Οι Κόκκινοι των μόλις 5 εντός έδρας νικών, έχαναν ευκαιρίες με το τσουβάλι και η Γουέστ Μπρομ τους τιμώρησε (1-0) στο «Ανφιλντ» έπειτα από 45 χρόνια.
Σε μία παραλλαγή εκείνης της εύστροφης διαφήμισης, ο μέσος οπαδός της Λίβερπουλ εάν μπορούσε να μιλήσει με τον Κένι Νταλγκλίς θα του έκανε την εξής ερώτηση: «And what about Premier League?» Αλήθεια τι θα γίνει με αυτή; Οι Κόκκινοι φέτος κατέκτησαν το Λιγκ Καπ και στις 5 Μΐου έχουν ραντεβού τελικού με την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» για το Κύπελλο. Τι διάολο παθαίνουν όμως στο πρωτάθλημα;

Και εντάξει τώρα που είναι αδιάφοροι. Ολη την χρονιά όμως τα ίδια συνέβαιναν. Αυτά που έγιναν και τώρα στο «Ανφιλντ», με την Γουέστ Μπρομ να περνάει νικήτρια από το εν λόγω γήπεδο για πρώτη φορά από το ιδιαίτερα μακρινό 1967! Το 1-0 από το πόδι του Πίτερ Οντεμβιγκί στο 75' ήταν μάλιστα προϊόν αμυντικού λάθους, με τον Γκλεν Τζόνσον να γυρίζει απρόσεκτα τη μπάλα στον Γιουσούφ Μουλούμπου, ο οποίος με τη σειρά του αμέσως την έδωσε στον Νιγηριανό στράικερ που έκανε ιδανικό πλασέ απέναντι στον Πέπε Ρέινα.

Το γκολ μπήκε παντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο φινάλε η Λίβερπουλ μετρούσε 28 σουτ (τα 12 εντός εστίας) και 13 κόρνερ. Ουσιαστικά είχε πνίξει την ομάδα του Ρόι Χόντγκτσον, ο οποίος όμως ήταν εκείνος που πανηγύρισε στην επιστροφή του ως αντίπαλος στην έδρα των τέως εργοδοτών του. Τα παλικάρια του Νταλγκλίς έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το άχαστο του Αντι Κάρολ (80'), ο οποίος είχε μπροστά του άδεια την εστία και με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Φόστερ πεσμένο. Ωστόσο, κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω στον αντίπαλο αμυντικό Ολσον!

Ενδεικτικό της πολύ μεγάλης έκπληξης και των βαθμών που χαρίζουν οι Κόκκινοι ήταν το ότι έχουν μείνει με μόλις πέντε νίκες σε 17 εντός έδρας αγώνες, ενώ η Μπρομ πέτυχε μόλις το δεύτερο γκολ της στις 12 τελευταίες επισκέψεις της στο «Ανφιλντ», όπου είχε να σκοράρει από το το 4-1 του 1985.

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε, Αγκερ, Σκρτελ, Χέντερσον, Μάξι Ροδρίγκες (74' Ντάουνινγκ), Κάιτ (68' Μπέλαμι), Σπίαρινγκ (83' Σίλβεϊ), Λουίς Σουάρες, Κάρολ

                                              ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr                ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