Ο Διονύσης Χιώτης μιλάει για την ήττα του ΑΠΟΕΛ από τη¨Λιόν στη Γαλλία, για την δύσκολη αποστολή στη ρεβάνς, καθώς και για τον Ρόι Κάρολ!
Ο ΑΠΟΕΛ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Λιόν στο Ζερλάν και λύγισε με 1-0 από ένα γκολ του Λακαζέτ, το οποίο βρήκε κόντρα πριν καταλήξει στα δίχτυα. Απέναντι σε μία σαφώς ποιοτικότερη ομάδα, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έχουν να αντιτάξουν ομαδικότητα, πάθος και μαχητικό πνεύμα! Και όπως δηλώνει ο Διονύσης Χιώτης, που κράτησε για 58` λεπτά τους Λιονέ, η μάχη της ομάδας του θα συνεχιστεί μέχρι τελική πτώσεως, προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητες για πρόκριση στην έδρα της, παρά τις δυσκολίες.

Σας μένει μια γλυκόπικρη γεύση; Από τη μία για τη μάχη που δώσατε και από την άλλη από τον τρόπο με τον οποίο δεχτήκατε το γκολ;
«΅Εντάξει για να είμαστε δίκαιοι η Λιόν έπρεπε να είχε κερδίσει χτες. Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα, αλλά από εκεί και πέρα σίγουρα μένει η γλυκόπικρη γεύση για το ότι σταθήκαμε και στο τέλος δεχτήκαμε γκολ με κόντρα».

Ο κύριος Γιοβάνοβιτς τόνισε ότι το πρόβλημα δεν ήσασταν εσείς, αλλά η Λιόν που δεν σας άφησε να κάνετε παιχνίδι...
«Σίγουρα η Λιόν είναι μια ομάδα πάρα πολύ καλή, όχι απλά καλή. Μπορεί να μην παίζει αυτό το θεαματικό ποδόσφαιρο που παίζουν οι άλλες, αλλά είναι μια ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Παίζει πολύ καλή τακτική, είναι συμπαγής και είναι πολύ δύσκολο, ειδικά στην έδρα της, να παίξεις το ποδόσφαιρο που θέλεις».

Πως βλέπεις τα πράγματα στην έδρα σας; Κρύβει παγίδες το 1-0...
«Είναι ένα πολύ καλό σκορ για τη Λιόν. Πρέπει να πετύχουμε τουλάχιστον δύο γκολ μέσα στην έδρα μας, χωρίς να δεχτούμε κανένα. Είναι ένα καλό σκορ για αυτούς, αλλά εμείς θα μπούμε να παλέψουμε, να δώσουμε τη μάχη μας όπως κάναμε σε κάθε παιχνίδι στην φάση των ομίλων και στο τέλος θα δούμε τι θα καταφέρουμε».

Ο Ρεμί Γκαρντέ είπε ότι στο δεύτερο ματς ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα για την ομάδα του, αφού θα πρέπει να βγείτε μπροστά και εκείνοι θα έχουν χώρους για αντεπιθέσεις. Μήπως τελικά η ρεβάνς θα είναι πιο δύσκολη από το ματς του Ζερλάν;
«Η Λιόν έχει πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες και ίσως να έχει δίκιο ο προπονητής της, ίσως να εξελιχθεί όπως το λέει. Εμείς είμαστε μια καλή ομάδα με εμπειρία και σίγουρα δεν θα βγούμε όλοι μπροστά για να κυνηγήσουμε το γκολ και ό,τι γίνει. Περιμένουμε ένα παιχνίδι υπομονής».

Ένας... συνάδερφός σου, ο Ρόι Κάρολ του Ολυμπιακού αποτελεί το πρόσωπο της ημέρας εδώ στην Ελλάδα, αφού μπήκε κρύος μέσα στη Μόσχα και στο ντεμπούτο του έπιασε το κρίσιμο πέναλτι... Πέραν της ικανότητας, είναι κυρίως θέμα εμπειρίας και ψυχολογίας;
«Είναι το ταλέντο που παίζει ρόλο, αλλά είναι βασικότατη και η ψυχολογία. Και ο Κάρολ δεν είναι και κανένας μικρός... είναι ένας πολύ έμπειρος τερματοφύλακας, με θητεία σε μεγάλη ομάδα και στην Ελλάδα έδειξε στον ΟΦΗ τη αξίζει».

Εκείνη τη στιγμή, που μπαίνεις μέσα σε ένα τέτοιο σημείο και καλείσαι να βγάλεις το πέναλτι, τι περνάει από το μυαλό σου;
«Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς και πολλά και ίσως και δεν είναι και καλό να το κάνεις! Ειδικά από τη στιγμή που δήλωσε ο ίδιος ότι ήξερε που θα το εκτελέσει ο παίκτης της Ρούμπιν, όσο λιγότερο το σκέφτεσαι τόσο το καλύτερο!»
Η υπέρβαση έχει ήδη γίνει. Από εδώ και πέρα;
«Σίγουρα έχουμε κάνει την υπέρβαση. Το να βλέπεις μια κυπριακή ομάδα στους 16 αποτελεί υπέρβαση από μόνο του. Αλλά δεν μας λέει κάτι αυτό. Όσο παίζουμε ελπίζουμε. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε ώστε να καταφέρουμε να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε».

Πως νιώθετε που κάνετε όλη την Ευρώπη να ασχολείται μαζί σας;
«Νιώθουμε περηφάνια για αυτό. Μόνο εύκολα δεν καταφέραμε τα όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Τα έχουμε αποκτήσει με πολύ κόπο και θυσίες. Ξεκινήσαμε προετοιμασία από τις 6 Ιουνίου. Χρονικά, έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη χρονιά. Αυτό απαιτεί πολλές θυσίες και όλοι τις έχουμε κάνει. Με αυτά που έχουμε τραβήξει, πιστεύω το δικαιούμαστε».