Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Clasico μόνο στον τελικό!

Η Μπάγερν κληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης με την Ντόρτμουντ, με τους «εμφύλιους» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ να αποφεύγονται!
Με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ έβγαλε από την κληρωτίδα δύο ισπανο-γερμανικές μονομαχίες! Ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν... προκάλεσε εμφύλιους, αλλά δύο πολύ μεγάλα ματς, τα οποία ενδέχεται να φέρουν τον «εμφύλιο» στον τελικό!
Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν το 2008, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αντιμετωπίσει την Τσέλσι. H πρώτη ήταν το 2000, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κερδίσει τη Βαλένθια. Τώρα το αν φέτος το... clasico θα είναι ισπανικό ή γερμανικό, ή το αν θα προκύψει νέα ισπανο-γερμανική μάχη,  θα φανεί μέσα στο γήπεδο!   Στη Νιόν της Ελβετίας, τη Μπορούσια εκπροσώπησε ο Ρίκεν, τους Βαυαρούς ο Λιζαραζού, τους Μπλαουγράνα ο Θουμπιραρέτα και τους Μερένγκες ο Μπουντραγκένιο.
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο συνεχάρη τους 4 φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ εκ μέρους του Μισέλ Πλατινί. Αφού ενημέρωσε για τα 351 γκολ που έχουν μπει μέχρι στιγμής, με το ρεκόρ της νυν μορφής του Τσάμπιονς Λιγκ, φώναξε τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος και ανέλαβε να βγάλει τα μπαλάκια! «Όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί είναι καλή και η κλήρωση θα είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα, για να δούμε αν θα έχουμε Clasico ή όχι. Υπάρχει μεγάλη ποιότητα και στο Europa League επίσης», τόνισε ο Ολλανδός. 
Όπως το 1998!
Η Ρεάλ με την Ντόρτμουντ τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων, με τους Γερμανούς να παίρνουν τέσσερις πόντους από τους αντίπαλούς τους, που αποτελούσαν το φαβορί! Το 1998 είχαν τεθεί αντιμέτωπες στα ημιτελικά, με τη Ρεάλ να βγαίνει νικήτρια και να αποκλείει την κάτοχο! Κοινό πρόσωπο ο Νούρι Σαχίν, ο οποίος πήγε από τη Ντόρτμουντ στη Ρεάλ Μαδρίτης και να επιστρέφει στη συνέχεια ως δανεικός.
Την προηγούμενη φορά η Μπάρτσα σήκωσε Κούπα!
Η Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα είχαν παίξει αντιμέτωπες πριν από τέσσερα χρόνια ,στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Καταλανοί είχαν προκριθεί και στο τέλος είχαν πάρει την Κούπα! Την περίοδο 1998/99 είχαν βρεθεί στη φάση των ομίλων, με την Μπάγερν να κερδίζει 21 στο Καμπ Νόου και να φτάνει μέχρι τον θρυλικό τελικό της Βαρκελώνης, όπου είχε χάσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το ίδιο σκορ στις καθυστερήσεις!
Τα ζευγάρια
Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα
Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης (ο νικητής θα είναι ο τυπικά φιλοξενούμενος του τελικού)
Τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 23/24 Απριλίου και τα δεύτερα 30 Απριλίου/01 Μαΐου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στο Λονδίνο.
                                            ΠΗΓΗwww.gazzetta.gr
Twitter Bird Gadget