοχ, πέρασε την μπάλα στην δεξιά πλευρά για τον Λούκας. Ο Ισπανός με σέντρα βρήκε τον Αθανασιάδη που έπεσε κάπως άτσαλα πάνω στον Παντίδο τροφοδοτώντας τον Σαλπιγγίδη που με προβολή άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.
Γκολάρα ο Στοχ
Οι Θεσσαλονικείς  στο 54’ με ένα γκολ ποίημα του Στοχ διπλασίασε τα τέρματά τους. Ο Σλοβάκος έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ, με την μπάλα να έχει τρομερά φάλτσα. Η μπάλα που μπέρδεψε τον Γιαννακόπουλο που έκανε βήματα εκτός εστία κατέληξε στα δίχτυα του για το 2-0.
Πιο ήρεμος 
Το 2-0 έφερε έναν άλλο αέρα στον ΠΑΟΚ. Έβαλε επιτέλους την μπάλα κάτω και προσπάθησε να αναπτυχτεί από τα πλάγια, αλλά και από τον άξονα δημιουργώντας καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Γιαννακόπουλου. Όπως στη φάση του 69ου λεπτού με το δυνατό ευθύβολο σουτ του Τζιόλη, με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να διώχνει σε κόρνερ.
Βροχή τα γκολ και οι φάσεις
Στο 76’ έγινε και το 3-0 με την αποκάλυψη του φετινού ΠΑΟΚ, Στέλιο Κίτσιου. Μετά από πάσα του Στοχ, ο νεαρός αμυντικός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Πανιώνιος που έψαχνε τρόπο να αντιδράσει μετά το 2-0, καθώς δεν έχει τίποτα πλέον να χάσει. Μάλιστα στο 72' άγγιξε το γκολ μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Λάσνικ, ο Χακόμπο δύσκολα θα διώξει.
Μέχρι ο τέλος του αγώνα είχαμε δύο πέναλτι ένα για κάθε ομάδα. Στο 81’ ο Δελφάκης είδε το στήθος του Σαλπιγγίδη για πέναλτι με τον Αραβίδη να το εκτελεί και να κάνει το 3-1. Και στο 83’ ο ρέφερι από την Αρκαδία το πέσιμο του Στοχ έξω από την περιοχή το είδε εντός. Ο Σλοβάκος ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας ο τελικό 4-1.

ΠΑΟΚ(Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου (89' Κωνσταντινίδης), Σκόνδρας, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης (87' Βούκιτς), Αθανασιάδης (79' Νέτσιντ)
Πανιώνιος (Νίκος Παντελής) : Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Καλτσάς (72' Λάσνικ), Μητρόπουλος (84' Ριβέρο), Ντούνης (58' Καμπάνταης), Μενδρινός, Αραβίδης, Κολοβός
                                                          Πηγή: www.gazzetta.gr
 
Twitter Bird Gadget