Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Πρέμιερ Λιγκ: 27η αγωνιστική (previews)

«Μάχες» σε όλα τα μέτωπα περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ, με το ντέρμπι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ να ξεχωρίζει. Διαβάστε τα previews των αγώνων.
(14:45) Λίβερπουλ – Άρσεναλ
Γήπεδο: ‘’Άνφιλντ’’
*Α΄ Γύρος: Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2
Λίβερπουλ: Προκαλεί σίγουρα εντύπωση μια ομάδα με την ιστορία της Λίβερπουλ να πανηγυρίζει έτσι την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, πώς να μη γίνει αυτό όμως όταν μιλάμε για τον πρώτο τίτλο της μετά από 6 ολόκληρα χρόνια. Ο τελικός με την Κάρντιφ ήταν εξαιρετικός σε εξέλιξη και σίγουρα αντάμειψε όσους τον παρακολούθησαν. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 στην κανονική διάρκεια, με την Κάρντιφ να παίρνει προβάδισμα από νωρίς και τη Λίβερπουλ να ισοφαρίζει στις αρχές της επανάληψης. Παράσταση για ένα ρόλο στη συνέχεια το παιχνίδι, οι ‘’κόκκινοι’’ έφτασαν δίκαια στο 2-1 με τον Κάουτ στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης. Ένα λεπτό όμως μετά τη λήξη της παράτασης και μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Κάρντιφ έφτασε στην ισοφάριση και έστειλε τον τίτλο να κριθεί στα πέναλτι. Η ιστορία γνωστή, η Λίβερπουλ κατέκτησε τον τίτλο και έδωσε το έναυσμα για τα πανηγύρια των χιλιάδων οπαδών της στο Γουέμπλεϊ.
Τελευταία εικόνα που έχουμε από το πρωτάθλημα για τη Λίβερπουλ, η ήττα με 2-1 στην έδρα της μισητής Γιουνάιτεντ, όπου η εμφάνιση της ήταν αποκαρδιωτική. 0-0 ημίχρονο, δέχθηκε δύο γρήγορα γκολ στην επανάληψη και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό σκορ με τον Λουίς Σουάρες.
Προβλήματα προέκυψαν από τα φιλικά των Εθνικών ομάδων, τραυματίστηκε και θα λείψει ο Άγκερ, αμφίβολος δίνεται για σήμερα και ο Τζέραρντ.
Άρσεναλ: Σημάδια ανάκαμψης από την Άρσεναλ, πέτυχε την πλέον σημαντική νίκη της, κέρδισε με 5-2 την Τότεναμ στο μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου. Και όλα αυτά ενώ το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με το χειρότερο τρόπο και είχε βρεθεί να χάνει με 0-2 από το 34’. Από εκεί και πέρα όμως άρχισε η κατηφόρα, με την Άρσεναλ να καταφέρνει να φέρει το ματς στα ίσια πριν βγει το ημίχρονο, με τα γκολ του Σανιά στο 40’ και του Φαν Πέρσι στο 43’. Στο 51’ έγινε το 3-2 από τον αναγεννημένο Ροζίτσκι, ενώ το σκορ έκλεισε με δύο προσωπικά γκολ ο Τίο Γουόλκοτ, στο 65’ και στο 68’. «Η Άρσεναλ παραμένει ζωντανή. Δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε» σχολίασε εμφανώς ικανοποιημένος ο Αρσέν Βενγκέρ.
Την Τρίτη ακολουθεί και ο επαναληπτικός με τη Μίλαν για το Champions League, που μάλλον έχει τυπική διαδικασία μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα. Στα αγωνιστικά, εδώ και καιρό παραμένει εκτός ο Μετερζάκερ, ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Κοκελίν και Ράμσι.
(17:00) Γουέστ Μπρομ – Τσέλσι
Γήπεδο: ‘’Χόθορνς’’
*Α’ Γύρος: Τσέλσι – Μπρομ 2-1
*Ο Ντι Ματέο, που βρίσκεται στο τεχνικό τιμ της Τσέλσι, ήταν μέχρι πέρυσι το Γενάρη πρώτος προπονητής στη Μπρομ.
