Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πρέμιερ Λιγκ: 38η αγωνιστική (previews)

«Πέφτει» η αυλαία της φετινής σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ με τη διεξαγωγή της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής. Η αγωνία καλά κρατεί σε όλα τα «μέτωπα», αφού κρίνεται ο τίτλος, το ποιες ομάδες θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και ποια θα είναι η τελευταία που θα υποβιβαστεί στην Τσάμπιονσιπ. Διαβάστε τα previews των αγώνων.
(17:00) Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ
Γήπεδο: «Δε Χόθορνς»
Προϊστορία 10ετίας: 1-1-3
Πρώτος γύρος: Άρσεναλ – Γουέστ Μπρομ 3-0
Γουέστ Μπρομ: Στο «Χόθορνς» η Γουέστ Μπρομ υποδέχεται την Άρσεναλ, προερχόμενη από το ισόπαλο 2-2 στην έδρα της Μπόλτον. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 10η θέση του πίνακα με 47 βαθμούς και έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή στην κατηγορία.
«Τρέχουν ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, στους οποίους μετρούν δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Στα τρία από τα τέσσερα αυτά παιχνίδια συνδυάστηκε το «No Goal» με το Under 2,5. Το σημερινό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Ρόι Χόντγκσον στον πάγκο της Άλμπιον, καθώς ο Άγγλος τεχνικός αποτελεί το νέο «εκλέκτορα» της Εθνικής Αγγλίας. Θα απουσιάσει σήμερα ο μεσοαμυντικός Μπραντ, ενώ αμφίβολοι είναι ο επιθετικός Οντεμβίγκι και ο εξτρέμ Ζερόμ Τόμας. Παράλληλα, ο Αυστριακός διεθνής Πολ Σάρνερ θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της ομάδας, καθώς το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Φόστερ – Τζόουνς, Ρίτζγουελ, ΜακΌλει, Όλσον – Μουλούμπου, Ντόρανς, Σάρνερ, Άντριους – Φόρτσουν, Λονγκ.
Άρσεναλ: Η επιδίωξη της νίκης είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική για την Άρσεναλ, προκειμένου να «κλειδώσει» την 3η θέση, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από το ισόπαλο 3-3 του «Έμιρεϊτς» με τη Νόριτς και βρίσκονται στην 3η θέση με 67 βαθμούς, ένα λιγότερο από την 4η Τότεναμ και δύο λιγότερους από την 5η Νιουκάστλ.
Σε περίπτωση κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι, τότε μόνο οι τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας θα οδηγούν στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα συνθέτουν το σερί της Άρσεναλ στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Στα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της έχει παρατηρηθεί το «No Goal».
Σίγουροι απόντες για το σύνολο του Βενγκέρ οι τραυματίες Σανιά, Ντιαμπί, Αρτέτα, Γουίλσιρ και Μερτεζάκερ, ενώ «μάχη με το χρόνο» δίνεται προκειμένου να δώσει το «παρών» ο Θίο Γουόλκοτ.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σέζνι – Τζουρού, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς – Σονγκ, Ράμσεϊ, Ροσίτσκι – Μπεναγιούν, Ζερβινιό, Φαν Πέρσι.
(17:00) Γουίγκαν – Γουλβς
Γήπεδο: «DW Στέιντιουμ»
Προϊστορία 10ετίας: 1-0-1
Πρώτος γύρος: Γουλβς – Γουίγκαν 3-1
Γουίγκαν: Παιχνίδι χωρίς βαθμολογική σημασία είναι αυτό του «DW Στέιντιουμ», ανάμεσα στη Γουίγκαν και τους Γουλβς. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από το «διπλό» επί της Μπλάκμπερν με 0-1, που σφράγισε και τυπικά την παραμονή τους στην κατηγορία, καθώς αυτή τη στιγμή φιγουράρουν 15οι με 40 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη 18η Μπόλτον («γραμμή υποβιβασμού»).
