Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το αδιαχώρητο από κρατούμενους στις φυλακές Σταυρακίου




Το αδιαχώρητο από κρατούμενους στις φυλακές Σταυρακίου
Σε νέες κινητοποιήσεις κατέρχονται οι υπάλληλοι των Φυλακών Σταυρακίου με απόφαση της Γενικής τους συνέλευσης. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουν τρεις συνεχόμενες 24ωρες απεργίες, 1, 2 και 3 Φεβρουαρίου και σε περίπτωση που δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, τότε θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Τα αιτήματα είναι οικονομικής φύσεως, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο ανώτατο όριο των 150 ευρώ και αύξηση του κονδυλίου για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα. Παράλληλα θέτουν όμως επιτακτικά και την ανάγκη μείωσης του αριθμού των κρατουμένων στη φυλακή.
Κάνουν λόγο για υπερπληθυσμό καθώς σ’ αυτή στοιβάζονται 260 άτομα σε ένα κατάστημα που η χωρητικότητά του είναι 100 ατόμων. «Άνθρωποι κοιμούνται στα πατώματα των διαδρόμων.
Οι κοινόχρηστοι χώροι του καταστήματος, οι οποίοι είναι χωρίς θέρμανση εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί ανεπίσημα σε χώρους κράτησης πάνω από 60 ανθρώπων και με θερμοκρασίες -11 το χειμώνα και 40 βαθμούς το καλοκαίρι. Σε θαλάμους πολύ μικρής χωρητικότητας στοιβάζονται πάνω από 30 άτομα.
Κρατούμενοι υπόδικοι με πλημμελήματα, συνυπάρχουν με κρατούμενους με κακουργήματα. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει σωφρονισμός, αλλά το αντίθετο», τονίζει ανάμεσα σε άλλα η Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια των 24ωρων απεργιών δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Πηγή: proinoslogos.gr
Twitter Bird Gadget