Μπρομ: Σε εξαιρετική κατάσταση η Γουέστ Μπρομ, μετά τα δύο άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα της, εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Μετά το 5-1 στην έδρα της μισητής αντιπάλου Γουλβς, ήρθε και η επιβλητική εμφάνιση και νίκη με 4-0 επί της Σάντερλαντ. Δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα να αμφισβητηθεί η ανωτερότητα της, έδειξε να ‘’καθαρίζει’’ από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι. Μόλις από το 3’ πήρε προβάδισμα με τον φορμαρισμένο Οντεμβίγκι, ενώ στο 41’ ήρθε και το 2-0 από τον Μόρισον. Στο 48’ έγινε το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Οντεμβίγκι, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Άντριους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Στην 13η θέση της βαθμολογίας έχει βρεθεί λοιπόν η Μπρομ με 32 βαθμούς, έχοντας πλέον μεγάλη διαφορά ασφαλείας από τον υποβιβασμό της τάξης των 12 βαθμών. Δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί ο βασικός χαφ Σάρνερ, που έλειψε και από το προηγούμενο, εδώ και καιρό λείπει και ο ηγετικός χαφ Μπραντ.
Τσέλσι: Επιτέλους νίκη για την Τσέλσι μετά από 6 συνεχόμενους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα, δεν είχε κερδίσει εδώ και 4 αγωνιστικές και το 3-0 ήταν βάλσαμο, έστω και αν δεν ήρθε όσο εύκολα ακούγεται. 0-0 ημίχρονο, με την Τσέλσι να μην πείθει για άλλη μια φορά και ιδιαίτερα την άμυνα της να αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα. Στις αρχές της επανάληψης ήρθε το γκολ του Νταβίντ Λουίς για να λύσει το γόρδιο δεσμό. Στο 61’ έγινε το 2-0 από τον Ντρογκμπά, ενώ στο 79’ ο Λάμπαρντ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Τον Λάμπαρντ, που άναψε φωτιές με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, παραδεχόμενος για πρώτη φορά τις κακές του σχέσεις με τον Βίλας Μπόας. Φήμες έκαναν λόγο για επιλογή της ενδεκάδας από τον Αμπράμοβιτς και όλα συνωμοτούν ότι το τέλος πλησιάζει…
Ο Τέρι συνεχίζει να απουσιάζει, ερωτηματικό πως θα αντιμετωπιστεί ο Λάμπαρντ, ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Μπονζίγκουα και Τόρες.
(17:00) Γουίγκαν – Σουόνσι
Γήπεδο: ‘’DW’’
*Α΄ Γύρος: Σουόνσι – Γουίγκαν 0-0
*Ιδιαίτερο παιχνίδι για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, τον προπονητή της Γουίγκαν. Είχε κάτσει στον πάγκο της Σουόνσι από το 2007 έως το 2009, ενώ μεγάλη καριέρα είχε και ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα.
Γουίγκαν: Στο σημείο που έχει φτάσει η Γουίγκαν κάθε παιχνίδι μοιάζει με τελικό παραμονής. Στον προηγούμενο έμεινε στο 0-0 με την Άστον Βίλα, με την εμφάνιση της να είναι πολύ κακή, με μοναδικό ελαφρυντικό το άγχος των παικτών της. Λιγοστές οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ιδιαίτερα για τη Γουίγκαν ήταν μηδαμινές.
Η Γουίγκαν παραμένει λοιπόν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όντας ισόβαθμη με την Μπόλτον στους 20 βαθμούς. Τίποτα πάντως δεν έχει χαθεί ακόμα, με τη σωτηρία να είναι μόλις στον ένα βαθμό από πάνω.
Στα θετικά, το ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα για σήμερα και είναι πανέτοιμη για έναν από τους πλέον σημαντικούς αγώνες της.