Η Γούιγκαν πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στις τελευταίες 10 αγωνιστικές, στις οποίες μετρά έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. Στα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια της έχει «βγει» το Over 2,5, ενώ στα δύο τελευταία παιχνίδια της παρατηρείται το «No Goal». Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που ανακοίνωσε μεσοβδόμαδα την αποχώρηση τεσσάρων παικτών των οποίων λήγουν τα συμβόλαια (Ρονταλέγκα, Ντιαμέ κτλ.), δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα απουσίας και αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στους Ισπανούς Γκόμες και Κρουζάτ.
Η πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Αλ Χαμπσί – Κάλντγουελ, Αλκάραθ, Μπόις – Γκόμες, ΜακΚάρθι, ΜακΆρθουρ, Φιγκερόα – Μόουσες, Κρουζάτ, Ντι Σάντο.
Γουλβς: Ο Στάλε Σολμπάκεν θα είναι πιθανότατα ο αντικαταστάτης του Τέρι Κόνορ στον πάγκο των Γουλβς από τη νέα σεζόν, η οποία θα βρει την ομάδα στην Τσάμπιονσιπ. Οι «λύκοι» προέρχονται από τη «λευκή ισοπαλία» στην έδρα τους με την Έβερτον και διατηρούνται στο βαθμολογικό «πάτο» με 25 βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι αγνοούν τη λέξη «νίκη» εδώ και 13 αγωνιστικές (9 ήττες και 4 ισοπαλίες).
Στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους έχει παρατηρηθεί το «No Goal». Θα απουσιάσουν σήμερα οι τραυματίες Μπέρα και Χουντ, ενώ παραμένουν στα πιτς οι Χένεσι και Ο’ Χάρα. Φανέλα βασικού θα πάρουν οι Τζάρβις και Ελοκόμπι.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ντε Βρις – Στίρμαν, Γουόρντ, Ελοκόμπι, Ζούμπαρ – Έντουαρντς, Κάιτλι, Χένρι, Τζάρβις – Ντόιλ, Φλέτσερ.
(17:00) Έβερτον – Νιουκάστλ
Γήπεδο: «Γκούντισον Παρκ»
Προϊστορία 10ετίας: 5-2-2
Πρώτος γύρος: Νιουκάστλ – Έβερτον 2-1
Έβερτον: Από το «στείρο» 0-0 στην έδρα των Γουλβς προέρχεται η Έβερτον, την οποία συναντάμε στην 7η θέση του πίνακα με 53 βαθμούς, έναν περισσότερο από τις Λίβερπουλ και Φούλαμ. Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μόγιες είναι αήττητο στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (4 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες) και πλέον έχει το… στόχο γοήτρου να τερματίσει πάνω από τη μισητή Λίβερπουλ.
Στα δύο τελευταία παιχνίδια της Έβερτον έχει «βγει» το Under 2,5, ενώ στα αμέσως πέντε προηγούμενα (για όλους τους θεσμούς) σημειώθηκαν από τέσσερα γκολ και πάνω (Over 3,5). Ενίσχυση για τα «ζαχαρωτά» με την επιστροφή στη δράση των Λέιτον Μπέινς, Φιλ Νέβιλ και Ντάρον Γκίμπσον, τη στιγμή που παραμένουν «εκτός» οι τραυματίες Ανιτσέμπε και Ρόντγουελ.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-5-1): Χάουαρντ – Χέιτινγκα, Ντεστέν, Γιαγκέλκα, Νέβιλ – Κέιχιλ, Φελαϊνί, Πίενααρ, Όσμαν, Γκίμπσον – Γέλαβιτς.
Νιουκάστλ: Το κρισιμότερο παιχνίδι της φετινής σεζόν είναι το σημερινό για τη Νιουκάστλ. Οι «ανθρακωρύχοι» δεν τα κατάφεραν την περασμένη Κυριακή και γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι με 0-2, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση με 65 βαθμούς, έναν λιγότερο από την 4η Τότεναμ και δύο λιγότερους από την 3η Άρσεναλ.
