Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Απόλλων Σμύρνης-Άρης 2-1

Ο Απόλλωνας νίκησε 2-1 τον Άρη στη Ριζούπολη με Κόρμπο και Πετρόπουλο και έστειλε... μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο Τζόρβας ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Παντελιάδης αριστερά στην άμυνα, ο Χατζηζήσης στο δεξί και στόπερ οι Βέρτζος, Δεληζήσης. Κεντρικό χαφ ο Αλβάρεζ, αριστερό ο Καμαρά και δεξί ο Κόρμπος. Την τριπλέτα της κορυφής αποτελούσαν από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Μίνγκας, Πετρόπουλος και Γκουέλα.
Από τη μεριά του, ο Γιάννης Χατζηνικολάου προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Διούδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Τσουμάνη να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Ηρακλή το δεξί και τους Πουλίδο, Κύργια να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Τριανταφυλλάκος, Παπαδόπουλος, ενώ μπροστά τους ήταν ο Ιμπέ αριστερά, ο Ουντότζι δεξιά και ο Τάτος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μανιά.
Γκολ ο Απόλλων, ανέβηκε ο Άρης
Αν και ο Άρης μπήκε πιο αποφασιστικά στο ματς, ο Απόλλων έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά και... προειδοποίησε στο 7', όταν ο Γκουέλα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πολύ πλάγια και απέκρουσε ο Διούδης για να απομακρύνει στη συνέχεια ο Ουντότζι. Στο 13', όμως, η άμυνα των «κίτρινων» αδράνησε και οι γηπεδούχοι πέτυχαν το πρώτο τους γκολ στη σεζόν.
Από εκτέλεση φάουλ του Γκουέλα, ο Τριανταφυλλάκος δεν απομάκρυνε την μπάλα, που έφτασε στον Πετρόπουλο. Αυτός έκανε το γυριστό σουτ, με τον Διούδη να αποκρούει, όχι όμως και αυτό του Κόρμπου, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ. Από εκεί κι έπειτα, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα μέτρα που ήθελαν, αλλά δεν έβρισκαν χώρους προς την περιοχή, με αποτέλεσμα να έχουν λίγες φάσεις.
Η πρώτη ήταν στο 23', όπου ο Κύργιας με κεφαλιά αστόχησε, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάτου, ενώ στο 38' οι παίκτες του Άρη ζήτησαν πέναλτι, όταν σε γύρισμα του τελευταίο η μπάλα βρήκε στο χέρι του Δεληζήση, με τον Κομίνη να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Τριανταφυλλάκου στο 40', το οποίο πέρασε άουτ, τη στιγμή που ο Απόλλωνας προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις.
Λίγες φάσεις, 2 τέρματα
Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι. Ο Άρης είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε και πάλι να βρει χώρους, με τον Απόλλωνα να αμύνεται σωστά και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις και να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου. Συγκεκριμένα, στο 63' ο Κύργιας δεν απομάκρυνε την μπάλα σε κάθετη πάσα προς τον Πετρόπουλο, με τον φορ των γηπεδούχων να πλασάρει ιδανικά τον Διούδη.
Παρά τις λίγες φάσεις, πάντως, υπήρξε και τρίτο τέρμα, με τους Θεσσαλονικείς να μειώνουν το σκορ στο 67'. Ο Τάτος, που ήταν σε όλες τις στημένες φάσεις, εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αγγελούδης υψώθηκε ωραία στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με κεφαλιά έγραψε το 2-1.
Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, αν και αυτό θα μπορούσε να γίνει σε δυο περιπτώσεις. Ο Γκουέλα στο 79' κέρδισε τις κόντρες, μετά από λάθος του Πουλίδο, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλάγια σταμάτησε ο Διούδης, ενώ με την εκπνοή ο γκολκίπερ του Άρη απέκρουσε εντυπωσιακά το εκπληκτικό πλασέ του Τσεμπερίδη.
Συνθέσεις ομάδων Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Κόρμπος, Αλβάρεζ, Καμαρά, Γκουέλα (81' Τσοκάνης), Μίνγκας (56' Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος (90'+2' Τσεμπερίδης).
Άρης (Γιάννης Χατζηνικολάου): Διούδης, Ηρακλής, Τσουμάνης, Πουλίδο, Κύργιας, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλάκος (68' Σουνάς), Τάτος, Ουντότζι, Ιμπέ (46' Αγγελούδης), Μανιάς (64' Σταυρόπουλος).
                                                    Πηγή: www.gazzetta.gr
Twitter Bird Gadget