Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πανσερραϊκός - Εργοτέλης 1-0 (παρ.)

Ο Πανσερραϊκός με ένα γκολ στην παράταση του Ντα Κόστα (109') και ήρωες τους Γκούρτσα και Κουτζαβασίλη πήρε το εισιτήριο για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 1-0 του Εργοτέλη.

Το γκολ του Ντα Κόστα στο 109' έκανε τον Πανσερραϊκό την δεύτερη χρονικά ομάδα της Football League-  μετά τον Θρασύβουλο- που πήρε την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Πορτογάλος βρήκε δίχτυα στην παράταση εις βάρος του Εργοτέλη γράφοντας το τελικό 1-0.

Οι Κρητικοί είχαν την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν την ουσία στα τελευταία λεπτά με τον Γκούρτσα να μπαίνει στο 107' και μέσα σε δύο λεπτά να έχει δοκάρι και να δημιουργεί το γκολ και τον Κουτζαβασίλη να σταματάει στο 118' με τρομερή επέμβαση τον Τζανακάκη.

Γήπεδο: Πανσερραϊκού
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Χαρίτος (Αθηνών)

Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Ντιόγκο (70' Κονέ), Μιλένκοβιτς, Σαλαμαστράκης, Κ. Τριανταφύλλου, Παντελιάδης, Μουσικάκης (58' Ντα Κόστα), Βουτσιάς, Τσαούσης (107' Γκούρτσας), Στεφανίδης.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιαλούσης, Χίμπλιγκερ, Βίσιο, Κατσικοκέρης, Σίλβα Ζούνιορ (27' Μπέτο, 68' Ολίσε), Ρέντζας (90' Τζανακάκης), Φραγκουλάκης, Κυριακίδης, Λεάλ, Σασιασβίλι.

Σκόρερ: 109' Ντα Κόστα

Κίτρινες: 63' Στεφανίδης, 79' Μιλένκοβιτς, 95' Βουτσιάς, 109' Ντα Κόστα - 69' Λεάλ, 74' Φραγκουλάκης, 100' Ολίσε


Το πρώτο ημίχρονο στις Σέρρες σβήστηκε από την μνήμη όλων στην... ανάπαυλα. Κακό παιχνίδι, χωρίς ρυθμό και με τον Εργοτέλη να έχει μία ανούσια υπεροχή (61-39% η κατοχή της μπάλας). Μόλις 3 τελικές από τους φιλοξενούμενους, χωρίς κάποια από αυτές να είναι άξια αναφοράς, την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν έκαναν ούτε ένα σουτ!

Στην επανάληψη οι Σερραίοι μπήκαν με περισσότερη διάθεση κάτι που οδήγησε τον Νίκο Καραγεωργίου να βάλεις τις φωνές στους παίκτες του για να τους ξυπνήσει. Και προς στιγμήν τα κατάφερε, καθώς οι Βίτισο (60') και Φραγκουλάκης (64') είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρουν. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με το φάουλ του Ντα Κόστα (75') που έφυγε μόλις άουτ, για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στην ημίωρη παράταση.

Εκεί τα πρώτα 15 λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με τις συγκινήσεις να έρχονται ...μαζεμένες στην δεύτερο μισό της παράτασης. Οι παίκτες του Εργοτέλη έδειχναν να μένουν από δυνάμεις (σ.σ. ο Καραγεωργίου χρησιμοποίησε βασικά του στελέχη), με τα παιδιά του Παύλου Δημητρίου να κάνουν την τελική τους αντεπίθεση με μπροστάρη τον Γκούρτσα.

Λιοντάρια στα τελευταία λεπτά!

Ο 21χρονος επιθετικός μπήκε στο 107', στο αμέσως επόμενο λεπτό είχε σουτ στο δεξί δοκάρι και στο 109' με ωραία ενέργεια από δεξιά έστρωσε την μπάλα στον Ντα Κόστα. Ο Πορτογάλος από το σημείο του πέναλτι "εκτέλεσε" τον Πίρσον γράφοντας το 1-0!

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Κουτζαβασίλης που έκανε την απόκρουση του αγώνα σε βολίδα του Τζανακάκη έξω από την περιοχή. Ο πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ, το 14ο για τον Εργοτέλη (έναντι μόλις 2 των γηπεδούχων) που πέρασε και αυτό ανεκμετάλλευτο για να ακολουθήσει λίγο μετά το τέλος του αγώνα.

Να σημειωθεί ότι ο Πανσερραϊκός δημιουργεί παράδοση στο Κύπελλο Ελλάδας ως ομάδα Football League καθώς πρόπερσι απέκλεισε στην ίδια φάση τον Ολυμπιακό, ευρισκόμενος στην δεύτερη κατηγορία.

                                                        ΠΗΓΗ:www.sport24.gr 

Twitter Bird Gadget