ΥΛΙΚΑ
1/4 ενός μικρού λευκού λάχανου
2 πορτοκάλια
1 καρότο
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χοντρό τρίφτη τρίβουμε το λάχανο και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε κι αυτό. Στη συνέχεια καθαρίζουμε
και κόβουμε το 1,5 πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στην
σαλάτα μας. Το μισό πορτοκάλι που απομένει το στύβουμε μαζί με το
λεμόνι. Αλατίζουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Στο τέλος
ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και ανακατεύουμε.
Τέλος, αφήνουμε την σαλάτα μας στο ψυγείο σκεπασμένη, για περίπου 15
λεπτά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.