Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η ισοπαλία και το πέναλτι!

Η Δόξα προηγήθηκε (στο 64΄) με τον Κυβελίδη έπειτα από εγκληματικό λάθος του Μανωλά αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε και ισοφάρισε στο 70΄ με τον Λεονάρντο με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ. Φωνάζει δικαιολογημένα η ΑΕΚ για πέναλτι...
Προφανώς αν οι διοικούντες της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Super League πρότειναν σε ΑΕΚ και Δόξα Δράμας να μη διεξαχθεί καν το ματς της τελευταίας αγωνιστικής να συμφωνούσαν και οι δυο ομάδες... Το τραγικό για την Ενωση είναι πως δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την τελευταία, αδιάφορη και ήδη υποβιβασμένη Δόξα (1-1) γεγονός που πρέπει να προκαλεί προβληματισμό σε όλους στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ενόψει των πλέι οφ και ας φωνάζουν δίκαια για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι!
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στο Καυταντζόγλειο έγινε η... χειρότερη ίσως αγγαρεία στο φινάλε της αγωνιστικής σεζόν (της κανονικής έστω) με τις δυο ομάδες στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης να ανταγωνίζονται στα λάθη και στις γιόμες από την άμυνα προς την επίθεση και χωρίς να απειλούν τους Κωνσταντόπουλο και Σερεμέτ.
Οι γηπεδούχοι επισκέφτηκαν μόλις μία φορά την «κιτρινόμαυρη» εστία στο πρώτο 45λεπτο ενώ οι φιλοξενούμενοι το έκαναν τρεις με τέσσερις χωρίς ωστόσο ουσία και τη δυνατότητα να πλησιάσουν κοντά στο γκολ.
Κάτι μάλλον αναμενόμενο αφού και οι δυο προπονητές (Κωστένογλου – Κατσαβάκης) επέλεξαν να ξεκινήσουν το ματς (λόγω και πολλών απουσιών) με αρκετά νέα πρόσωπα στην 11άδα τους προκειμένου να δώσουν και ευκαιρίες σε συγκεκριμένους παίκτες.
Προφανώς λοιπόν σε ό,τι αφορά τον «Κωστέ» θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος κυρίως από την εικόνα των Εγγλέζου και Φούντα που ξεκίνησαν στο ματς και λιγότερο από τους Μπουγαΐδη και Αργυρίου. Ειδικά στην περίπτωση του τελευταίου σαφέστατα και η ΑΕΚ από την εποχή που τον απέκτησε από τον Πανθρακικό ελπίζει και πιστεύει πως θα βγει (όπως αναφέρουμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο) σαν δεξιός μπακ...
Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε από το 60΄ και μετά... Ειδικά χάρη στο εγκληματικό έως παιδικό λάθος του Κώστα Μανωλά ο οποίος στο 64΄ αντί να προωθήσει την μπάλα μπροστά επέλεξε να παίξει παράλληλα (κάτι που μαθαίνουν όλοι οι αμυντικοί στον κόσμο ότι απαγορεύεται να κάνουν από τα πρώτα χρόνια ενασχόλησής τους με το αντικείμενο) και να δώσει την μπάλα λανθασμένα στον Κυβελίδη ο οποίος αφού ξεπέρασε τον Βάργκας κατάφερε να κερδίσει και τον Κωνσταντόπουλο κάνοντας το 1-0.
Η ΑΕΚ αφυπνίστηκε από το γκολ που δέχτηκε και αντέδρασε ουσιαστικά. Στο 70΄ έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης με τον Λεονάρντο και το σούπερ μαντάτο για τον Νίκο Κωστένογλου και την ομάδα ήταν το γεγονός ότι η ασίστ με εξαιρετική πάσα προήλθε από τα πόδια του νεαρού Φούντα.
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο καλές στιγμές με τον Κάρλος (εκτέλεση φάουλ στο 74΄ άουτ) και τον Φούντα (86΄) το σουτ του οποίου έγλυψε το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 82΄ οι «κιτρινόμαυροι» δικαιολογημένα φωνάζουν για πέναλτι όταν σε προσπάθεια του Κώστα Μανωλά και γυριστό προς την εστία του Σεμερέτ η μπάλα σταμάτησε και άλλαξε πορεία από το χέρι του Ψυχογιού με τον διαιτητή Μήτσιο αν και μπροστά στη φάση να μην καταλογίζει το πέναλτι...
Στα ευχάριστα μαντάτα για την ΑΕΚ η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Εϊντούρ Γκούντγιονσεν ο οποίος θα είναι απόλυτα μάχιμος και διαθέσιμος για τον Κωστένογλου στα ματς για τα πλέι οφ.
                                                                ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr                ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ      
Twitter Bird Gadget