Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Χάνει… έδαφος στην ΕΠΟ ο Πιλάβιος

Ηχηρό μήνυμα προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο έστειλαν οι Ενώσεις κατά τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. «Παράθυρο» για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, αλλά και στις Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου…
Με μεγάλες διαρροές ψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς 32 Ενώσεις ψήφισαν υπέρ έναντι 54 πέρυσι, κάτι που αποτελεί μήνυμα προς τον Σοφοκλκή Πιλάβιο ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Σε σύνολο 57 Ενώσεων, 32 ψήφισαν «ναι», 14 «όχι», 9 «παρών» και δύο ήταν απούσες (ΕΠΣ Δράμας και Σάλας).
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, άφησε ανοικτό «παράθυρο» για τις ομάδες που δεν έλαβαν αδειοδότηση, ενώ υποστήριξε πως θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για να δώσει άδεια συμμετοχής σε επαγγελματικές κατηγορίες των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.
Λίγο μετά τις 10:30 ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, με απούσες τις Ενώσεις της Άρτας, της Δράμας (δεν έχει διοίκηση), της Ηλείας, της Κέρκυρας, της Πέλλας και της Χαλκιδικής. Ως γραμματείς ορίστηκαν οι κ.κ. Αποστολόπουλος, Παππάς και Βακάλης.
Η ΓΣ ξεκίνησε με ομιλία του Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος έκανε τον απολογισμό και μεταξύ άλλων είπε: «Με το καθημερινό μας έργο, ως υπεύθυνη Ομοσπονδία, περάσαμε με επιτυχία από εξαιρετικά δύσκολους κάβους και πολύ μεγάλες φουρτούνες. Το τιμόνι όμως κρατήθηκε σταθερό, παρά το γεγονός ότι κάποιοι είχαν βγει, για πολύ γνωστούς λόγους, στα κάγκελα και φώναζαν, επίσης για γνωστούς λόγους, «στρίψε από δω» ή «στρίψε από κει». Αν τους ακούγαμε τότε, τώρα θα καταμετρούσαμε τα απομεινάρια από ένα ναυάγιο. Εκείνοι αυτό ήθελαν.
Όμως, με τη σταθερότητα, με την ισορροπία, με τη νηφάλια και ψύχραιμη προσέγγιση, με την αποδοκιμασία των ακροτήτων, με τον σεβασμό στη νομιμότητα και στη διάκριση των εξουσιών και πάνω απ' όλα με πίστη στις δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα. Για αυτό είναι σημαντικό η ηγεσία να λειτουργεί υπεύθυνα και συνεκτικά. Να αθροίζει και να πολλαπλασιάζει και όχι να αφαιρεί ή να διαιρεί. Προσωπικά, αυτή την «αριθμητική» ξέρω και αυτή έβαλα σε εφαρμογή».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου (εκπρόσωπος της ΕΠΣ Κιλκίς), ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Γενικότερα υπάρχει μία δυσλειτουργία στο ΔΣ της ΕΠΟ, κάτι που έχει να κάνει με δυστοκία λήψης αποφάσεων. Συζητούνται θέματα, υλοποιούνται, αλλά ποτέ δεν καταγράφονται οι αντίθετες απόψεις. Αυτό είναι μειονέκτημα. Πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε δύο Γενικές Συνελεύσεις. Από τις 22/7 μέχρι σήμερα μία νέα ποδοσφαιρική περίοδος, ζήσαμε κάποια πράγματα που έτσι όπως ωραιοποιήθηκαν από τον πρόεδρο ήταν σαν να ζούσαμε σε άλλη χώρα».
Ακολούθησε αντιπολιτευτική ομιλία κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου από τον Μανώλη Παλάσκα (ΕΠΣ Καρδίτσας), ο οποίος τόνισε πως δεν θα ψηφίσει τον διοικητικό απολογισμό της ΕΠΟ για λόγους αξιοπρέπειας».