Με δεδομένο το γεγονός ότι, σε περίπτωση κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι, τότε μόνο οι τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας θα οδηγούν στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, η ομάδα του Πάρντιου (αναδείχθηκε «Προπονητής της Χρονιάς») θέλει οπωσδήποτε το νικηφόρο αποτέλεσμα. Η ήττα από τη Σίτι ήταν η δεύτερη στα τελευταία τρία παιχνίδια, όμως η Νιουκάστλ «τρέχει» γενικότερα ένα σερί επτά νικών και των δύο προαναφερθεισών ηττών στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές.
Σίγουροι απόντες οι τραυματίες Σίμπσον, Λόβενκραντς και Στίβεν Τέιλορ, ενώ ο Γκάθρι θα είναι πιθανότατα έτοιμος το απόγευμα και ο Σίλα Αμεόμπι δίνει «μάχη με το χρόνο» για να προλάβει το ματς.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Κρουλ – Γουίλιαμσον, Σαντόν, Κολοτσίνι, Περτς – Καμπάιγ, Τιοτέ, Μπεν Αρφά, Γκουτιέρες – Σισέ, Μπα.
(17:00) Μάντσεστερ Σίτι – ΚΠΡ
Γήπεδο: «Ετιχάντ»
Προϊστορία 10ετίας: -
Πρώτος γύρος: ΚΠΡ – Σίτι 2-3
Μάντσεστερ Σίτι: Ένα από τα γήπεδα, στα οποία θα είναι στραμμένο το βλέμμα ενός μεγάλου μέρους της ποδοσφαιρικής υφηλίου σήμερα το απόγευμα, θα είναι το «Ετιχάντ». Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την ΚΠΡ και με νίκη στέφεται πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά μετά το 1968. Οι «πολίτες» έκαναν το καθήκον τους την περασμένη Κυριακή, περνώντας με 0-2 από την έδρα της Νιουκάστλ, και διατηρήθηκαν στην κορυφή, ισόβαθμοι με τη μισητή συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ (υπερτερούν, όμως, την ισοβαθμία).
Το κλίμα στις τάξεις του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενο, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να προσπαθεί να αποβάλλει το άγχος από τους παίκτες του. Η Σίτι προέρχεται από πέντε «κολλητές» νίκες, ενώ στα τρία τελευταία παιχνίδια της έχει συνδυαστεί το «No Goal» με το Under 2,5. Διαθέσιμος εκ νέου ο Μάριο Μπαλοτέλι, ενώ ο Ντε Γιονγκ θα… κάνει χώρο για μία ακόμα φορά, προκειμένου ο Γιάγια Τουρέ να μπει στο βασικό σχήμα.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί – Μπάρι, Γ. Τουρέ – Σίλβα, Νασρί, Τέβες – Αγουέρο.
ΚΠΡ: Το να «παίζεις την παραμονή» σου σε ένα τέτοιο αγώνα σίγουρα δεν το λες και… τύχη. Η ΚΠΡ, όμως, είναι αναγκασμένη να κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της επίδοξης πρωταθλήτριας Αγγλίας. Οι Λονδρέζοι προέρχονται από το νικηφόρο 1-0 επί της Στόουκ Σίτι και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη 17η θέση με 37 βαθμούς, έναν λιγότερο από τη 16η Άστον Βίλα και δύο περισσότερους από τη 18η Μπόλτον, που σηματοδοτεί τη «γραμμή υποβιβασμού».
Πέντε νίκες και ισάριθμες ήττες συνθέτουν το σερί τους στις τελευταίες 10 αγωνιστικές, με την εξής εκπληκτική παρατήρηση: όλες οι νίκες έχουν επιτευχθεί εντός έδρας, όλες οι ήττες έχουν έρθει εκτός έδρας. Στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της ΚΠΡ έχει παρατηρηθεί το «No Goal».
