Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Στα χέρια της Τσέλσι η πρόκριση

Η Τσέλσι έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» και αν είναι στοιχειωδώς σοβαρή στη ρεβάνς τότε θα είναι αυτή που θα βρεθεί στους «4». Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Καλού στο 75΄ μετά από ασίστ του Τόρες.
Οι «μπλε» παρατάχθηκαν πολύ έξυπνα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους χωρίς να δεχθούν πίεση από τους γηπεδούχους, ενώ η αμυντική γραμμή ενήργησε σωστά όποτε απειλήθηκε ο Τσεχ. Επιθετικά φρόντιζαν να κάνουν αισθητή συχνά-πυκνά την παρουσία τους, χωρίς αποτέλεσμα, όμως.
Οι Πορτογάλοι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι ήταν όμως αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όταν ο Μάτα στο 60΄ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού του Άρτουρ. Όσο περνούσε ο χρόνος η πίεση της Μπενφίκα αυξανόταν, αλλά σε μία αντεπίθεση στο 75΄ ο Τόρες έδωσε έτοιμο γκολ στον Καλού και αυτός από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
Στο χρόνο που απέμενε η ομάδα του Ντι Ματέο κράτησε ανέπαφη την εστία της χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα και έφυγε με τη νίκη από την Πορτογαλία, η οποία την καθιστά το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σκόρερ: 75΄ Καλού
Μπενφίκα: Άρτουρ, Έμερσον, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Ζαρντέλ, Χάβι Γκαρσία (81΄ Νολίτο), Μρούνο Σέζαρ (69΄ Ροντρίγκο), Αϊμάρ (68΄ Μάτιτς), Γκαϊτάν, Βίτσελ, Καρντόζο
Τσέλσι: Τσεχ, Φερέιρα (80΄ Μποσίνγκουα), Κόουλ, Τέρι, Νταβίτν Λουίς, Μίκελ, Ραμίρες, Μεϊρέλες (68΄ Λάμπαρντ), Μάτα, Καλού (82΄ Στάριτζ), Τόρες

                                                                           ΠΗΓΗ:www.premierleague.gr   
Twitter Bird Gadget