Επίθεση στον Σοφοκλή Πιλάβιο έκανε ο Νίκος Τζώρτζογλου (ΕΠΣ Ηρακλείου), λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στην τελευταία ΓΣ της τετραετίας που θα είναι και ένα exit poll ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, στα κυριότερα θέματα δεν άκουσα λέξη. Λέξη για τα στημένα, τα πλαστογραφημένα έγγραφα, τη φράση «ο φερόμενος αρχηγός της Μαφίας έλεγε στον πρόεδρο». Παίρνατε εντολές από φερόμενη Μαφία και τον αρχηγό της Αχιλλέα Μπέο. Κάνατε ή δεν τα κάνατε; Είναι ψέματα;»
Παρόντες στη ΓΣ είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης και ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας, Αργύρης Λίβας, οι οποίοι θέλουν να μιλήσουν για την αδειοδότηση.
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος αποκάλυψε ότι είχε κάνει μήνυση στον Νίκο Τζώρτζογλου για όσα είχε πει και πέρυσι εναντίον του, αλλά τελικά την απέσυρε...
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι Γιάννης Σιγάλας (ΕΠΣ Κυκλάδων), Δημήτρης Τραχανάς (ΕΠΣ Πρέβεζας- Λευκάδας), Γ. Καλύβας (μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, προερχόμενος από ΕΠΣ Φωκίδας), Γιάννης Αποστολόπουλος (ΕΠΣ Αργολίδας), Ζήσης Γρηγορίου (ΕΠΣ Λάρισας) και ανέφεραν τα μεγάλα προβλήματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τη δυσλειτουργία των επιτροπών της Ομοσπονδίας. Μάλιστα ο κ. Γρηγορίου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Ενώσεων, ζήτησε «ισχυροποίηση των Γενικών Συνέλευσεων» και να διαρκούν δύο ημέρες!
Ο Αρης Κουλούρης (ΕΠΣ Ηλείας), είπε: «Ψηφίζω τον Αύγουστο να κάνουμε νέα ΓΣ για να πούμε προτάσεις. Καταργείστε τις αμοιβές στις επιτροπές για να φτιάξουμε τα γήπεδα».
Ενώ ο Γιώργος Σταράκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου), από την πλευρά του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φετινή ΓΣ είναι με τη μεγαλύτερη μουρμούρα. Σήμερα φοβάμαι ότι ρίχνουμε στον Καιάδα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ειδικά το κρητικό που καταργούμε τους ομίλους. Θα ήθελα να σας δείξω τη θλίψη, την απογοήτευση των ανθρώπων των ομάδων. Μας στέλνετε με αεροπλάνα και βαπόρια, αυτή την εποχή που ζούνε 3 εκατ. άνθρωποι κάτω από τα όρια της φτώχειας, να παίξουμε στην Αθήνα. Με αυτή την απόφαση μας δίνετε να πιούμε κώνειο».
Παράθυρο για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν άφησε στη δευτερολογία του ο Σοφοκλής Πιλάβιος που είδε τις... δυνάμεις του να μειώνονται δραματικά, καθώς στο διοικητικό απολογισμό ψήφισαν μόλις 32 ενώσεις υπέρ έναντι 54 πέρυσι!
Οι αδειοδοτήσεις πρέπει να χαμηλώσουν τα κριτήρια
«Βοήθησαν αρκετά όλοι ώστε να μειωθούν οι ποινές. Αν θυμάστε ήταν υποβιβασμός, τώρα θα είχε πέσει η Ελλάδα αν ίσχυε αυτή η ποινή, τώρα είναι διαφορετικές. Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει σε κάποιο σημείο, αυτό εύχομαι ίσως και να αλλάξει...», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και άφησε ελπίδες για τις έξι ΠΑΕ που δεν έλαβαν άδεια.
Επίσης με διαρροές έγινε η έγκριση του διοικητικού απολογισμού που σίγουρα έστειλε μήνυμα ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Σε σύνολο 57 Ενώσεων, 32 ψήφισαν «ναι», 14 «όχι», 9 «παρών» και δύο ήταν απούσες (ΕΠΣ Δράμας και Σάλας).
Αρνητικά ψήφισαν οι ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Φωκίδας, Άμμου και Δρόμου. «Παρών» ψήφισαν η Σούπερ Λίγκα και οι ΕΠΣ Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Πειραιά, Ρεθύμνης, Σάμου, Φλώρινας, Χανίων.
Εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός.
                                                       ΠΗΓΗ:   www.onsports.gr           ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ     
Twitter Bird Gadget