Ο προπονητής, Μαρκ Χιουζ, επιστρέφει σήμερα στο γήπεδο από το οποίο αποπέμφθηκε το 2009, προκειμένου να… κάνει χώρο για την έλευση του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ένα στοιχείο που δίνει περαιτέρω «αλατοπίπερο» στην αναμέτρηση. Ο Χιουζ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Ντιακιτέ και Φορλίν, ενώ ιδιαίτερα αμφίβολοι είναι οι Ντέρι και Μπουζάκι, γεγονός που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Κένι – Ονουόχα, Χιλ, Φέρντιναντ, Ταϊβό – Μακί, Μπάρτον, Ντέρι, Τααράμπτ – Ζαμόρα, Σισέ.
(17:00) Νόργουιτς – Άστον Βίλα
Γήπεδο: «Κάροου Ρόουντ»
Προϊστορία 10ετίας: 0-1-0
Πρώτος γύρος: Άστον Βίλα – Νόριτς 3-2
Νόριτς: Ούτε το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η γηπεδούχος Νόριτς προέρχεται από το ισόπαλο 3-3 του «Έμιρεϊτς» με την Άρσεναλ, που την έφερε στη 13η θέση του πίνακα με 44 βαθμούς, ισόβαθμη με τη 12η Σουόνσι και τη 14η Στόουκ Σίτι. Οι γηπεδούχοι αγνοούν τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, στις οποίες μετρούν τρεις ήττες και την προαναφερθείσα ισοπαλία.
Στα επτά από τα 8 τελευταία παιχνίδια τους έχει «βγει» το Over 2,5, ενώ στα τρία από αυτά έχουν σημειωθεί από τέσσερα γκολ και πάνω. Παραμένουν στα πιτς οι τραυματίες αμυντικοί Γουίτμπρεντ, Τίρνι και Αγιάλα, αμφίβολος ο αριστερός μπακ Ντρέρι, πιέζει για ενδεκάδα ο επιθετικός Βόγκαν.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ρούντι – Μάρτιν, Λάπιν, Ρ. Μπένετ, Νότον – Τζόνσον, Χόουσον, Ε. Μπένετ, Χουλαλάν – Τζάκσον, Χολτ.
Άστον Βίλα: Βαθιά… ανάσα πήραν στην Άστον Βίλα μετά το 1-1 της περασμένης Κυριακής στο «Βίλα Παρκ» με αντίπαλο την Τότεναμ. Οι «χωριάτες» σφράγισαν, έστω και με αυτόν τον τρόπο, την παραμονή στην κατηγορία, όντας αυτή τη στιγμή στη 16η θέση με 38 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη 18η Μπόλτον (υπερτερούν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία).
Παρόλα αυτά, το κλίμα μόνο θετικό δεν είναι για τον Άλεξ ΜακΛις και τους Ινδούς ιδιοκτήτες της ομάδας, καθώς οι «χωριάτες» αγνοούν τη νίκη εδώ και εννιά αγωνιστικές (4 ήττες και 5 ισοπαλίες) και γενικότερα «βγάζουν» μία άσχημη εικόνα μέσα στο χορτάρι. Στα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια τους έχει «βγει» το Under 2,5. Σίγουροι απόντες οι τραυματίες Μπεντ και Χάτον (φουλ-μπακ), ενώ τσεκ της τελευταίας στιγμής θα πραγματοποιηθούν για τους επιθετικούς Αγκμπονλαχόρ και Χέσκεϊ. Θα απουσιάσει, επίσης, ο Βάιμαν.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Γκίβεν – Κουεγιάρ, Κόλινς, Ντουν, Γουόρνοκ – Λίτσατς, Άιρλαντ, Κλαρκ, Ν’ Ζογκμπία – Χέσκεϊ, Ντελφουνέσο.
(17:00) Σάντερλαντ – Μάντσεστερ Γ.
Γήπεδο: «Στέιντιουμ οφ Λάιτ»
Προϊστορία 10ετίας: 0-2-5
Πρώτος γύρος: Γιουνάιτεντ – Σάντερλαντ 1-0
Σάντερλαντ: Το δεύτερο παιχνίδι της σημερινής ημέρας στο οποίο θα υπάρχουν μεγάλα «καρδιοχτύπια» είναι αυτό της Σάντερλαντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν για την «τιμή των όπλων», καθώς προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από τη Φούλαμ με 2-1 και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 11η θέση του πίνακα με 45 βαθμούς, μη διεκδικώντας κάτι.
