Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Το πραξικόπημα της πλάκας



Πεντάγωνο: Φαντάσματα και «νοσταλγοί»
Ένα παντελώς αστήρικτο δημοσίευμα για «χουντοσταγονίδια στη Σχολή Ευελπίδων», με εμπλοκή στη διαρροή της πρώην ηγεσίας του ΥΕΘΑ, προκαλεί μία «μίνι» (λόγω αστειότητας) αναταραχή στο στράτευμα και την ειρωνεία των Τούρκων

Το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα για «χουντοσταγονίδια στη Σχολή Ευελπίδων» και η εν συνεχεία εκμετάλλευση του από απογευματινή εφημερίδα του ίδιου συγκροτήματος, με σκοπό να δώσει αληθοφάνεια στην αστεία αυτή ιστορία και να δικαιολογήσει τα περί επικείμενου πραξικοπήματος που... ανάφερε ο πρώην πρωθυπουργός (στο εξωτερικό μάλιστα), καθώς και τις εν συνεχεία απαράδεκτες κρίσεις στην κορυφή της ιεραρχίας τον Ενόπλων Δυνάμεων, μόνο ως σενάριο της αρρωστημένης φαντασίας ενός παρανοϊκού θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.

Αυτή η υποτιθέμενη σοβαρή θεμελίωση των ασχημιών που σημειώθηκαν γύρω από το θέμα αυτό, το οποίο -όπως είχαμε χαρακτηρίσει και σε προηγούμενο δημοσίευμα- αποτέλεσε ύβρη για τις Ε.Δ. της χώρας, έφερε όλα τα στοιχεία ενός παρανοϊκού εγκεφάλου. Διότι χαρακτηρίζεται από το βασικό διαγνωστικό κριτήριο της αυθαίρετης συσχετίσεως γεγονότων και καταστάσεων παντελώς άσχετων μεταξύ τους.

Ποια ήταν τα στοιχεία που συνδέθηκαν κατά τον παραπάνω κακόβουλο τρόπο για να προκύψει αυτή η γκροτέσκα ιστορία περί πραξικοπήματος; Η προ εβδομάδων «εισβολή» των αποστράτων στο Πεντάγωνο, που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές συντάξεων και μερισμάτων, η ματαίωση της παρελάσεως της 28ης Οκτωβρίου από ένα ανοργάνωτο πλήθος που αποδοκίμασε έντονα τον τότε ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτη (σ.σ.: την αντίδραση του οποίου αποφεύγει να χαρακτηρίσει ο συντάκτης της στήλης), το «ατόπημα» των Ευελπίδων να άδουν (επευφημούμενοι, πάντως, από το πλήθος) το γνωστό άσμα «Μακεδονία ξακουστή» πριν από την αποχώρησή τους από τον χώρο της παρελάσεως και, τέλος, το πρόσφατο και όντως ατυχές γεγονός του τεταρτοετούς μαθητού και αρχηγού της Σχολής που, όπως αναφέρεται, παρότρυνε και άλλους μαθητές να τραγουδήσουν έναν παραφρασμένο ύμνο της επταετίας...

Και επειδή όλα αυτά δεν συνέθεταν ένα σενάριο για μία υπό εκκόλαψη συνωμοσία, ο γνωστός υποβολέας τροφοδότησε την απίστευτη αυτή ιστορία με περαιτέρω «πληροφορίες», που ως εκ της θέσεώς του υποτίθεται ότι ήταν σε θέση να γνωρίζει. Η πρώτη «πληροφορία» ήταν ότι, από το τέλος του καλοκαιριού, ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε πει στον κ. Π. Μπεγλίτη, «Πάνο, τον νου σου στο στράτευμα» (σ.σ.: κοινώς, «μας την πέφτουν», δηλαδή). Σημ.: Υποθέτουμε ότι, επειδή την προειδοποίηση αυτή την ήξεραν μόνο οι δύο παραπάνω, αυτός που την έδωσε μάλλον δεν ήταν ο τότε πρωθυπουργός.

