Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-5

Ο Σαβιόλα τράβηξε την σκανδάλη, ο Μήτρογλου πέτυχε χατ τρικ σε... 25 λεπτά και ο καυτός Ολυμπιακός πέρασε από την Λιβαδειά με 5-0. Δύο δοκάρια ο Κάμπελ.

Πως ξεκίνησαν
Το σχήμα Λεβαδειακού είχε ως εξής: Πρζιρόφσκι κάτω από τα γκολπόστ, Μουλόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου και Μαρτίνεθ στην άμυνα, Μαχαίρας, Λαμπρόπουλος και Ορτέγκα στον άξονα, Ροτζέριο και Κονέ στα χαφ και Βασιλείου στην κορυφή. Για τον Ολυμπιακό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρομπέρτο, δεξιά στην άμυνα ο Σαλίνο και αριστερά ο Μπονγκ.
Οι Μανωλάς και Σιόβας ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Σάμαρης και Μανιάτης στον άξονα και οι Κάμπελ και Φουστέρ στα άκρα. Στην επίθεση ήταν ο Σαβιόλα μαζί με τον Ολαϊταν. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που ο Ολαϊταν ξεκίνησε βασικός. Έτσι ο Μίτσελ έκανε αλλαγές για ακόμα μία αναμέτρηση του πρωταθλήματος.
Δυνατά με δοκάρι και γκολ ο Ολυμπιακός
Οι Πειραιώτες μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια να βγάλουν και γρήγορα καλές φάσεις για γκολ. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Κάμπελ έπειτα από πολύ συνεργασία των Μανιάτη και Σαβιόλα και πάσα του Αργεντινού με ένα πολύ καλό και δυνατό του σουτ τράνταξε το δοκάρι του αντίπαλου πορτιέρε.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί και στο 15' ο Σαβιόλα κέρδισε το πέναλτι από τον Λαμπρόπουλο. Ο παίκτης των Βοιωτών ήρθε από πίσω από τον Αργεντινό και φάνηκε να τον σπρώχνει και τον ρίχνει κάτω. Ένα λεπτό μετά ο άσος των Πειραιωτών έκανε το 0-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Οι ερυθρόλευκοι από μέρους τους εξακολούθησαν να πρεσάρουν για ένα ακόμα τέρμα δίχως όμως να τα καταφέρουν απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που επιθετικά ήταν σχεδόν ακίνδυνος.
Ολιγόλεπτη διακοπή λόγω έντασης
Το Β' μέρος έμελλε να έχει καθυστέρηση ολίγων λεπτών ως προς την έναρξή του λόγω αναβρασμού και έντασης που υπήρξε στην κερκίδα. Το διαιτητικό τρίο αποσύρθηκε για λίγα λεπτά στα αποδυτήρια προκειμένου να υπάρξει πλήρη ηρεμία για να επανέλθει μετά για το δεύτερο ημίχρονο.
H αιτία της περίπου δεκάλεπτης αργοπορίας ήταν κυρίως επεισόδια που έγιναν μεταξύ οπαδών και αστυνομικών. Ορισμένοι οπαδοί πέταξαν καθίσματα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Χρειάστηκε δε η παρέμβαση και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να σβήσει μια μικρή εστία φωτιάς που άναψε εκτός γηπέδου.
Πίεση και 0-3 με Μήτρογλου και Βάις
Οι παίκτες του Μίτσελ δεν σταμάτησαν να πιέζουν τον Λεβαδειακό και στο 55' είχαν μία ακόμα καλή στιγμή. Μετά από κίνηση από τα πλάγια του Ολαϊταν ο Φουστέρ τροφοδότησε τον Κάμπελ που από εξαιρετική θέση σούταρε με την μπάλα βρίσκει και λίγο στο δοκάρι.
Στο 70' ήρθε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Φάουλ από τον Φουστέρ με την μπάλα να φτάνει στο κεφάλι του Μήτρογλου που με όμορφο τρόπο αύξησε τον δείκτη του σκορ σε μία φάση όπου η αντίπαλη άμυνα αντέδρασε πολύ άσχημα.
Στο 72' ο Μήτρογλου πρώτα με κεφαλιά και ο Σαβιόλα μετά με σουτ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από κοντά για το 3-0. Οι Βοιωτοί που στην επανάληψη ήταν πιο κινητικοί επιθετικά είχαν μία εξαιρετική ευκαιρία με το φάουλ του Κονέ στο 82' με τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει την μπάλα με 2η προσπάθεια.
Ό,τι δεν έκαναν οι Μήτρογλου και Σαβιόλα όμως το έπραξε ο Βάις με τον Ιμπαγάσα στο 85'. Ο Αργεντίνος συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Σλοβάκο βγάζοντάς του την μπάλα την στιγμή που έπρεπε για να σκοράρει με σουτ. Το 0-3 ήταν γεγονός...
Χατ τρικ ο Μήτρογλου και 0-5
Το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό και τον Μήτρογλου έκλεισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Στο 89' και το 91' έπειτα από μπαλιές του θετικότατου και πάλι Φουστέρ ο Έλληνας διεθνής φορ από κοντά φρόντισε να μην αστοχήσει για να πετύχει το χατ τρικ και να κάνει το τελικό 5-0 για τους Πειραιώτες μέσα σε αποθέωση...
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Μανόλο, Μαχαίρας, Λαμπρόπουλος (53’ Πετράτσι), Ροτζέριο, Ορτέγκα (46’ Γιάντσης), Βασιλείου (77’ Μπούστο), Κονέ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μπονγκ, Σιόβας, Μανωλάς, Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ (58’ Βάις), Ολαϊτάν (65’ Μήτρογλου), Σαβιόλα (73’ Ιμπαγάσα).
                                                         Πηγή: www.gazzetta.gr
 
Twitter Bird Gadget