Αρνητικότατη η πορεία της Σάντερλαντ τον τελευταίο καιρό, με τις «μαυρόγατες» να αγνοούν τη λέξη «νίκη» εδώ και επτά αγωνιστικές (δύο ήττες και πέντε ισοπαλίες). Στα δύο τελευταία παιχνίδια τους συνδυάστηκε το G/G με το Over 2,5, ενώ στα αμέσως τέσσερα προηγούμενα παρατηρήθηκε το «No Goal». Παραμένουν στα πιτς οι τραυματίες Μπράουν, Ρίτσαρντσον και Λάρσον, ενώ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Τίτους Μπραμπλ.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Μινιολέ – Μπάρντσλεϊ, Ο’ Σι, Τέρνερ, Κιλγκάλον – ΜακΚλιν, Κάτερμολ, Σεσενιό, Κόλμπακ – Κάμπελ, Μπέντνερ.
Γιουνάιτεντ: Νίκη και… τα ραδιοφωνάκια στο «Ετιχάντ» είναι το μοτό που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο «στρατόπεδο» της Γιουνάιτεντ. Οι «μπέμπηδες», που προέρχονται από το νικηφόρο 2-0 επί της Σουόνσι, παραμένουν στην κορυφή ισόβαθμοι με τη συμπολίτισσα Σίτι, όμως οι «πολίτες» υπερτερούν στην ισοβαθμία, καθώς έχουν καλύτερη διαφορά γκολ.
Επομένως, το νικηφόρο αποτέλεσμα είναι επιτακτικό για τους φιλοξενούμενους, με την παράλληλη ελπίδα ότι «η Σίτι θα κάνει κάτι ηλίθιο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Δύο νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία συνθέτουν το σερί των «κόκκινων διαβόλων» στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, ενώ στα 8 από τα 9 τελευταία παιχνίδια τους παρατηρείται το «No Goal».
Πέρα από τα γνωστά προβλήματα των τραυματιών Φλέτσερ, Βίντιτς και Άντερσον, ο «Φέργκι» πλήττεται από τον τραυματισμό του Κρις Σμόλινγκ, που πιθανότατα θα χάσει και το EURO 2012. Σε κακή κατάσταση βρίσκεται και ο Τζόνι Έβανς, έτσι ο Φιλ Τζόουνς θα συνθέσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Ρίο Φέρντιναντ. Απών επίσης ο τραυματίας Ντάνι Γουέλμπεκ.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ντε Χέα – Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά – Σκόουλς, Κάρικ, Γιανγκ, Βαλένσια – Ρούνεϊ, Τσιτσαρίτο.
(17:00) Σουόνσι – Λίβερπουλ
Γήπεδο: «Λίμπερτι Στέιντιουμ»
Προϊστορία 10ετίας: -
Πρώτος γύρος: Λίβερπουλ – Σουόνσι 0-0
Σουόνσι: Από την εκτός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0 προέρχεται η Σουόνσι, την οποία συναντάμε στη 12η θέση του πίνακα με 44 βαθμούς, ισόβαθμη με τη 13η Νόριτς και τη 14η Στόουκ Σίτι. Οι «κύκνοι» έχουν «κλειδώσει» εδώ και καιρό την παραμονή στην κατηγορία, όμως στις τελευταίες αγωνιστικές τείνουν να χαλάσουν την πολύ καλή εικόνα που έδειξαν στην υπόλοιπη σεζόν.