«Σύστημα Φράγκου»

Η δεύτερη «πληροφορία» ήταν (κατά σύμπτωση) αυτό που είχε δηλώσει ήδη μετά τις τελευταίες κρίσεις ο ίδιος ο απελθών ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτης, ότι δηλαδή η κυβέρνηση ήθελε να προβεί στις κρίσεις αυτές από το καλοκαίρι του 2011 (σ.σ.: και βρήκε προς τούτο ως την πλέον κατάλληλη στιγμή την 1η Νοεμβρίου, όταν κανείς δεν γνώριζε εάν την επομένη θα είχαμε κυβέρνηση). Απώτερος σκοπός των αλλαγών ήταν να σπάσει το λεγόμενο «σύστημα Φράγκου» (σ.σ.: αν ήταν έτσι, οι άλλοι τρεις αρχηγοί τι έφταιγαν;).

Τι εστί Φράγκος (σ.σ.: που για μας θα παραμείνει ένας «μπροστάρης», δυναμικός και άξιος αξιωματικός που αρίστευσε σε κάθε του θέση), κατά τις «πληροφορίες» του γνωστού υποβολέα; «Θεωρείται αξιωματικός με παρελθόν (!) που πηγαίνει πίσω στην Ευελπίδων πριν από το 1974» (σ.σ.: ο πρώην Α/ΓΕΣ αποφοίτησε το 1974 ως αρχηγός της τάξεώς του). Οι πληροφορίες από την ίδια πηγή αναφέρουν ότι ο Φράγκος «επηρεάζει έναν αστερισμό αξιωματικών, αρχής γενομένης από αντιστρατήγους των ειδικών δυνάμεων». Σημ.: Η αναφορά στις ειδικές δυνάμεις αποτελεί προφανή προσπάθεια συνειρμικής διασυνδέσεως με τους αξιωματικούς των καταδρομών «που μας έδεσαν το 1967», στα πλαίσια της γνωστής μεθόδου της προπαγάνδας της «ενοχής διά διασυνδέσεως» (guilt by association), με την οποία ένα άτομο ή ομάδα τελείως αθώων ατόμων συνδέονται συνειρμικά με αρνητικά γεγονότα ή πρόσωπα διά της απλής αναφοράς τους στα ίδια γεγονότα.

Η συνέχεια της «αποκαλυπτόμενης» ιστορίας είναι ότι η μετακίνηση του Φράγκου δεν έγινε με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Ευ. Βενιζέλο (σ.σ.: δεν ήταν βλάκας ο άνθρωπος), πράγμα που όμως έγινε από τον προφανώς... δυναμικό και ευφυέστερο διάδοχό του Π. Μπεγλίτη την 1η Νοεμβρίου. Δηλαδή, λίγο πριν από το Υπουργικό Συμβούλιο, που έχει ως θέμα το περίφημο δημοψήφισμα. Και εκεί υποτίθεται ότι ο Γ. Παπανδρέου (σ.σ.: με τα... οπίσθιά του να φλέγονται, μετά συγχωρήσεως, λόγω της φωτιάς που άναψε με το δημοψήφισμα), δίνει οδηγίες στον Π. Μπεγλίτη να τοποθετήσει για πρώτη φορά στη στρατιωτική ηγεσία αξιωματικούς που φοίτησαν στη Σχολή Ευελπίδων μετά το 1974. Και μετά λένε ορισμένοι ότι ο πρώην πρωθυπουργός ουδέποτε ασχολήθηκε με τις ένοπλες δυνάμεις και ότι ούτε καν επισκέφτηκε, όπως όλοι οι μέχρι τώρα προκάτοχοι του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας...

