Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Πρέμιερ Λιγκ: Previews 27ης αγωνιστικής

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 27η αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Φούλαμ υποδέχεται τους Γουλβς, η Νιουκάστλ φιλοξενεί τη «μισητή» Σάντερλαντ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στο Λονδίνο για την αναμέτρηση με την Τότεναμ. Διαβάστε τα previews των αγώνων.
(14:00) Νιούκαστλ – Σάντερλαντ
Γήπεδο: ‘’Σεντ Τζέιμσις Παρκ’’
*Α’ Γύρος: Σάντερλαντ – Νιούκαστλ 0-1
*Τοπικό ντέρμπι με πολύ μεγάλη αντιπαλότητα.
Νιούκαστλ: Στο 2-2 έμεινε στην τελευταία της αναμέτρηση η Νιούκαστλ, αυτή με τη Γουλβς, με την απόδοση της ξανά να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Παρότι είχε αποκτήσει ισχυρότατο προβάδισμα δύο τερμάτων, δεν μπόρεσε να το κρατήσει και επέτρεψε στην αντίπαλο της να επιστρέψει στο παιχνίδι. Το τελικό αποτέλεσμα πάντως κρίνεται δίκαιο βάσει της εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. «Το παιχνίδι με τη Σάντερλαντ ξεχωρίζει. Είναι κάτι το διαφορετικό και δε συγκρίνεται με κανένα άλλο ματς στην Πρέμιερ. Ξέρουμε ότι οι οπαδοί θέλουν τη νίκη. Δεν τους νοιάζει πως θα παίξουμε, απλά να πάρουμε τους 3 βαθμούς» σχολίασε ο Γκουτιέρες.
Πλέον η Νιουκάστλ έχει να κυνηγά την Τσέλσι, που ηττήθηκε χθες και με νίκη σήμερα οι ‘’καρακάξες’’ τη φτάνουν στην 5η θέση, ενώ θα διατηρήσουν και το -3 από την Άρσεναλ. Παραμένει εκτός ο φορ Μπεστ και τρεις μακροχρόνιοι.
Σάντερλαντ: Στη χειρότερη εμφάνιση της με τον Μάρτιν Ο’ Νιλ στον πάγκο της, η Σάντερλαντ συνετρίβη με 4-0 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Δε θύμιζε σε τίποτα την εξαιρετική ομάδα των τελευταίων αγώνων, μπήκε από το πρώτο λεπτό με παθητικό τρόπο στο παιχνίδι. Στο ημίχρονο βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη και όλα είχαν λάβει πρόωρα τέλος. Ίδια αναιμική εικόνα και στην επανάληψη, δέχθηκε άλλα δύο γκολ χωρίς η ίδια να κάνει ούτε μία αξιόλογη φάση στον αγώνα. «Η Γουέστ Μπρομ ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα και νίκησε δίκαια. Ήταν ένα κακό παιχνίδι από την πλευρά μας κι ελπίζω να πήραμε πολλά μαθήματα. Δεν δικαιούμασταν τίποτα» παραδέχτηκε ο Ο’ Νιλ.
Η αλήθεια είναι ότι οι ‘’μαυρόγατες’’ έχουν μείνει χωρίς στόχο, μιας και η παραμονή έχει εξασφαλιστεί, ενώ και οι αποστάσεις από τις θέσεις της Ευρώπης είναι απαγορευτικές. Για σήμερα ο Μάρτιν Ο’ Νιλ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μπραμπλ και Μπράουν.
(16:05) Φούλαμ – Γουλβς
Γήπεδο: ‘’Κρέιβεν Κότατζ’’
*Α’ Γύρος: Γουλβς – Φούλαμ 2-0
Φούλαμ: Πήρε μεγάλο διπλό στο ντέρμπι του δυτικού Λονδίνου και στην έδρα της ΚΠΡ με 1-0 και πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο, τα πράγματα έγιναν ευκολότερα από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο Ντιακιτέ. Την εξαιρετική του κατάσταση επιβεβαίωσε ο Πάβελ Προγκρέμπνιακ, που σκόραρε μόλις από το 7’ το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα. Δείχνει ικανός να βοηθήσει άμεσα χωρίς να πάρει χρόνο προσαρμογής.
Από την ομάδα του Λονδίνου αποκτήθηκε ως ελεύθερος ο αμυντικός χαφ Μοχαμαντού Ντιαρά, πρώην Ρεάλ και Μονακό, θα χρειαστεί όμως υπομονή για να μπει στους ρυθμούς της ομάδας, μιας και δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του τη φετινή σαιζόν.
Ο βασικός στόχος έχει σχεδόν επιτευχθεί για τη Φούλαμ, που πλέον έχει διαφορά ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού της τάξης των 12 βαθμών. Θα στερηθεί εκ νέου για σήμερα τις υπηρεσίες του χαφ Σίντγουελ.