Πέντε ήττες, δύο ισοπαλίες και μία νίκη συνθέτουν το αρνητικό σερί τους στις τελευταίες 8 αγωνιστικές. Στα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια τους έχει «βγει» το «No Goal», ενώ στα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους παρατηρείται το Over 2,5. Κανένα νέο πρόβλημα για τον προπονητή, Μπρένταν Ρότζερς, καθώς οι Ρέιντζελ και Μπρίτον είναι απόλυτα υγιείς. Παραμένουν στα πιτς οι τραυματίες Αγκούστιεν και Μπόντι, ενώ ο Στίβεν Κόλκερ θα δώσει σήμερα το τελευταίο παιχνίδι του με τη Σουόνσι, καθώς ολοκληρώνεται ο δανεισμός του από την Τότεναμ.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-1-1): Βορμ – Γουίλιαμς, Κόλκερ, Τέιλορ, Ρέιντζελ – Μπρίτον, Σινκλέρ, Ντάιερ, Άλεν – Σίγκουρντσον – Γκρέιαμ.
Λίβερπουλ: Με θετικό τρόπο θα προσπαθήσει να κλείσει μια –ομολογουμένως- αρνητική χρονιά η Λίβερπουλ, δίνοντας συνέχεια στο εμφατικό 4-1 επί της Τσέλσι της περασμένης Τρίτης, που αποτέλεσε «άτυπη εκδίκηση» για το χαμένο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι «κόκκινοι» βρίσκονται στην 8η θέση του πίνακα με 52 βαθμούς (ισοβαθμούν με την 9η Φούλαμ), έναν λιγότερο από τη μισητή συμπολίτισσα Έβερτον.
Ευτυχώς για αυτούς, το «εισιτήριο» του Γιουρόπα Λιγκ για την ερχόμενη σεζόν έχει «σφραγιστεί» μέσω της κατάκτησης του Λιγκ Καπ. Τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες συνθέτουν το σερί της Λίβερπουλ στην τελευταία εξάδα αγώνων για όλους τους θεσμούς. Από στατιστικής άποψης, στα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια τους (για όλους τους θεσμούς) έχει «βγει» το Over 2,5.
Αμφίβολοι για σήμερα οι Στίβεν Τζέραρντ και Χοσέ Ενρίκε, ενώ παραμένουν στα πιτς οι τραυματίες Τσάρλι Άνταμ και Λούκας Λέιβα. Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες της ομάδας αποφάσισαν να διατηρήσουν στο προπονητικό «τιμόνι» τον Κένι Νταλγκλίς και παράλληλα να περιορίσουν αισθητά το μπάτζετ για την επόμενη σεζόν.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ρέινα – Τζόνσον, Κάραγκερ, Σκρτελ, Άγκερ – Τζέραρντ, Χέντερσον, Κάουτ, Ντάουνινγκ – Σουάρες, Κάρολ.
(17:00) Στόουκ – Μπόλτον
Γήπεδο: «Μπριτάνια»
Προϊστορία 10ετίας: 2-0-1
Πρώτος γύρος: Μπόλτον – Στόουκ 5-0
Στόουκ: Από την εκτός έδρας ήττα από την ΚΠΡ με 1-0 προέρχεται η Στόουκ, την οποία συναντάμε στη 14η θέση του πίνακα με 44 βαθμούς, ισόβαθμη με τη 12η Σουόνσι και τη 13η Νόριτς. Οι γηπεδούχοι έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία, παρά το εξαιρετικά αρνητικό σερί της τελευταίας περιόδου: μετρούν τέσσερις ήττες, πέντε ισοπαλίες και μόλις μία νίκη στις τελευταίες 10 αγωνιστικές.
Στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους παρατηρήθηκε το Under 2,5, ενώ σε τρεις περιπτώσεις συνδυάστηκε με το G/G (ισοπαλίες με σκορ 1-1). Μοναδικός απών σήμερα ο Μαρκ Γουίλσον, τη στιγμή που οι Γουίλκινσον και Εθέρινγκτον είναι πλήρως διαθέσιμοι (ο δεύτερος θα πάρει πιθανότατα φανέλα βασικού).
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Σόρενσεν – Χουθ, Άπσον, Σότον, Σόουκρος – Γουίλαν, Ντέλαπ, Εθέρινγκτον, Γουόλτερς – Τζερόμ, Κράουτς.
