Κρίσημη είναι η σημερινή ημέρα για τις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, που περιμένουν με αγωνία να μάθουν αν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση για την επόμενη σεζόν.
Στα... κάρβουνα κάθονται αρκετές ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, που αγωνιούν για την απόφαση της επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Περισσότερο φυσικά «καίγονται» οι ομάδες που θα έχουν κι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την επόμενη σεζόν, αφού σε μερικό διάστημα θα πρέπει να περάσουν απ' τον έλεγχο και της ΟΥΕΦΑ.
Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, μπορεί το θέμα με το δάνειο του Ιβάν Σαββίδη να να είχε θετική έκβαση, ωστόσο θα πρέπει να φτάσει κι έγκαιρα στα γραφεία της ΕΠΟ το έγγραφο που θ' αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο ποσό βρίσκεται στα ταμεία της ΠΑΕ.
Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα για την ΑΕΚ, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση χρημάτων. Ο Ντέμης Νικολαϊδης έχει βγει σε... σαφάρι για την εξεύρεση υποψηφίων επενδυτών, με δεδομένο ωστόσο ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν πλέον φτάσει σε μηδενικό σημείο, φαίνεται ότι δύσκολα θα περιμένει κάτι θετικό απ' την επιτροπή αδειοδότησης.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και στον Παναθηναϊκό, παρά τον αγώνα δρόμου που γίνεται το τελευταίο διάστημα για να εξασφαλιστεί το δάνειο των 5 εκ. ευρώ. Ακόμα κι αν υπάρξει μέσα στην μέρα κάποια θετική εξέλιξη, φαντάζει επίσης πολύ δύσκολη η αδειοδότησης.
Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τον Πανιώνιο, όπου το «αγκάθι» στην περίπτωσή του ακούει στο... όνομα «Εφορία». Μία δόση κοντά στις 300.000 ευρώ πρέπει να καταβάλουν οι Νεοσμυρνιώτες κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φανεί αρκετή για να τους στερήσει την αδειοδότηση.
Με την μία προσφυγή να διαδέχεται την άλλη, εν αφήνεται κανένα απολύτως περιθώριο αισιοδοξίας και για τον Άρη. Την στιγμή μάλιστα που υπάρχει και το θολό οικονομικό πεδίο, με απουσία χρηματοδότη κι ένα ποσό τουλάχιστον 300.000 ευρώ να χρειάζεται ως πρώτη δόση που έχει ήδη επιδικαστεί σε παίκτες, η αδειοδότηση βρίσκεται... αρκετά μέτρα μακριά.
Από εκεί και πέρα στο ίδιο περίπου μήκος κύματος, βρίσκονται και ο ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά, κυρίως με παίκτες και όπως είναι λογικό σε καμία απ' τις δύο ομάδες δεν υπάρχει αισιοδοξία για την εξασφάλιση της αδειοδότησης.

                                             ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr          ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