Σουόνσι: Μπορεί να ηττήθηκε με 2-0 στο ‘’Μπριτάνια’’ από τη Στόουκ, η απόδοση της όμως ήταν πολύ καλή για άλλη μια φορά και άξιζε τουλάχιστον να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας τον έλεγχο της μπάλας και δημιουργώντας τις πρώτες φάσεις στον αγώνα. Δύο στημένες φάσεις όμως και στιγμιαίες αδράνειες της άμυνας της, της στοίχισαν ισάριθμα γκολ, στο 24’ από τον Άπσον και στο 39’ από τον Κράουτς. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του αγώνα, αλλά όσο και αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος. «Έπρεπε να αμυνθούμε καλύτερα στις φάσεις των γκολ, καθώς δουλέψαμε στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι της Στόουκ» σχολίασε ο Μπρένταν Ρότζερς.
Στα αγωνιστικά, εκτός από τον τελευταίο αγώνα έμεινε ο σημαντικός γκολκίπερ Φορμ και πολύ δύσκολα να προλάβει και σήμερα. Στα θετικά το ότι δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα.
(17:00) ΚΠΡ – Έβερτον
Γήπεδο: ‘’Λόφτους Ρόουντ’’
*Α’ Γύρος: Έβερτον – ΚΠΡ 0-1
ΚΠΡ: Όλο και δυσχεραίνει η κατάσταση για την ΚΠΡ, που γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Φούλαμ με 0-1. Βρέθηκε να κυνηγά μόλις από το 9’ και μετά το γκολ του Πογκρέμπνιακ. Με άγριες διαθέσεις μπήκε στον αγώνα ο Ντιακιτέ, μόλις στο 19’ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Άντεξε άλλα 15 λεπτά και στο 34’ αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε από τον αγώνα, ψαλιδίζοντας και τις ελπίδες της ομάδας του να αντιδράσει στο προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Όπως αναμενόταν οι οπαδοί αντέδρασαν και οι αποδοκιμασίες που ακολούθησαν το τέλος της αναμέτρησης ήταν έντονες.
Τιμωρημένος είναι για σήμερα λοιπόν ο χαφ Ντιακιτέ μετά την κόκκινη που δέχθηκε, 3η και τελευταία αγωνιστική τιμωρίας και για τον Τζιμπρίλ Σισέ. Παραμένουν εκτός για την ΚΠΡ ο χαφ Φαουρλίν και ο φορ Κάμπελ. Εξαιρετικά αμφίβολος δίνεται και ο δεξιός μπακ Γιάνγκ.
Έβερτον: Δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μιας και η μισητή της αντίπαλος Λίβερπουλ, την οποία και θα αντιμετώπιζε, είχε να αγωνιστεί στον τελικό του Λιγκ Καπ. Έτσι, το τελευταίο δείγμα που έχουμε από την Έβερτον είναι από τον αγώνα με την Μπλάκπουλ στο Κύπελλο, όπου επικράτησε εύκολα με 2-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Μια εβδομάδα πριν και ο τελευταίος της αγώνας στο πρωτάθλημα, με τη μεγάλη νίκη με 2-0 επί της Τσέλσι, που οριστικοποίησε την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία, αν και στην πραγματικότητα δεν υπήρχε αμφιβολία περί αυτού.
Μπορεί η διακοπή να έκανε κακό, μιας και τα ‘’ζαχαρωτά’’ είχαν δείξει την αγωνιστική τους άνοδο για τα καλά, βοήθησε όμως στην αποθεραπεία και την επιστροφή σημαντικών μονάδων της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, μετά από καιρό αναμένεται να είναι κανονικά διαθέσιμοι ο ηγέτης της άμυνας Τζαγκέλκα και οι σημαντικοί χαφ Οσμάν και Ρόντγουελ. Αμφίβολοι δίνονται οι δύο νεοαποκτηθέντες, ο χαφ Γκίμπσον και ο φορ Γέλαβιτς.
(17:00) Μάντσεστερ Σίτι – Μπόλτον
Γήπεδο: ‘’Σίτι Οφ Μάντσεστερ’’
*Α’ Γύρος: Μπόλτον – Σίτι 2-3
*Γειτονική μονομαχία με αντιπαλότητα μόνο από την πλευρά των οπαδών της Μπόλτον.