Μπόλτον: Ο «νυν υπέρ πάντων» αγώνας είναι ο σημερινός για την Μπόλτον. Οι «γουόντερερς», που προέρχονται από το ισόπαλο 2-2 στην έδρα τους με τη Γουέστ Μπρομ, βρίσκονται στη 18η θέση με 35 βαθμούς, δύο λιγότερους από τη 17η ΚΠΡ. Ελπίζουν, λοιπόν, σε δική τους σημερινή νίκη και ταυτόχρονη ήττα των Ρέιντζερς στο «Ετιχάντ» (από την επίδοξη πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι), προκειμένου να εξασφαλίσουν, έστω και στο… παρά ένα, την παραμονή στην κατηγορία.
Το συγκρότημα του Όουεν Κόιλ μετρά μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες στις τελευταίες επτά αγωνιστικές, ενώ στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Μπόλτον έχει «βγει» το G/G. Στα τρία τελευταία παιχνίδια της σημειώθηκαν από τέσσερα γκολ και πάνω. Ελπίδες ότι οι Ρίο-Κόκερ και Μαρκ Ντέιβις θα «σφίξουν τα δόντια» και θα καταφέρουν να δώσουν το «παρών», ενώ διαθέσιμος είναι και ο εξτρέμ Τσουνγκ-Γιονγκ (πραγματοποίησε επιστροφή-έκπληξη στο ματς με τη Γουέστ Μπρομ). Σίγουροι απόντες οι τραυματίες Στέινσον (φουλ μπακ) και Γουίτερ.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Μπόγκνταν – Νάιτ, Ρίκετς, Μπογιάτα, Ριμ – Πετρόφ, Ρίο-Κόκερ, Ιγκλς, Μ. Ντέιβις – Κ. Ντέιβις, Κλάσνιτς.
(17:00) Τότεναμ – Φούλαμ
Γήπεδο: «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»
Προϊστορία 10ετίας: 6-3-1
Πρώτος γύρος: Φούλαμ – Τότεναμ 1-3
Τότεναμ: Κωδικός… νίκη σήμερα για την Τότεναμ, στο μίνι ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Φούλαμ, καθώς η διατήρηση της 4ης θέσης οδηγεί υπό προϋποθέσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν. Και λέμε υπό προϋποθέσεις καθώς, σε περίπτωση κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι στον επικείμενο τελικό του Μονάχου, τότε μόνο οι τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας θα οδηγούν στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Τα «σπιρούνια» προέρχονται από το ισόπαλο 1-1 του «Βίλα Παρκ» με την Άστον Βίλα και βρίσκονται στην 4η θέση με 66 βαθμούς, έναν λιγότερο από την 3η Άρσεναλ και έναν περισσότερο από την 5η Νιουκάστλ. Η ομάδα του Ρέντναπ είναι αήττητη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, μετρώντας δύο νίκες και την προαναφερθείσα ισοπαλία. Στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της έχει παρατηρηθεί το Under 2,5.
Στη λίστα των μακροχρόνια απόντων Κράνιτσαρ, Χάντλστόουν και Ντόουσον προστίθενται σήμερα ο τιμωρημένος Ρόουζ, ο τραυματίας Ασού-Εκοτό και πιθανότατα ο τραυματίας Σκοτ Πάρκερ (αχίλλειος τένοντας, ενδέχεται να χάσει ακόμα και το EURO 2012). Παράλληλα, στο 50-50 είναι η συμμετοχή του Λέντλεϊ Κινγκ.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-1-1): Φρίντελ – Γουόκερ, Κινγκ, Καμπούλ, Γκαλάς – Σάντρο, Μόντριτς, Μπέιλ, Λένον – Φαν ντερ Φάαρτ – Αντεμπαγιόρ.
Φούλαμ: Η Φούλαμ, από την πλευρά της, προέρχεται από το νικηφόρο 2-1 επί της Σάντερλαντ και βρίσκεται στην 9η θέση του πίνακα με 52 βαθμούς, ισόβαθμη με την 8η Λίβερπουλ κι ένα βαθμό κάτω από την 7η Έβερτον. Σίγουρα η χρονιά ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο για τους «κότατζερς», οι οποίοι μετρούν πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα στις τελευταίες επτά αγωνιστικές.