Γουλβς: Με πάθος και αποφασιστικότητα κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο Νιούκαστλ και να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας στο ντεμπούτο στο πάγκο του Τέρι Κόνορ. Χωρίς να είναι χειρότερη της αντιπάλου της, βρέθηκε να κυνηγά με δύο γκολ στην πλάτη στο ημίχρονο. Πεισμωμένη στην επανάληψη, βγήκε μπροστά, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, για να δικαιωθεί με τα δύο γκολ, το πρώτο από τον Τζέρβις στο 50’ και το δεύτερο από τον Ντόιλ στο 66’. Ρεαλίστρια στη συνέχεια, αρκέστηκε στο βαθμό και προσπάθησε να τον διαφυλάξει, ώστε να κάνει μια δυναμική αρχή στη μετά Μακ Κάρθι εποχή. «Μας έχουν ενώσει οι τελευταίες εξελίξεις και φαίνεται στα μάτια όλων. Μπορούμε να σωθούμε» σχολίασε ο Κόνορ.
Πλέον κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και η Γουλβς δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέγει το που θα παίξει, μιας και βρίσκεται μόλις στο +1 από τη ζώνη. Πλην των γνωστών μακροχρόνιων προβλημάτων, αμφίβολοι δίνονται για σήμερα ο στόπερ Μπασόνγκ και ο μέσος Φλέτσερ.
Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γήπεδο: ‘’Γουάιτ Χαρτ Λέιν’’
*Α’ Γύρος: Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 3-0
*Η Τότεναμ δεν έχει πανηγυρίσει τη νίκη απέναντι στη Γιουνάιτεντ, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης, τις τελευταίες 25 φορές που συναντήθηκαν!!! Τελευταία της νίκη το 3-1 το 2001.
Τότεναμ: Μετά την ήττα στο ντέρμπι του Λονδίνου από την Άρσεναλ, η Τότεναμ ουσιαστικά έκανε στην άκρη τις ελπίδες της τουλάχιστον για τη 2η θέση της βαθμολογίας, μιας και βρίσκεται πλέον στο -8 από τη σημερινή αντίπαλο της, τη Γιουνάιτεντ. Και να σκεφτεί κανείς πως το ματς στο ‘’Έμιρεϊτς’’ ξεκίνησε ιδανικά γι’ αυτήν και με προβάδισμα δύο τερμάτων στο 34’, μετά τα γκολ του Σαχά στο 4’ και του Αντεμπαγιόρ στο 34’. Από εκεί και πέρα όμως ο διακόπτης …έσβησε, η Τότεναμ ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο και μέχρι το ημίχρονο είχε ισοφαριστεί σε 2-2. Εφιαλτική η συνέχεια, το ίδιο αναιμικά μπήκε και στην επανάληψη και επέτρεψε στην Άρσεναλ να κυριαρχήσει και μέχρι το 68’ να πετύχει άλλα τρία τέρματα, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Πάλι καλά να λέει που μπόρεσε και κράτησε το σκορ σ’ αυτά τα επίπεδα και δεν είδαμε μια ιστορική συντριβή. «Δεν ένιωσα ποτέ άνετα, ούτε όταν βρεθήκαμε με 2-0 μπροστά στο σκορ» παραδέχτηκε ο Ρέντναπ.
Όπως και να ‘χει, είναι έτοιμη για άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι στην έδρα της, όπου παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή. Έχει 10 νίκες, 2 ισοπαλίες, ενώ η μία μόλις ήττα της είχε έρθει από την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Σίτι, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η συντριβή με 1-5.
Δεν υπολογίζεται από τον Ρέντναπ για σήμερα ο τιμωρημένος Πάρκερ, που είχε αποβληθεί στο τέλος του προηγούμενου αγώνα. Ο μέσος της Τότεναμ είναι πλέον ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας.
Γιουνάιτεντ: Μπορεί να απέδρασε με το διπλό από την έδρα της Νόριτς στα ‘’χασομέρια’’, για άλλη μια φορά όμως δεν έπεισε με την απόδοση της. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο αειθαλής Ράιαν Γκιγκς, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90’ και έσωσε την ομάδα του. Οι ‘’κόκκινοι διάβολοι’’ είχαν πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ, στο 7’ με τον Σκόουλς, στη συνέχεια όμως η απόδοση τους δε ξεπέρασε τη μετριότητα. Δέχτηκαν αρκετή πίεση από τη Νόριτς, που με τη σειρά της δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και δικαιώθηκε με την ισοφάριση στο 83’ με τον Χολτ. Οι παίκτες του Φέργκιουσον κάπου εκεί ξύπνησαν και κατάφεραν να πανηγυρίσουν ένα σπουδαίο διπλό στη μάχη του τίτλου. «Η Νόριτς δικαιούταν έναν πόντο σήμερα. Από την πλευρά μας όμως, πήραμε 3 βαθμούς που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο» σχολίασε ο Σκωτσέζος τεχνικός.
Όπως αναμενόταν, η Σίτι δε συνάντησε δυσκολίες χθες και έφτασε στη νίκη, κάτι που σημαίνει πως η Γιουνάιτεντ έστω και προσωρινά έχει βρεθεί στο -5 από την κορυφή. Απαγορευτικές οι σκέψεις για οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, απέναντι σε μια ομάδα που έχει ως μεγάλο σύμμαχο και την παράδοση.
Για ενάμιση μήνα θα μείνει εκτός ο Βαλένσια, ενώ αμφίβολος για σήμερα δίνεται ο Κλέβερλι. Δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο και αναμένεται να επιστρέψει κανονικά σήμερα ο Ρούνι.

                                                                           ΠΗΓΗ:www.premierleague.gr    
Twitter Bird Gadget