Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δικογραφία για τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου



image


Δεκαεπτά άτομα, που ανήκουν στον χώρο τόσο της άκρας Αριστεράς όσο και της ακροδεξιάς, αλλά και οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας, ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία και για τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου και τις ύβρεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον δεκαεπτά ατόμων που αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Αστυνομία κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα υπηρεσίας την ημέρα των επεισοδίων, βασίστηκε και σε εξέταση οπτικού υλικού από τις τηλεοπτικές κάμερες, που κατέγραψαν τα γεγονότα.  Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στους δεκαεπτά περιλαμβάνονται έντεκα άτομα από τον χώρο της ακροαριστεράς, δύο μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, και τέσσερα άτομα-οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας.
Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρχει ποινικός χαρακτηρισμός. Σε αυτό περιγράφονται λεπτομερώς οι πράξεις και η συμπεριφορά που επέδειξαν πριν από την έναρξη της παρέλασης και ο εισαγγελέας θα προσδιορίσει τον ποινικό χαρακτήρα τους.
πηγη:http://www.press-block.
Twitter Bird Gadget