Στα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια τους έχει «βγει» το Over 2,5. Ο τραυματίας Κλιντ Ντέμπσεϊ θα… κάνει παρέα σήμερα στους Ρουίζ, Ετούχου και Σίντγουελ. Εξαιρετικά αμφίβολος και ο Άλεξ Κατσανίκλιτς.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Σβάρτσερ – Κέλι, Χάνγκελαντ, Χιουζ, Ρίισε – Νταφ, Μέρφι – Ντιαρά, Φρέι, Ντεμπελέ – Πογκρέμπνιακ.
(17:00) Τσέλσι – Μπλάκμπερν
Γήπεδο: «Στάμφορντ Μπριτζ»
Προϊστορία 10ετίας: 6-3-1
Πρώτος γύρος: Μπλάκμπερν – Τσέλσι 0-1
Τσέλσι: Να «γιατρέψει τις πληγές» από το βαρύ 4-1 του «Άνφιλντ» από τη Λίβερπουλ θέλει σήμερα η Τσέλσι, καθώς οι «κόκκινοι» εκδικήθηκαν για το χαμένο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Βέβαια, το σημερινό παιχνίδι δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους «μπλε» (6οι με 61 βαθμούς), καθώς η κατάκτηση του Κυπέλλου τους εξασφαλίζει θέση στο Γιουρόπα Λιγκ της ερχόμενης σεζόν.
Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, όπου οι «μπλε» βρίσκονται μπροστά σε μια πολύ μεγάλη «πρόκληση». Παράλληλα, αξίζει να επισημανθεί ότι, ενδεχόμενη κατάκτηση της κούπας, σημαίνει αυτόματα και «εισιτήριο συμμετοχής» για την ερχόμενη σεζόν. Δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες συνθέτουν το σερί της Τσέλσι στην τελευταία εξάδα αγώνων για όλες τις διοργανώσεις.
Στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της για όλους τους θεσμούς έχει «βγει» το Over 2,5, ενώ στα τρία από αυτά σημειώθηκαν από τέσσερα γκολ και πάνω. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο θα στερηθεί σήμερα των υπηρεσιών του Γκάρι Κέιχιλ, ενώ ο Νταβίντ Λουίζ θα πάρει την ευκαιρία, προκειμένου να αποδείξει αν είναι έτοιμος για τον τελικό του Μονάχου.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Τσεχ – Φερέιρα, Μποσίνγκουα, Λουίζ, Μπερτράν – Ρομέου, Εσιέν, Μίκελ – Στάριτζ, Μάτα, Ντρογκμπά.
Μπλάκμπερν: Τα πλάνα της για την Τσάμπιονσιπ καταστρώνει ήδη η Μπλάκμπερν, η οποί υποβιβάστηκε και μαθηματική στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, μετά την οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τη Γουίγκαν (0-1) της περασμένης Δευτέρας. Τα «ρόδα» δεν κατάφεραν τελικά να πετύχουν το μεγάλο φετινό στόχο τους και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη 19η (προτελευταία) θέση του πίνακα με 31 βαθμούς.
Στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα του Στιβ Κιν υποχρεώθηκε σε επτά ήττες, ενώ κατάφερε να κερδίσει μόνο μία φορά. Στα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της Μπλάκμπερν έχει «βγει» το «No Goal». Θα απουσιάσει σήμερα ο αμυντικός Ορ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ρόμπινσον (κίπερ) και Ντουν (μέσος), λογικά όμως θα αγωνιστούν.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ρόμπινσον – Ζιβέ, Νταν, Χάνλεϊ, Μ. Όλσον – Φορμίκα, Ν’ Ζονζί, Ντουν, Πέντερσεν – Χόιλετ, Γιακούμπου.

                                     ΠΗΓΗ:www.premierleague.gr                    ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ       
Twitter Bird Gadget