Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τσελσάρα πρωταθλήτρια, σύμβολο ο Ντρογκμπά!

Ναι, η Τσέλσι είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για τη σεζόν 2011-2012, με τους «μπλε» να κατακτούν το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους μέσα στην «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου επί της Μπάγερν, στη διαδικασία των πέναλτι, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον τεράστιο Ντιντιέ Ντρογκμπά.
Αυτόν το παίκτη, που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση στο 88ο λεπτό, που υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Ριμπερί στο 105′ (το οποίο απέκρουσε ο Τσεχ) και που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, μετά τη λήξη της παράτασης, στέλνοντας τους Λονδρέζους στον έβδομο ουρανό…
Α’ μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Τσέλσι να επιλέγει (αναγκαστικά) την ανάπτυξή της με αντεπιθέσεις. Η πρώτη ουσιαστική φάση έλαβε χώρα στο 19ο λεπτό, με τον Άριεν Ρόμπεν να ελίσσεται από τα αριστερά, να πιάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Τσεχ να αποκρούει με υπερένταση. Στο 33ο λεπτό η εκτέλεση φάουλ του Χουάν Μάτα πέρασε άουτ, με το σουτ αυτό να είναι το πρώτο της Τσέλσι προς την εστία του Νόιερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Κοντέντο σέντραρε από τα αριστερά, ο Μίλερ έπιασε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η Τσέλσι «πήρε τη σκυτάλη» των ευκαιριών, με τον Καλού να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στο 37’, ύστερα από έναν πολύ όμορφο συνδυασμό των Μάτα και Ντρογκμπά και να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Νόιερ. Στο 42ο λεπτό η Μπάγερν αντεπιτέθηκε ιδανικά, η μπάλα έφτασε στον Μάριο Γκόμεζ μέσα στην περιοχή, όμως η εκπληκτική ντρίμπλα του δεν αξιοποιήθηκε, καθώς το σουτ κατέληξε ψηλά άουτ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0.
Β’ μέρος
Όλα τα λεφτά… ήταν το τελευταίο δεκάλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου. Μέχρι τότε η Μπάγερν είχε και πάλι την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, με την Τσέλσι να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, όντας όμως απόλυτα αποτελεσματική στην άμυνα. Οι Γερμανοί είχαν κάποιες άστοχες προσπάθειες, με κύριους εκφραστές τους Ρόμπεν και Μίλερ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο 80ο λεπτό τα κόρνερ ήταν 16-0 (!) υπέρ της Μπάγερν.
Στο 83ο λεπτό έμελλε να «ανάψει» το παιχνίδι: ο Τόνι Κρόος έβγαλε σέντρα από τα αριστερά στην καρδιά της άμυνας της Τσέλσι, ο Γκόμεζ «τράβηξε» πάνω του δύο παίκτες και ο Τόμας Μίλερ πετάχτηκε και «έγραψε» το 1-0 με σκαστή κεφαλιά στην «κλειστή γωνία» του Τσεχ.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Τσέλσι θα έφευγε για μία ακόμα φορά με… κατεβασμένο το κεφάλι, στο 88ο λεπτό «μίλησε» ο μεγάλος Ντιντιέ Ντρογκπά: κόρνερ από τα δεξιά (όπως επιτίθεται η Τσέλσι), εκπληκτική κεφαλιά του Ιβοριανού στην κίνηση και… 1-1. Το παιχνίδι έμελλε να οδηγηθεί στην παράταση.
Παράταση
Στο 94ο λεπτό της παράτασης ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πήγε να μετατραπεί στον μοιραίο παίκτη της Τσέλσι, καθώς υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Φρανκ Ριμπερί. Ο Πετρ Τσεχ, όμως, απέδειξε ότι είναι ο «φύλακας-άγγελος» των «μπλε», μπλοκάροντας την μπάλα στην εκτέλεση του Ριμπερί.
Στα εναπομείναντα λεπτά η είσοδος του Ίβιτσα Όλιτς στη θέση του τραυματία Φρανκ Ριμπερί έδωσε επιθετική πνοή στους Βαυαρούς, πρωταγωνίστησε σε δύο φάσεις στο 107’ και στο 113’, όμως η Τσέλσι στάθηκε τυχερή και κατάφερε να οδηγήσει τον μεγάλο τελικό στη διαδικασία των πέναλτι.
Πέναλτι
Λαμ 1-0
Μάτα απόκρουση Νόιερ
Γκόμεζ 2-0
Νταβίντ Λουίζ 2-1
Νόιερ 3-1
Λάμπαρντ 3-2
Όλιτς απόκρουση Τσεχ
Κόουλ 3-3
Σβαϊνστάιγκερ δοκάρι
Ντρογκμπά 4-3
Η Τσέλσι πρωταθλήτρια Ευρώπης…
Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Τίμοστσουκ, Κοντέντο, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Ριμπερί (96’ Όλιτς), Μίλερ (87’ Φαν Μπούιτεν), Ρόμπεν, Γκόμεζ.
Τσέλσι: Τσεχ, Κόουλ, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Μποσίνγκουα, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μπερτράν (73’ Μαλουντά), Μάτα, Καλού (84’ Τόρες), Ντρογκμπά.

                                      ΠΗΓΗ: www.premierleague.gr            ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ      
Twitter Bird Gadget