Κυριακή 22 Απριλίου 2012

«Σουπερλιγκάτοι» και του χρόνου!

Η Κέρκυρα δεν έκανε διπλό... α λα Καραϊσκάκη αλλά της έφτασε και το Χ! Το 1-1 με τον Άρη σε συνδυασμό με την ήττα του Εργοτέλη κράτησε τους Φαίακες και την επόμενη σεζόν στην Σούπερ Λίγκα!
Ισόπαλο έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και την Κέρκυρα που δεν προσέφερε πολλές συγκινήσεις. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Ιωάννου από τα 9 βήματα και τους γηπεδούχους να απαντούν με τον Ακόστα. Στο τέλος στο κέντρο του γηπέδου στήθηκαν πανηγυρισμοί από τους Φαίακες που συνεχιζουν στην μεγάλη κατηγορία.
Ο Μανουέλ Μασάδο έχοντας πολλά αγωνιστικά προβλήματα ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Παπαζαχαρία και αριστερά τον Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαζαρίδης και Κοτσώνης, ενώ αμυντικά χαφ οι Καπετάνος και Πρίττας. Στον άξονα ο Καστίγιο, στα πλάγια οι Ακόστα και Ούμπιδες και στην κορυφή της επίθεσης ο Τριανταφυλλάκος.
Με όλα του τα όπλα
Ο Τίμος Καβακάς ξεκίνησε με τους Αναστασόπουλο στη θέση του τερματοφύλακα, δεξιά τον Μίχο και αριστερά τον Κοντοδήμο. Στο κέντρο της άμυνας οι Βέντσελ και Μαϊστόροβιτς. Αμυντικά χαφ οι Οσμαν και Γραμμόζης, δεξιά ο Καλαντζης και αριστερά ο Αγρίτης. Ο Τσίγκας στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του ο Ιωάννου.
Απείλησε με μακρινά σουτ
Η Κέρκυρα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης έδειξε ότι θέλει περισσότερο το παιχνίδι περιορίζοντας τους Θεσσαλονικείς στο μισό γήπεδο. Οι Φαίακες έβγαζαν επιθέσεις από την αριστερή πλευρά με τον Αγρίτη, όμως ο Καλαντζής ήταν αυτός με δύο σουτ απείλησε την εστία του Σηφάκη.
Η επέμβαση
Η μεγάλη ευκαιρία όμως χάθηκε για τον Άρη στο 21ο λεπτό με την καρφωτή κεφαλιά του Λαζαρίδη και τον Αναστασόπουλο (παρότι κρύος) να κάνει την επέμβαση του αγώνα
Είδε πέναλτι ο Παππάς
Η Κέρκυρα απάντησε στην φάση του Άρη με πέναλτι στο 23ο λεπτό με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα. Ο Λαζαρίδης σε μια διεκδίκηση της μπάλας ,με τον Ιωάννου ο Παππάς έδειξε την άσπρη βούλα. Ο παίκτης που κέρδιζε το πέναλτι το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και την Κέρκυρα σε εκείνο το σημείο να μένει στην Super League.
Ανέβηκε ο Άρης
Μετά το γκολ ο Άρης ισορρόπησε το παιχνίδι και βγήκε μπροστά αναγκάζοντας την Κέρκυρα να οπισθοχωρήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Θεσσαλονίκης στο 32ο λεπτό να χάσουν άλλη μια κλασική ευκαιρία με τον Λαζαρίδη. Ο Καπετάνος εκτέλεσε το φάουλ, με τον Αναστασόπουλο να μην απομακρύνει σωστά και τον Λαζαρίδη να σουτάρει ψηλά άουτ.
Ισοφάρισε με τον Ακόστα
Οι φιλοξενούμενοι βλέποντας τον Άρη να είναι αυτός που είχε καλύτερα πατήματα στο γήπεδο δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να το πληρώσει. Στο 37ο λεπτό ο Ακόστα αφού ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ηλιάδη έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Αναστασόπουλο να μην μπορεί να αντιδράσει. Ο Ισπανός έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τις δύο ομάδες μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να παίζουν πιο ανοιχτά.
Κεφάτος ο Σολτάνι
Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές των δύο προπονητών, Καστίγιο έξω Σολτάνι μέσα και Μπάρκογλου στην θέση του Αγρίτη έγιναν με σκοπό να δυναμώσουν οι δύο ομάδες. Άρης και Κέρκυρα είχαν ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες με πιο σημαντική αυτή του Σολτάνι στο 62’ όπου από αριστερά πέρασε και με λίγη δόση τύχης έφτασε από πλάγια θέση στην εστία του Αναστασόπουλου όμως το σουτ πέρασε παράλληλα από την εστία της Κέρκυρας. Ενώ στο 65’ πάλι ο Γαλλοαλγερινός με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να διώξει με τις γροθιές.
Είχε μόνο την κατοχή της μπάλας
Ναι μεν η Κέρκυρα είχε, με βάσει τα ποσοστά που έδωσε η στατιστική υπηρεσία, έστω και με μικρή διαφορά την κατοχή της μπάλας όμως επιθετικά ήταν ακίνδυνη. Μέχρι το 75ο λεπτό είχε να επιδείξει ένα σουτ του Καλαϊτζή που μπλόκαρε εύκολα ο Σηφάκης. Ο Καβακάς προσπάθησε να φρεσκάρει την επίθεση του, αλλά και την μεσαία του γραμμή, αλλά χωρίς επιτυχία.
Πανηγύρισαν την ανατροπή της Ξάνθης
Στον πάγκο της Κέρκυρας είχαν το μυαλό τους και στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον Εργοτέλη. Όταν η ομάδα της Θράκης πέτυχε την ανατροπή στο σκορ, οι Φαίακες το πανηγύρισαν σαν να πέτυχαν αυτοί γκολ στο Βικελίδης.
Συνθέσεις
Άρης: Σηφάκης, Παπαζαχαρίας, Μίσελ, Καστίγιο(46' Σολτάνι), Τριανταφυλλάκος (85' Κανούλας), Κοτσώνης, Πρίττας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ούμπιδες, Ακόστα (77' Τσουκάνης).
Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος(15' Μίχος), Αγρίτης(46' Μπάρκογλου), Μαιστόροβιτς, Οσμαν, Ιωάννου, Τσίγκας(71' Γιάντσης).

                                                      ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr                ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ   
Twitter Bird Gadget