Καλλιθέα, Παναχαϊκή και Πλατανιάς εξασφάλισαν θέση στα πλέι άουτ, αφήνοντας Πιερικό, Καλλονή και Πανσερραϊκό να παλεύουν για την τελευταία. Νίκες για Βέροια και Πανθρακικό, με νίκη σώζεται ο Φωκικός.
Φιέστα στην Βέροια!
Τελευταία εντός έδρας παιχνίδι για την Βέροια και η φιέστα ανόδου είχε στηθεί, με τους παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη να αποζημιώνουν τους οπαδούς τους και να φτάνουν στη νίκη 2-0 επί του Ηρακλή Ψαχνών. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, άνοιξαν το σκορ στο 5' με τον Κάντι και δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Μπάρμπα στο 8'. Το ματς ήταν αδιάφορο για αμφότερες τις ομάδες, με τους Βεροιώτες να θέλουν περισσότερο τη νίκη, να είναι καλύτεροι και να τελειώνουν το παιχνίδι στο 73', όταν ο Μπαργκάν έκανε το 2-0. Στο 89' ο Κάντι είχε και δεύτερο δοκάρι για τους γηπεδούχους, με τον Ηρακλή να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία στο 22' με τον Τσοκάνη και το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τους 4.000 οπαδούς της Βέροιας να πανηγυρίζουν μαζί με τους παίκτες τους την άνοδο!
Μέχρι το τέλος ο Πανθρακικός
Μοναδικό κίνητρο για τον Πανθρακικό, που υποδέχθηκε στην Κομοτηνή την Αναγέννηση Γιαννιτσών, ήταν η νίκη για την κατάκτηση του τίτλου. Οι γηπεδούχοι έκαναν ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση, έφτασαν στη νίκη 4-1, όμως παραμένουν στη 2η θέση και στο -2 από την Βέροια μία αγωνιστική πριν το τέλος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, άνοιξαν το σκορ στο 7' με τον Μπαϊκαρά, ενώ 1' έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, όταν το δοκάρι έσωσε τον Καραογλανίδη στην προσπάθεια του Σουλτανίδη.
Στο 11' ο Χρήστου έκανε το 2-0, ενώ στο 15' ήταν η σειρά του Μίνγκα να στείλει την μπάλα στο δοκάρι, με τον Πανθρακικό να χάνει και άλλες ευκαιρίες και τους φιλοξενούμενους να... πελαγοδρομούν! Οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμό στη συνέχεια και ο Στεργίδης μείωσε σε 2-1 στο 30' για την Αναγέννηση, με τον Σουλτανίδη να έχει και τρίτο δοκάρι (!) για τον Πανθρακικό στο 39'. Τελικά, έπρεπε να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά για να καθαρίσουν οι γηπεδούχοι το παιχνίδι, με τον Μπαϊκαρά να κάνει το 3-1 στο 77' και τον Σουλτανίδη το τελικό 4-1 στο 84'.
Στα πλέι οφ η Καλλιθέα!
Πέρυσι βρέθηκε να σώζεται στα... χαρτιά και φέτος η Καλλιθέα βρίσκεται στα πλέι οφ για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ! Η χρονιά ήταν εξαιρετική για την ομάδα του Νίκου Παντέλη, που διέλυσε 4-1 την Αναγέννηση Επανομής και βρίσκεται δίκαια στην πρώτη 6άδα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 7', όταν ο Σταύρου με κεφαλιά στην «καρδιά» της περιοχής έκανε το 1-0. Ο μεγάλο πρωταγωνιστής του αγώνα, Μαρουκάκης, βρήκε δίχτυα στο 14' για να εδραιώσει την κυριαρχία της Καλλιθέας, κάνοντας το 2-0 με νέα κεφαλιά, ενώ στο 18' είχε και δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 27', όταν ο Πολίτης με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1, όμως η αντεπίθεση της Αναγέννησης δεν ήρθε ποτέ. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και έφτασαν στο 3-1 στο 64' και πάλι με τον Μαρουκάκη, που με γυριστό σουτ νίκησε τον Ταταρίδη. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Ματσούκας στο 83' και ενώ είχε μπει ως αλλαγή 1' νωρίτερα!
Στα πλέι οφ η Παναχαϊκή, παράπονα από Καλλονή
Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στην επανάληψη, Παναχαϊκή και Καλλονή έμειναν στο 1-1 στην Πάτρα, ένα αποτέλεσμα που στέλνει τους γηπεδούχους στα πλέι οφ και κρατάει «ζωντανούς» στη μάχη για την 6άδα τους φιλοξενούμενους. Οι νησιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 45', όταν ο Ντος Σάντος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος των Πουρή και Θεοδωρέλη για το 0-1! Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε, ευκαιρίες χάνονταν εκατέρωθεν, με τον Μάππα να αποβάλεται στο 62' για ανύπαρκτο φάουλ στον Ατματζίδη εκτός περιοχής και την Καλλονή να μένει άδικα με 10 παίκτες. Οι Πατρινοί είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 80' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φουρτάδο. Στο 86' οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με 9 παίκτες, με τον Χατζόπουλο να βλέπει δίκαια δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ντίνα, ενώ τελειώσαν το παιχνίδι με 8, καθώς ο Καρακώστας αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες με τη λήξη της αναμέτρησης!
