Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Θα πάρουν τελικά ψήφο εμπιστοσύνης οι διορισμένοι των τραπεζων;;!

Δύο λένε «όχι» και άλλοι δύο το σκέφτονται







Με δύο βουλευτές, τον κ. Πάνο Καμμένο από τη ΝΔ και τον κ. Τσετίν Μάταντζη από το ΠΑΣΟΚ, να δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση και δύο συναδέλφους τους από την αξιωματική αντιπολίτευση να αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αναμένεται να διεξαχθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης η ονομαστική ψηφοφορία.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Μάταντζη, βουλευτής από την Ξάνθη, εξήγησε ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει τη νέα κυβέρνηση γιατί όπως είπε «δεν μπορεί να συμπλεύσει με εκείνους που με την ακροδεξιά ρητορική τους παρεμποδίζουν τον εμπλουτισμό της κοινωνίας με διαφορετικότητα και ναρκοθετούν τη σύνθεση, το θεμέλιο της Δημοκρατίας». «Αυτή είναι η δική μου, προσωπική κόκκινη γραμμή. Γνωρίζω ότι δεν διακυβεύεται η ψήφος εμπιστοσύνης και περιβάλλω με εκτίμηση τον εντολοδόχο Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο», κατέληξε ο βουλευτής Ξάνθης.






Και ενώ η ΝΔ έχει καταστήσει σαφές ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε διαγραφή του κ. Καμμένου αν εκείνος ψηφίσει όχι, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι σκοπεύει να πράξει το ΠΑΣΟΚ για την περίπτωση του κ. Μάταντζη.

Σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές ζήτησε από τον κ. Λουκά Παπαδήμο ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος μάλιστα είπε ότι αν δεν γνωρίζει τον χρόνο των εκλογών δεν σκοπεύει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος είπε: «Είναι πολύ προσωπική η σημερινή ψήφος. Θα περιμένω να ακούσω τοποθετήσεις των Υπουργών και την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για να αποφασίσω ποιο θα είναι το σωστό να πράξω απόψε, γιατί την Δευτέρα άκουσα μία οικονομική ομιλία από τον Πρωθυπουργό και εμένα αυτές οι ομιλίες δεν με ικανοποιούν».




Νωρίτερα, στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μία «κυβέρνηση με αποστολή συγκεκριμένη και χρονικά οριοθετημένη που δεν πιστώνεται σε κόμματα».





«Η Ελλάδα δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας» ήταν το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Σταύρου Δήμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος: «Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση χτίστηκε πάνω σε μία αντίφαση. Ενώ η πραγματική της δύναμη θα ήταν να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, καλείται να χειριστεί τα θέματα που αφορούν κυρίως τους πιστωτές μας. Αν δεν μιλήσουμε στην κοινωνία, το έργο αυτής της κυβέρνησης θα παραμείνει λειψό..».

Πρωτοβουλίες από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την ανάταξη του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης. «Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να εμφανίσει τάχιστα προτάσεις για την ανάταξη του ορίζοντα του πολιτικού μας χώρου. Θα πρέπει να προσδιορίσει τις διαδικασίες εκείνες με τις οποίες θα θέσουμε τα πάντα επί τάπητος άμεσα και όχι στο προσεχές μέλλον», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.





«Για απαράδεκτη συμφωνία - ντεκόρ για να παίζουν τα παιχνίδια τους τα κόμματα που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση και για να κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία», έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι στα ερείπια της χώρας», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταψηφίζουμε, αλλά θα είμαστε εδώ να καταθέτουμε προτάσεις και να κάνουμε κριτική. Παραμένουμε σταθερά υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.

Πηγή: Real.gr
Twitter Bird Gadget