Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Τσέλσι για τελικό!

Η Τσέλσι απέφυγε Φενέρμπαχτσε και Μπενφίκα και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Βασιλεία, με τις δύο ομάδες να παίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους αντίπαλες!
Αφού απέκλεισε την Τότεναμ στα πέναλτι, η Βασιλεία θέλει να αφήσει εκτός μία ακόμα ομάδα από το Λονδίνο και να κάνει την έκπληξη για να πάει τελικό. Τα πράγματα πάντως θα είναι πολύ δύσκολα, αφού η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θέλει το Europa League για να σώσει τη χρονιά, ενώ έχει και τον επαναληπτικό στην έδρα της! Συνολικά, οι Ελβετοί έχουν παίξει 18 ματς με αγγλικές ομάδες, έχοντας τρεις νίκες, επτά ισοπαλίες και οκτώ ήττες.
Από την άλλη, Φενέρ και Μπενφίκα αναμένεται να προσφέρουν δυνατές αναμετρήσεις. Είχαν τεθεί αντιμέτωπες ξανά τη σεζόν 1975/76 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Οι Πορτογάλοι είχαν προκριθεί με συνολικό σκορ 7-1! Η Μπενφίκα είχε αντιμετωπίσει το 2011/12 ομάδα από την Τουρκία. Αυτή ήταν η Τράμπζονσπορ, με το ματς να διεξάγεται για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και τους «Αετούς» να κερδίζουν με συνολικό σκορ 3-1. Η Φενέρ είχε παίξει με Πορτογάλους την περίοδο 2008/09, όταν έχασε με 3-1 εκτός και 2-1 εντός από την Πόρτο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην ομιλία του, ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε ότι με το προηγούμενο σύστημα κλήρωσης, όπου έβγαιναν οι αντίπαλοι τόσο για τα προημιτελικά όσο και για τα ημιτελικά είχα χαθεί η έκπληξη. Για το λόγο αυτό και το σύστημα άλλαξε. Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA κάλεσε τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος έκανε την κλήρωση, ενώ πριν είχε φροντίσει να δώσε συγχαρητήρια στους τέσσερις φιναλίστ εκ μέρους του Πλατινί. Πέρα των video που προβλήθηκαν για τις ομάδες, πριν την κλήρωση οι διοργανωτές έδειξαν ένα κλιπάκι για το Άμστερνταμ, το οποίο θα φιλοξενήσει τον τελικό.
Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Europa League
Φενέρμπαχτσε-Μπενφίκα
Βασιλεία-Τσέλσι
Tα πρώτα ματς θα γίνουν στις 25 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 2 Μαΐου.
                                                    ΠΗΓΗwww.gazzetta.gr:   
Twitter Bird Gadget