Σίτι: Με σβηστές τις μηχανές απέναντι στην Μπλάκμπερν η Σίτι, έφτασε πολύ άνετα στην επικράτηση με 3-0. Εντελώς διαφορετική ομάδα με την επιστροφή του Γιάγια Τουρέ, τώρα φαίνεται περισσότερο το πόσο έλειψε η ηγετική του παρουσία στο κέντρο και η δημιουργική του ικανότητα. Στο 30’ έγινε το 1-0 από τον Μάριο Μπαλοτέλι, ενώ στο 52’ ο Σέρχιο Αγκουέρο διαμόρφωσε το 2-0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον πανέμορφο γκολ με κεφαλιά του Εντίν Τζέκο στο 81’.
Την κατάλληλη στιγμή λοιπόν δείχνει να ξαναβρίσκει τη φόρμα της η Σίτι και αρχίζει να θυμάται τις εξαιρετικές εμφανίσεις των πρώτων μηνών. Την ερχόμενη Πέμπτη, ακολουθεί και η πρώτη αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα, για τους «16» του Europa League.
Στα θετικά το ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, παρότι έλειψαν Ρίτσαρντς και Μπάρι από το τελευταίο, έπαιξαν με την Εθνική και υπολογίζονται κανονικά.
Μπόλτον: Για ένα ημίχρονο πίστεψε ότι μπορούσε να φύγει με κάτι καλό από το ‘’Στάμφορντ Μπριζ’’, στην επανάληψη όμως λύγισε για να ηττηθεί με 3-0. Πάντως ούτε στο πρώτο έπιασε καλή εμφάνιση και δεν ήταν και το άγχος των γηπεδούχων, θα είχε βρεθεί αρκετά νωρίτερα πίσω στο σκορ. Ιδιαίτερα από τη στιγμή και μετά που έμεινε πίσω στο σκορ, απλά έγινε θεατής. «Έχω παράπονο για τον τρόπο που αμυνθήκαμε στα γκολ. Είμαστε υποχρεωμένοι όπου και αν αγωνιζόμαστε να παλεύουμε τουλάχιστον για το βαθμό» σχολίασε ο Κόιλ.
Σήμερα δίνει το τελευταίο από μια σειρά παιχνιδιών, ακολουθούν θεωρητικά πιο βατά, όπου θα τα δώσει όλα για όλα για την παραμονή της. Είναι ισόβαθμη στην τελευταία θέση με τη Γουίγκαν, η σωτηρία όμως είναι στον ένα βαθμό από πάνω.
(17:00) Μπλάκμπερν – Άστον Βίλα
Γήπεδο: ‘’Ίγουντ Παρκ’’
*Α’ Γύρος: Άστον Βίλα – Μπλάκμπερν 3-1
Μπλάκμπερν: Όπως αναμενόταν δεν είχε τον τρόπο να αντισταθεί στη Μάντσεστερ Σίτι η Μπλάκμπερν και γνώρισε εύκολα την ήττα με 3-0. Βρέθηκε να κυνηγά μόλις από το 9’ και το γκολ του Μπαλοτέλι, ευχαριστημένη θα πρέπει να νιώθει που πήγε με μόλις ένα γκολ στην πλάτη στα αποδυτήρια. Λίγες οι αντιδράσεις της και στην επανάληψη, δέχθηκε άλλα δύο γκολ για να σφραγιστεί το τελικό σκορ. «Ακολουθεί ένας πολύ κρίσιμος μήνας. Παίζουμε με ομάδες που βρίσκονται κοντά μας, όπως η Βίλα, η Μπόλτον και η Γουίγκαν. Δεν είχαμε τραυματισμούς στο ματς με τη Σίτι, θα έχουμε επιστροφές από την άλλη εβδομάδα και ελπίζουμε να επιστρέψουν χωρίς προβλήματα και οι διεθνείς» ήταν τα λόγια του Κιν.
