Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ FAISAL ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΕ.





Σήμερα λάβαμε και την επιστολή Πρίγκιπα Faisal στον κύριο Γιάννη Βαρδινογιάννη ,αλλά και αυτή που είχε ετοιμάσει να εκφωνήσει στην ΓΣ που δεν του επιτράπει να πάει. Μάλιστα ,επειδή στην ΓΣ ήταν ο σύζυγος της κυρίας Μιχοπούλου ως μικρομέτοχος την είχα μαζί του για να την διαβάσει αλλά βλέποντας το αρνητικό κλίμα το απέφυγε!!!! 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Θέμα: Παναθηναϊκός ΑΕ συναλλαγή

Υπόψη: κ. Ιωάννη Βαρδινογιάννη

Αγαπητέ Κύριε, Μετά την ξαφνική αλλαγή σας της διαδικασίας που συμφωνείται από κοινού από τους δικηγόρους των δύο πλευρών, που, και πάλι να παρουσιάσει μια ακόμη φορά να αποδείξει δηλώσει το ενδιαφέρον μας σε αυτή τη συναλλαγή. Δεχόμαστε τελική πρότασή σας και την επίσκεψή μου στην Αθήνα (Δευτέρα, 05/07/2012), έχει ως προτεραιότητα την υποβολή της αίτησης μας για την Επαγγελματική Αθλητική Επιτροπή του ΕΟΧ προκειμένου να εξασφαλίσει την αναγκαία έγκριση για την εξαγορά των μετοχών.

Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, όπως έχετε ζητήσει, θα πρέπει να κατατεθούν στην Τράπεζα Πειραιώς, σε κοινό λογαριασμό με το όνομά μου και εκείνη του κ. Βλασίου Τσάκας, προκειμένου να αποκτήσει τις μετοχές σας το ποσό αυτό. Αδιαπραγμάτευτη όρος μας είναι ότι αυτό το ποσό ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για να πάει τον Παναθηναϊκό μόνο ως αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από τους μετόχους. Κατά την επίσκεψή μου θα ήταν χαρά μου να συναντηθώ μαζί σας. Τέλος, σας ζητώ να μεριμνήσει για μένα να παραστούν στη Γενική Συνέλευση της 8.5.2012.



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Αγαπητοί μέτοχοι.

Παρά την έντονη επιθυμία μας να είμαστε παρόντες σήμερα στη Γενική Συνέλευση, η οποία δεν ήταν δυνατό. Πιστεύουμε ότι η στάση αυτή είναι ιδιαίτερα προσβλητικό και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το σκοπό αυτό όλα.

Καλή διάθεση μας κάνει να πιστεύουμε ότι ήταν μια υπόθεση πρωτοκόλλου. Είμαι εδώ στην Αθήνα με τον μοναδικό λόγο της επίσκεψης είναι η απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ενώ οι συζητήσεις μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών έληξε στις 02/05/2012 και αναμένεται η σχετική προκαταρκτική συμφωνία που θα υπογραφεί από την πλευρά Βαρδινογιάννη (που είχε επίσης σταλεί στις 03/05/2012 η Τράπεζα Άνεση Επιστολή όπως προβλέπεται σ 'αυτήν) , η πλευρά Βαρδινογιάννη ακυρώσεις ξαφνικά την υπογραφή που υποδηλώνει ότι η αίτηση πρέπει να κατατεθεί πρώτα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έτσι ώστε θα μπορούσαμε να πάρουμε την έγκριση της μεταβίβασης των μετοχών και στη συνέχεια, μετά την κατάθεση € 15.000.000 σε μετρητά στην Τράπεζα Πειραιώς θα μπορούσαν να γίνουν οι ιδιοκτήτες της η πλειοψηφία των μετοχών.

Όλα αυτά φυσικά περιλαμβάνεται στο σχετικό προσύμφωνο και έκπληξη μας έχει να κάνει με αυτό: Την ίδια στιγμή μια ένωση για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού είναι εγκατεστημένος οποία χαιρετίζουμε ως καλοπροαίρετη κίνηση και ίσως με μια ρομαντική διάθεση, αλλά, κατά την ομιλία της σημερινής σκληρής πραγματικότητας, οι αριθμοί είναι απούσα.

Μέχρι σήμερα, ο Παναθηναϊκός FC υποχρεώσεις είναι τέτοιες ώστε να θεωρούμε τίποτα λιγότερο από την πρότασή μας να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Για μας, η πρότασή μας είναι σε πλήρη ισχύ και η παρουσία μου στην Αθήνα επιβεβαιώνει αυτό.

Επιστολή μας που διακηρύσσει με τον πιο επίσημο τρόπο. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσετε € 15.000.000 το συντομότερο η έγκριση δίνεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που βρίσκεται ακόμα σε για τον Παναθηναϊκό. Από το ποσό αυτό, € 9.100.000 θα καλύψει το 54,7% σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης και τα υπόλοιπα € 5.900.000 είναι για τυχόν αδιάθετων μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ποσό αυτό θα είναι άμεσα διαθέσιμη, με τη μορφή της εγκατάστασης μετρητών, γι 'αυτό ή μια μελλοντική αύξηση.

Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, τα € 15.000.000 έχει εξασφαλίσει αρχικά την άδεια συμμετοχής στην Ευρώπη και στη συνέχεια μια περαιτέρω αύξηση των € 45.000.000 θα λάβουν μέρος για να επιστρέψει όλες τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ μέχρι 30/06/2012 και να σχεδιάσουν τη νέα σεζόν με μεταγραφές παικτών με ένα ποσό κοντά σε 35.000.000 ευρώ.

Είμαστε έτοιμοι, σε συνεργασία με το σύλλογο και τους ενδιαφερόμενους φορείς ail να προωθήσει την ταχεία κατασκευή του νέου γηπέδου, με μοναδικό κριτήριο να είναι τα συμφέροντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πιστεύουμε ότι το νέο γήπεδο είναι στρατηγικής σημασίας και θέλουμε το έργο κατασκευής να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό.

Επειδή το τελευταίο εγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο δεν προβλέπει την κατασκευή ενός κτιρίου που διέπουν στο Βοτανικό, έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις ώστε να εξασφαλίσει ένα ψηλό κτίριο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να δώσει ο Παναθηναϊκός και οι θυγατρικές της διαθέτουν δικό τους γραφείο το οποίο θα στεγάσει επίσης το σύλλογο.

Η επιλογή αυτή με μοναδικό γνώμονα την ιστορική συνέχειά μας ως ΠΑΕ.

Πρίγκιπας Faisal bin Abdulaziz bin Abdulaziz bin Nasir Al Saud

Καλούμε όλους τους ανθρώπους, όλοι οι μέτοχοι, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να αγκαλιάσουν αυτή την κίνηση ώστε να μπορέσουμε να εργαστούμε όλοι μαζί για να δώσουμε τον Παναθηναϊκό αυτό που του αξίζει: να είναι ο απόλυτος παίκτης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.





http://aneksartitoi-panathinaikoi.blogspot.gr/
Twitter Bird Gadget