Το περίεργο, βέβαια, είναι από πού είχε τις πληροφορίες για επικείμενο πραξικόπημα ο τότε πρωθυπουργός, γιατί καμία, καθ' ύλην τουλάχιστον, αρμόδια υπηρεσία πληροφοριών και ασφαλείας - πολιτική, αστυνομική, στρατιωτική ή ακόμη και ξένη φιλική υπηρεσία (αυτές συνήθως ξέρουν) - δεν είχε την παραμικρή ιδέα ότι ο στρατός ήταν έτοιμος να προβεί σε πραξικόπημα. Είχε καμία δική του υπηρεσία πληροφοριών ο πρώην πρωθυπουργός;

Αυτό που είναι επίσης περίεργο είναι ότι, αφού τα πραξικοπήματα, απανταχού της γης, τα κάνει ως γνωστόν ο στρατός (εκτός από την περίπτωση της Τουρκίας, όπου μέχρι πρόσφατα τα πραξικοπήματα γίνονταν κατά... συντεταγμένο τρόπο, από το σύνολο δηλαδή της στρατιωτικής ηγεσίας), γιατί -εκτός του στρατηγού Φράγκου που ηγείτο του Στρατού- αποστρατεύθηκαν και οι υπόλοιποι τρεις αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων; Θα έκανε κανένα κίνημα ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος I. Γιάγκος, ή ο Α/ΑΓΕΑ αντιπτέραρχος Β. Κλόκοζας και ο Α/ΓΕΝ Δ. Ελευσινιώτης, όλοι τους αξιωματικοί προσηλωμένοι με ιδιαίτερη αφοσίωση στα καθήκοντά τους και αδιαμφισβήτητη πίστη στα δημοκρατικά ιδεώδη;

Για τους γνωρίζοντες, και οι τέσσερις αρχηγοί, όπως και όλοι οι προηγούμενοι τα τελευταία 37 χρόνια, είχαν άριστη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, πράγμα που πλειστάκις τόνισε ο πρώην ΥΕΘΑ κ. Βενιζέλος, και μέχρι λίγο πριν από τις αλλαγές και ο ίδιος ο κ. Μπεγλίτης. Και μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί από τον χώρο των αποστράτων ανώτατων αξιωματικών που τους επέκριναν για τη σε βαθμό υπερβολής υπακοή τους και την υπερβολική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία τους.

Και στέλεχος των Ε.Δ.

Σε αυτή τη γελοία υπόθεση, όντως αντάξια αυτών που συνεχίζουν να την τροφοδοτούν με νέα «στοιχεία», είναι να απορεί κανείς εάν μεγαλύτερο από το έγκλημα της αναμείξεως των Ε.Δ. στις πολιτικές επιδιώξεις ενός κόμματος είναι η βλακεία αυτών που την έστησαν και ορισμένων που ακόμη χειρότερα την εκμεταλλεύτηκαν, συνεργαζόμενοι διά της διοχετεύσεως των κατάλληλων πληροφοριών. Γιατί, δυστυχώς, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στην όλη υπόθεση αναμείχθηκε και στέλεχος των Ε.Δ., μετά την αποτυχούσα παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, για τους δικούς του λόγους. (σ.σ.: αυτό κρατήστε το, διότι κάποτε θα βγει).

Το επιστέγασμα της ιστορίας ήταν οι Τούρκοι να επιχαίρουν, ισχυρισμένοι ότι και εμείς έχουμε τη δική μας «Βαριοπούλα», και σίγουρα και για την απομάκρυνση του στρατηγού Φράγκου, προς δόξαν των πολιτικών εμπνευστών αυτής της εγκληματικής στη σύλληψη και βλακεία υπόθεση. Οι οποίοι, 37 και πλέον χρόνια μετά τη μεταπολίτευση και την παγίωση μίας δημοκρατίας κατά τρόπον που θα ζήλευαν και φίλοι μας οι Ελβετοί ή οι Σουηδοί (αν και αμφότεροι είναι μάλλον... ανελεύθεροι σε σχέση με εμάς), θέλουν να μας πείσουν ότι το δημοκρατικό μας πολίτευμα κινδυνεύει από τους στρατιωτικούς, και όχι από αυτούς που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, η οποία κατέλυσε στην ουσία όχι μόνο τη δημοκρατία, αλλά και την ίδια τον κρατική μας υπόσταση.

Ε, άει... (το υπόλοιπο είναι στα τούρκικα).

πηγη:(ΚτΕ 03/12/2011 – ΜΑΝΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ)
Twitter Bird Gadget