Νίκη και σώνεται ο Φωκικός, «αυτοκτόνησε» ο Πιερικός
Πολύ σημαντικό βαθμό απέσπασε από τον Πιερικό στην Κατερίνη ο Φωκικός, καθώς το τελικό 2-2 του δίνει τη δυνατότητα με νίκη εντός έδρας επί της ΑΕΛ την τελευταία αγωνιστική να μείνει στην κατηγορία. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με τις φάσεις στο πρώτο μέρος να είναι ελάχιστες και τους φιλοξενούμενος να ανοίγουν το σκορ στις καθυστερήσεις, όταν ο Κωστόπουλος με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 0-1! Οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο νίκη στη μάχη για τα πλέι οφ, πίεσαν στην επανάληψη για την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 59' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούσεφ. Οι Κατερινιώτες συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες και έφτασαν στην ανατροπή στο 71' με γυριστό σουτ του Κουτσοσπύρου. Η χαρά τους, όμως, δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 74' ο Ταμπάκης κέδρισε το πέναλτι από τον Πουλόπουλο, ο Κανελλόπουλος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το τελικό 2-2. Ο Πιερικός τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πουλόπουλου στο 90' και κρατάει και αυτός την τύχη στα χέρια του, καθώς με νίκη την τελευταία αγωνιστική στα Ψαχνά επί του Ηρακλή θα δώσει το παρών στα πλέι οφ.
Ελπίζει ο Πανσερραϊκός
Ο Πανσερραϊκός πέρασε με νίκη 1-0 από τα Μέγαρα, «βύθισε» τον Βύζαντα, που συνεχίζει να κινδυνεύει, και ελπίζει ότι με νίκη εντός έδρας επί της Βέροιας την τελευταία αγωνιστική θα καταφέρει να εξασφαλίσει μία θέση στην 6άδα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν δίκαια στη νίκη. Ο Οικονομόπουλος έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως το 0-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου, με τα «λιοντάρια» να φτάνουν στη νίκη στην επανάληψη. Τότε, ο Πανσερραϊκός κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη φάση που δημιούργησε με τον Καρασαλίδη να αλλάζει την πορεί της μπάλας μετά το φάουλ του Ανάκογλου για το 0-1. Στο 78' οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Κουτζοβασίλης έβγαλε εντυπωασιακά την κεφαλιά του Φαρούκ, με τους Σερραίους να φτάνουν τελικά στη νίκη.
Δυσκολεύει για Αγροτικό Αστέρα
Ο Αγροτικός Αστέρας τελείωσε τη σεζόν, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα πάρει 3 βαθμούς χωρίς να παίξει απέναντι του Εθνικού Αστέρα, όμως πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του. Οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν την ήττα 4-1 από την ΑΕΛ στη Λάρισα και οι Θεσσαλοί είναι εκείνοι που μπορούν να τους σώσουν, καθώς την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύουν στην Άμφισσα για το παιχνίδι με τον Φωκικό. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα, είχαν τον έλεγχο, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να φτάσουν στο γκολ, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν μία ευκαιρία στο πρώτο μέρος και να παίρνουν το προβάδισμα με απευθείας φάουλ Καρακατσάνη στο 42'!
Στην επανάληψη, όμως, ο Αγροτικός Αστέρας δεν αποδείχθηκε τόσο τυχερός και οι γηπεδούχοι, αφού και πάλι πίεσα, αρχικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 70' με κεφαλιά του Γκρούμπιεσιτς, ενώ στο 75' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Βενετίδης ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 2-1! Οι παίκτες του Γιώργου Κούτση αναγκάστηκαν να βγουν από τα καρέ τους και αυτό έφερε την συντριβή στο τέλος, με τον Πλιάγκα να κάνει το 3-1 στο 88' και τον Παπαγεωργίου στο 90' να κάνει το τελικό 4-1 για την αδιάφορη βαθμολογικά ΑΕΛ.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Κυριακή (20/05)

