Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 2-0

Δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, όμως ο Αστέρας έφτασε στη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) χάρη στο αυτογκόλ του Δεληζήση και το τέρμα του Μπαράλες.

Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Για τον Αστέρα ο Ερνάντεζ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ζαραδούκας αριστερά στην άμυνα, ο Τσαμπούρης δεξιά και στόπερ οι Γκοϊάν, Κοντοές. Αμυντικά χαφ οι Ουσέρο, Ζησόπουλος, με τους Μπακασέτα, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο να αποτελούν την τριπλέτα μπροστά τους. Μοναδικός προωθημένος ο Μπαράλες.
Για τον Απόλλωνα ο Τζόρβας κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Παντελιάδη να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Αργυρόπουλο το δεξί και τους Παπαζαχαρία, Δεληζήση να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Αλβάρεζ, Κόρμπος και μπροστά τους οι Καμαρά, Τσιλιγκίρης, Γκουέλα. Στην κορυφή ο Πετρόπουλος.
Κατοχή ο Αστέρας, λίγες φάσεις
Ο Αστέρας ξεκίνησε το ματς προσπαθώντας να κάνει το παιχνίδι του και είχε την κατοχή, με τον Απόλλωνα να αμύνεται κυρίως και να ανεβαίνει μετά το 25', όμως οι φάσεις ήταν πολύ λίγες στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήταν στο 6', όταν η εκτέλεση φάουλ του Γκουέλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ η επόμενη σημειώθηκε στο 31'. Ο Γκοϊάν έκανε το σουτ από πολύ κοντά, αλλά ο Τζόρβας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.
Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 41', όπου η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά στην κεφαλιά του Μπαράλες, με τον Τζόρβα να απλώνεται και να αποκρούει τελευταία στιγμή. Μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρξε κάποια άλλη σημαντική φάση και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.
Αυτογκόλ και 1-0!
Η επανάληψη ξεκίνησε με τους καλύτερους... οιωνούς για τον σύλλογο της Τρίπολης, στο 51' πήρε κεφάλι στο σκορ. Βέβαια, αυτό έγινε με τη βοήθεια του Δεληζήση, ο οποίος θέλησε να απομακρύνει την μπάλα στη σέντρα του Κοντοέ και αντί αυτού την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά.
Λίγα πράγματα, 2-0 στο φινάλε
Παρά το γεγονός αυτό και ότι ο Αστέρας ήταν και πάλι καλύτερος στο γήπεδο, οι φάσεις ήταν ξανά ελάχιστες, μετά το τέρμα των Αρκάδων. Καλυτερες ήταν η κεφαλιά του Μπαράλες στο 62', την οποία μπλόκαρε ο Τζόρβας, το δυνατό σουτ του Αλβάρεζ σχεδόν από τη σέντρα στο 66', που κατέληξε στα χέρια του Ερνάντεζ, και αυτό του Ντε Μπλάσις στο 81', όπου ο γκολκίπερ του Απόλλωνα το σταμάτησε εκ νέου.
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο φινάλε του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ψηλά, καθώς πίεζαν για την ισοφάριση, με τον Μπαράλες να φεύγει στην αντεπίθεση και να νικάει στο τετ α τετ τον Τζόρβα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, ο Αστέρας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, μετά τις δυο ισοπαλίες στις δυο πρώτες αγωνιστικές, με τον Απόλλωνα να γνωρίζει τη δεύτερη ήττα του, έπειτα από το καλό ξεκίνημα στην πρεμιέρα.
Συνθέσεις ομάδων Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (82' Μουνάφο), Κοντοές, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Μπακασέτας (46' Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (86' Γκρατσίνι), Μπαράλες.
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κόρμπος (84' Μπλάζεκ), Καμαρά (54' Έγκον), Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης (75' Μίνγκας), Γκουέλα.
                                                        Πηγή:  www.gazzetta.gr
Twitter Bird Gadget