Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ατρόμητος-Αρης 2-0

Ο Ατρόμητος γύρισε με... φόρα από την Ολλανδία, ήταν ανώτερος και νίκησε 2-0 τον τραγικό Άρη χάρη σε αυτογκόλ του Ουντότζι και τέρμα του Ναπολεόνι.

Μόνο ο Ατρόμητος στο γήπεδο
Μπορεί τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο Άρης να μην είχαν νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ωστόσο η διαφορά στα ρόστερ των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Μια διαφορά που φάνηκε ξεκάθαρα στο Περιστέρι. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι έκαναν στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου ότι ήθελαν. Πέτυχαν δύο γκολ, έχασαν ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι κοιτούσαν και το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν, ήταν δύο αδύναμα σουτ.
Μεγάλη ευκαιρία και αυτογκόλ
Όπως αναφέραμε η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη, με τον Ναπολεόνι να φτάνει στο 13’ κοντά στο 1-0, αλλά να μην νικάει τον Διούδη στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα όμως μπήκε το γκολ, αν και χρειάστηκε και τύχη σε μεγάλο βαθμό. Συγκεκριμένα ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ, ο Διούδης έκανε τραγική έξοδο στέλνοντας τη μπάλα στην πλάτη του Ουντότζι και μετά στα δίχτυα της ομάδας του, με τον Ατρόμητο να ανοίγει το σκορ.
Νέο λάθος και 2-0
Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 38’ υπήρξε γρήγορος ρυθμός και δύο φάσεις για τον Άρη, αλλά και τον Ατρόμητο, με τους Περιστεριώτες να φωνάζουν σε διώξιμο του Ηρακλή, μια φάση που ήταν όντως δύσκολη. Δύο λεπτά όμως πριν μπούμε στο 40’, ένα ακόμα λάθος του Άρη έκανε το 2-0 για τον Ατρόμητο. Ο Καραγκούνης γλίστρησε και έχασε την μπάλα από τον Μπρίτο που έφυγε, γύρισε στον Ναπολεόνι ο οποίος έκανε το 2-0 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.
Δοκάρι, ευκαιρίες και πέναλτι που δεν δόθηκε
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα ήταν πιο ισορροπημένη. Ο Ατρόμητος και πάλι ξεκίνησε δυνατά, έχασε ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ιγκλέσιας στο 62’, όμως και ο Άρης βγήκε μπροστά πίεσε και έφτασε αυτός με την σειρά του κοντά στο 2-1. Ένα γκολ που θα μπορούσε να βάλει στο 63’ όταν ο Ταυλαρίδης ανέτρεψε καθαρά τον Τάτο, με τον Ιωαννίδη να λέει παίζετε.
Κράτησε το πολύτιμο 2-0
Ο μη καταλογισμός του πέναλτι έριξε την ψυχολογία των φιλοξενουμένων που ναι μεν έχασαν μια ακόμα ευκαιρία με τον Μανιά, αλλά έδειξαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω. Από την άλλη ο Ατρόμητος έκανε το αυτονόητο, κράτησε πίσω και μάλιστα μα άνεση, με τους παίκτες να κοιτάζουν πως θα κρατήσουν δυνάμεις, μιας και υπήρχε και η ταλαιπωρία από τα παιχνίδια με την Άλκμααρ.
Οι συνθέσεις Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης (75' Νάστος), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Γκαρσία, Ουμπίδες, Μπρίτο, Παπαδόπουλος (68' Καραγκούνης), Ναπολεόνι.
Άρης (Χατζηνικολάου): Διούδης, Σταυρόπουλος, Ηρακλής (61' Καραϊσαλίδης), Κύργιας, Τσουμάνης, Οικονομόπουλος (46' Τριανταφυλλάκος), Παπαδόπουλος, Αγγελούδης, Τάτος, Ουντότζι, Καραγκούνης (61' Μανιάς).
                                              Πηγή: www.gazzetta.gr
Twitter Bird Gadget