Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Νίκη γοήτρου με έμφραγμα στις καθυστερήσεις!

Από την... κόλαση του υποβιβασμού πήγε να βρεθεί στον... παράδεισο την Ευρώπης. Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε μέσα στο Γεντί Κουλέ τον ΟΦΗ με 2-0, αλλά είδε τον Λεβαδειακό στις καθυστερήσεις να κάνει το 4-3 στο ματς με τον ΠΑΟΚ και να τον προσπερνάει φτάνοντας αυτός στην 7η θέση.
Πριν την έλευση του Άγγελου Αναστασιάδη, ο ΠΑΣ Γιάννινα θεωρούνταν και δικαίως ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό. Ο έμπειρος προπονητής ωστόσο μεταμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό του Ηπειρώτες, οδηγώντας τους σε ένα καταπληκτικό δεύτερο γύρο. Έναν γύρο πρωταθλητισμού, που έκλεισε με μια μεγάλη νίκη μέσα στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με 2-0.
Μια νίκη που θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν ο Μαχαίρας δεν είχε κάνει στην Λιβαδειά το 4-3 για τον Λεβαδειακό επί του ΠΑΟΚ. Και το λέμε αυτό γιατί μετά την ισοπαλία του Άρη επί της Κέρκυρας, οι Γιαννιώτες έκαναν μέχρι και όνειρα για Γιουρόπα Λιγκ, από την στιγμή που οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κινδυνεύουν να μην πάρουν άδεια για την Ευρώπη. Όνειρα που τελείωσαν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης της Λιβαδειάς.
Ακόμα και έτσι όμως ο ΠΑΣ πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο και σήμερα στο Γεντί Κουλέ πήρε μια πειστική νίκη, απέναντι σε έναν ΟΦΗ που λύγισε από τα πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικά. Οι Κρητικοί δεν είχαν το τελείωμα που θα περίμεναν στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο η πορεία τους ήταν επίσης πετυχημένη καθώς και αυτοί ήταν από τα φαβορί για να πέσουν, αλλά όχι μόνο έμειναν, αλλά πάλεψαν και για κάτι καλύτερο.
Κακό παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ!
Συνολικά η αναμέτρηση στο Γεντί Κουλέ ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ ήταν κακή. Ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά και στο ξεκίνημα του δευτέρου, το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες ήταν τραγικό. Φάσεις δεν υπήρξαν, ο ρυθμός ήταν αργός και ο κόσμος σίγουρα θα σκέφτηκε πως θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από το να πάει στο γήπεδο με δεδομένο και τον καλό καιρό.
Δέκα λεπτά και τέλος...
Όλος ο αγώνας ήταν δέκα λεπτά. Αρχικά στο 63' οι φιλοξενούμενοι μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου έφυγαν στον αιφνιδιασμό με τον Γεωργίου που γύρισε στον Τζάνη, με τον τελευταίο να στέλνει με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα. Εννιά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα 72' ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε. Οι Γιαννιώτες εκτέλεσαν κόρνερ η άμυνα των Κρητικών κοιμήθηκε και ο Βίλα με κάτι σαν τακουνάκι διαμόρφωσε το τελικό 0-2, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.
Συνθέσεις
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης (65' Μπούρμπος), Σόουζα, Πίτσος, Βερόν, Τζόρντι Λόπεθ (68' Μπόντορ), Χόρχε Λόπεθ, Ουκάρ, Ζορμπάς (77' Νύκταρης), Μάντζιος.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Πάντος, Πατσατζόγλου, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (68' Βάντερσον), Λίλα, Κυριάκος (57' Σκούφαλης), Γιάκος, Τζάνης (74' Ντε Βινσέντι), Γεωργίου, Βίλα.

                                                              ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr         ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ    
Twitter Bird Gadget