ΑΕΛ-Αγροτικός Αστέρας 4-1

(70' Γκρούμπιεσιτς, 75' Βενετίδης, 88' Πλιάγκας, 90' Παπαγεωργίου - 42' Καρακατσάνης)

Βύζας-Πανσερραϊκός 0-1
(73' Καρασαλίδης)

Βέροια-Ηρακλής Ψαχνών 2-0
(5' Κάντι, 73' Μπαργκάν)

Πιερικός-Φωκικός 2-2
(59' Ρούσεφ, 71' Κουτσοσπύρος - 45+2' Κωστόπουλος, 74' πεν. Κανελλόπουλος)

Πανθρακικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1
(7', 77' Μπαϊκαρά, 11' Χρήστου, 84' Σουλτανίδης - 30' Στεργίδης)

Παναχαϊκή-Καλλονή 1-1
(79' Φουρτάδο - 45' Ντος Σάντος)

Καλλιθέα-Αναγέννηση Επανομής 4-1
(7' Σταύρου, 14', 64' Μαρουκάκης, 85' Ματσούκας - 27' Πολίτης)

Eθνικός Αστέρας-Θρασύβουλος (αναβλήθηκε)
Πλατανιάς-Διαγόρας (αναβλήθηκε)

Βαθμολογία
(σε 33 αγώνες)


1. Βέροια   72
2. Πανθρακικός   70
3. Καλλιθέα   61
4. Παναχαϊκή   58
5. Πλατανιάς   57*
6. Πιερικός   55
7. Καλλονή   54
8. Πανσερραϊκός   54
9. ΑΕΛ   43
10. Αναγέννηση Επανομής   41
11. Ηρακλής Ψαχνών   39
12. Αναγέννηση Γιαννιτσών   39
13. Θρασύβουλος   39*
14. Βύζας   34
15. Φωκικός   32
16. Αγροτικός Αστέρας   31
17. Εθνικός Αστέρας   13 -31 αγ.
18. Διαγόρας   3 -31αγ.

*Με παιχνίδι λιγότερο.
** Η Παναχαϊκή ξεκίνησε με -5.
** Από τον Εθνικό Αστέρα έχουν αφαιρεθεί 8 βαθμοί.
** Από τον Διαγόρα έχουν αφαιρεθεί 2 βαθμοί.
***Πλατανιάς και Θρασύβουλος θα πάρουν και επίσημα τους 3 βαθμούς από τις αναμετρήσεις τους με Διαγόρα και Εθνικό Αστέρα τις επόμενες ημέρες.


Επόμενη αγωνιστική (τελευταία)

Φωκικός-ΑΕΛ
Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Αστέρας
Διαγόρας-Πανθρακικός
Βύζας-Παναχαϊκή
Καλλονή-Πλατανιάς
Ηρακλής Ψαχνών-Πιερικός
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλιθέα
Αναγέννηση Επανομής-Θρασύβουλος
Πανσερραϊκός-Βέροια

                                    ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr             ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