Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

«Εφιάλτης» στο Μιλάνο

Με το ενάμισι πόδι στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Μίλαν, η οποία διέσυρε με 4-0 την Άρσεναλ στο «Τζουσέπε Μεάτσα» και μόνο με θαύμα θα χάσει την πρόκριση στον επαναληπτικό του «Έμιρεΐτς». Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν με τον Μπόατενγκ στο 15΄, στη συνέχεια η «σκυτάλη» πέρασε στον Ρομπίνιο που πέτυχε δύο γκολ (38΄, 49΄), ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ιμπραΐμοβιτς με πέναλτι στο 79΄
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 12΄ έχασαν με τραυματισμό τον Σέεντορφ, ωστόσο δεν πτοήθηκαν και στο 15΄ άνοιξαν το σκορ. «Δράστης» ήταν ο Μπόατενγκ, ο οποίος με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Σέζνι, με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα. Οι «ροσονέρι» συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα και η υπεροχή τους απέδωσε εκ νέου καρπούς στο 38΄, καθώς ο Ρομπίνιο με κεφαλιά από κοντά έκανε το 2-0.
Ο Βενγκέρ προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στην ανάπαυλα περνώντας τον Ανρί στη θέση του Γουόλκοτ, αλλά είδε τα σχέδια του να «γκρεμίζονται» γρήγορα. Στο 48΄ ο Ρομπίνιο εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα κενό στην άμυνα της Άρσεναλ και με σουτ από το ύψος της περιοχής «έγραψε» το 3-0. Στη συνέχεια η Μίλαν έδωσε χώρο στους «κανονιέρηδες», αλλά αυτοί απείλησαν μόνον στο 65΄ με το σουτ του Φαν Πέρσι να εξουδετερώνεται δύσκολα από τον Αμπιάτι. Στο 79΄ ο Ιμπραΐμοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Τζουρού, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Σκόρερ: 15΄ Μπόατενγκ, 38΄, 49΄ Ρομπίνιο, 79΄ πεν. Ιμπραΐμοβιτς
Μίλαν: Αμπιάτι, Αμπάτε, Μεξές, Τιάγκο Σλίβα, Αντονίνι, Σέεντορφ (12΄ Εμάνουελσον), Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο, Μπόατενγκ (69΄ Αμπροζίνι), Ιμπραΐμοβιτς, Ρομπίνιο (84΄ Πάτο)
Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιενλί (44΄ Τζουρού), Γκιμπς (66΄ Τσάμπερλέιν), Σονγκ, Αρτ

                                                                                ΠΗΓΗ: www.premierleague.gr 
Twitter Bird Gadget