Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πρόκριση για Μπλάκπουλ!

Η Μπλάκπουλ είναι τελικά η μεγάλη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού στα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ, καθώς πριν από λίγο κέρδισε την πρόκριση στον τελικό, παίρνοντας ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Μπέρμιγχαμ (είχε κερδίσει με 1-0 στον πρώτο αγώνα).
Πλέον Γουέστ Χαμ και Μπλάκπουλ θα «κονταροχτυπηθούν» στο μεγάλο τελικό, με το νικητή να παίρνει το «εισιτήριο» για την Πρέμιερ Λιγκ.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που «καίγονταν» για ανατροπή της εις βάρος τους κατάστασης, όμως η Μπλάκπουλ ήταν αυτή που «άνοιξε το σκορ», με τον Ντόμπι να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των αμυντικών των «μπλε» στο 45ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους «μπλε» με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς ο Μάθιου Φίλιπς «έγραψε» το 0-2. Η Μπέρμιγχαμ ήταν… αναγκασμένη να ανακάμψει. Ο Νίκολα Ζίγκιτς μείωσε σε 1-2 στο 64ο λεπτό, ο Κέρτις Ντέιβις ισοφάρισε σε 2-2 στο 73′, όμως μέχρι εκεί.
Η Μπλάκπουλ κατάφερε να διατηρήσει το σκορ πρόκρισης και παράλληλα να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον τελικό της 19ης Μαΐου.
Μπέρμιγχαμ: Ντόιλ, Μέρφι, Ιμπάνιεθ, Ράματζ, Σπέκτορ (44′ Ν’ Ντο), Κ. Ντέιβις, Μπερκ, Μουτς, Ζίγκιτς, Κινγκ, Τάουνσεντ (62′ Ρέντμοντ).
Μπλάκπουλ: Τζιλκς, Έβατ, Μπαπτίστ, Έρντλι, Κρέινι, Φέργκιουσον, Έιντζελ, Ινς (69′ Σάουθερν), Μ. Φίλιπς (85΄Κ. Φίλιπς), Τέιλορ-Φλέτσερ, Ντόμπι (76′ Ντίκο).
Σκόρερ: Ζίγκιτς (64′), Κ. Ντέιβις (73′) / Ντόμπι (45′), Φίλιπς (48′).

                                                    ΠΗΓΗ:www.premierleague.gr           ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ    
Twitter Bird Gadget