Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Στη Football League με συντριβή!

Στο κρισιμότερο ραντεβού της ιστορίας του ο Εργοτέλης παρουσιάστηκε ασυνεπής και αποχαιρέτησε την Super League με βαριά ήττα 4-2 στα Πηγάδια από την SKODA Ξάνθη.

Άγχος και κακό ξεκίνημα

Το πιο σημαντικό ματς της σεζόν έδινε στα Πηγάδια ο Εργοτέλης, ωστόσο οι Κρητικοί είχαν μείνει στην ήττα από τον Λεβαδειακό. Τι και αν η Ξάνθη παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές,  η ομάδα του Καραγεωργίου αδυνατούσε να απειλήσει, ενώ το γκολ της Κέρκυρας έριξε ακόμα πιο χαμηλά την ψυχολογία. Οι ακρίτες κρατούσαν χωρίς πρόβλημα το μηδέν και όποτε είχαν ευκαιρία έβγαιναν μπροστά στην επίθεση, με τον Μαρσελίνιο να είναι ο κινητήριος μοχλός. Οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά, κακή κυκλοφορία και η επίθεση της ομάδας ήταν απομονωμένη. Για να πάρει μπρος έπρεπε να φτάσει ο Άρης στην ισοφάριση, καθώς μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Εργοτέλης ανέβασε ταχύτητα και είχε κάποιες επισκέψεις στην αντίπαλη εστία, χωρίς όμως ουσία.
Δεν το πίστεψε ποτέ...
Το ξεκίνημα του β' μέρους ήταν καλύτερο για τον Εργοτέλη, ο οποίος άρχισε να πιέζει την Ξάνθη και να προσπαθεί να δημιουργήσει κινδύνους. Ο Λεάλ μπήκε στο 64', ωστόσο πριν προλάβει να βοηθήσει ο Μάνταλος με γκολ στο 67' πάγωσε τους Κρητικούς. Μάλιστα, ο σκόρερ  πήγε στον πάγκο της Ξάνθης πήρε τη φανέλα του Αντεφέμι και την σήκωσε ψηλά με τους φίλους να τον χειροκροτούν θερμά.

Ωστόσο, η αντίδραση ήταν άμεση και στο 72' ο Σίλβα με ωραίο τέρμα έβαλε ξανά τον Εργοτέλη στο ματς ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η ομάδα του Καραγεωργίου βγήκε μπροστά, πίεσε με τον Λεάλ να είναι ο κινητήριος μοχλός. Ωστόσο, το νέο σοκ ήρθε στο 75' με τον Σουάνη να εκμεταλλεύεται το γεγονός πως οι Κρητικοί ήταν όλοι μπροστά και με ωραίο τέρμα έδωσε προβάδισμα Ξάνθη. Ο Λεάλ έμοιαζε ολομόναχος και ενδεικτικό της... διάλυσης ήταν το τρίτο τέρμα των ακριτών. Η άμυνα ήταν... εκτός γηπέδου και ο Τσουμάνης από κοντά πέτυχε το 3-1. Ο Λεάλ μείωσε στο 86' με σουτάρα από το 86' όμως οι Κρητικοί δεν το πίστεψαν ποτέ... Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 90' με τον Αλτιπαρμακόβσκι να κάνει ντεμπούτο και να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα.
Συνθέσεις
SKODA Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ (46’ Τζουμάνης), Βάλλας, Νταρμπιόν, Μαρσελίνιο (69’ Πόι), Βλαχοδήμος (60’ Σουάνης), Σταθάκης, Φλίσκας, Μάνταλος, Αλτιπαρμακόφσκι.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Κυριακίδης, Τζανακάκης (80’ Ολίσε), Τζούνιορ, Χίμπλινγκερ (5’ Μπέτο), Σαρρής, Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Χάντι (63’ Λεάλ), Φραγκουλάκης.

                                              ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr             ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ    
Twitter Bird Gadget