Εντός της ζώνης βρίσκεται η Μπλάκμπερν, έστω και στην ισοβαθμία με την από πάνω ΚΠΡ. Όπως προανήγγειλε και ο τεχνικός της τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Τιμωρημένοι παραμένουν ο βασικός στόπερ Ζιβέ και ο δεξιός μπακ Λόου. Στα άκρα έχει φτάσει πλέον η κόντρα του Σάμπα με τη διοίκηση, παραγκωνισμένος εδώ και καιρό.
Βίλα: Στο 0-0 έμεινε στην έδρα της Γουίγκαν η Άστον Βίλα, παρότι ήταν η ομάδα με την καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Όχι ότι η απόδοση της ξεπέρασε τη μετριότητα, αλλά ήταν η ομάδα με τις παραπάνω ευκαιρίες, ή καλύτερες με τις μοναδικές ευκαιρίες στον αγώνα.
Τα άσχημα νέα ήρθαν από τον τραυματισμό του Ντάρεν Μπεντ, του οποίου γύρισε ο αστράγαλος και μάλλον χάνει το υπόλοιπο της σαιζόν. Μάλιστα, ο τραυματισμός του ήταν τόσο σοβαρός που τίθεται εν αμφιβόλω και η παρουσία του στο Euro. Σοβαρό το πρόβλημα στην επίθεση της ομάδας πλέον, σε συνδυασμό και με την αποχώρηση του Ρόμπι Κιν. Παράλληλα, παραμένουν εκτός ο ηγετικός στόπερ Νταν και ο βασικός αμυντικός Κλαρκ. Αμφίβολος και ο χαφ Πετρόφ.
(17:00) Στόουκ – Νόριτς
Γήπεδο: ‘’Μπριτάνια’’
*Α’ Γύρος: Νόριτς – Στόουκ 1-1
Στόουκ: Απογοητεύει τον τελευταίο καιρό με τις εμφανίσεις της η Στόουκ, απέναντι στη Σουόνσι τουλάχιστον κατάφερε να πάρει τη νίκη. Καθοριστικό ήταν το πολύ γρήγορο προβάδισμα των δύο γκολ που πήρε, μετά από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ. Το 1-0 έγινε στο 24’ από τον Άπσον, ενώ στο 39’ ο Κράουτς διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Παρότι συνάντησε κάποιες δυσκολίες στη συνέχεια, κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα της μέχρι τέλους. «Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Είναι μια πολύ δύσκολη σαιζόν, δώσαμε το 43ο παιχνίδι μας» σχολίασε ο Πούλις.
Βασικός στόχος δεν υπάρχει πλέον, με την παραμονή να έχει εξασφαλιστεί και τη διαφορά από τις θέσεις της Ευρώπης να είναι απαγορευτική. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, εξέτισε και επιστρέφει μετά από τρεις αγωνιστικές ο βασικός στόπερ Χουτ.
Νόριτς: Εξαιρετική παρουσία για άλλο ένα παιχνίδι φέτος η Νόριτε, γνώρισε άδοξα την ήττα με γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Δέχθηκε το γκολ μόλις από το 7’, αλλά στη συνέχεια ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έχασε τις παραπάνω ευκαιρίες. Εξάλλου, έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Ντε Χέα, που αποσόβησε τους όποιους κινδύνους εμφανίστηκαν. Απόλυτη δικαίωση ήταν το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε στο 83’ με τον Χολτ, δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει το προβάδισμα της. Το τελικό 1-2 διαμορφώθηκε από τον Γκιγκς στις καθυστερήσεις και άφησε με άδεια χέρια τη Νόριτς. «Ήταν μια μεγαλειώδης εμφάνιση, δώσαμε τα πάντα στο γήπεδο. Δεν μπορούσα να έχω παραπάνω απαιτήσεις από τους παίκτες μου» ήταν το σχόλιο του Λάμπερτ.
Μοναδικό πρόβλημα για σήμερα ο στόπερ Αγιάλα, που δεν αναμένεται να προλάβει για άλλον έναν αγώνα. Μάλλον κανονικά διαθέσιμος θα είναι ο αριστερός μπακ Τίρνι.

                                                                      ΠΗΓΗ: www.premierleague.gr 
Twitter Bird Gadget