Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το πρώτο και πιο... γλυκό!

Το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας του πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στον μεγάλο τελικό των «Δικεφάλων» στο χάντμπολ των ανδρών στην Πάτρα επικράτησε της ΑΕΚ με 25-24.
Σε ένα συγκλονιστικό αγώνα, ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην αποφασιστικότητα του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν εκείνος που χαμογέλασε στο τέλος, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο στην παρθενική του συμμετοχή σε τελικό.
Ένας τελικός αμφίρροπος και αντάξιος των ονομάτων των δύο ομάδων, που προσπαθούσαν από το ξεκίνημα να πάρουν τον έλεγχο, χωρίς καμία από τις δύο να τα καταφέρνει. Δυνατές άμυνες και βιαστικές επιθέσεις χαρακτήρισαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τους δύο Δικεφάλους να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι και το 8-8. Από εκεί κι έπειτα ο ΠΑΟΚ με μια μικρή αντεπίθεση και κορυφαίους τους Σεβαστίδη και Τσακίρη «έχτισε» μια μικρή διαφορά, για να «κλείσει» προηγούμενος το πρώτο μέρος με 14-11. Δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις η Ένωση που έμεινε για αρκετά λεπτά χωρίς τέρμα και «παροπλισμένο» τον πρώτο σκόρερ της, Χριστόφορο Μπακαούκα, ο οποίος είχε κλειστεί καλά και δεν μπορούσε να προσφέρει τα αναμενόμενα, πλην των τριών τερμάτων που είχε πετύχει από τη γραμμή του πέναλτι.

Η ΑΕΚ χρειαζόταν τον αρχηγό της κι εκείνος ανταποκρίθηκε στην επανάληψη, όμως δεν ήταν αρκετό. Δύο προσωπικά του τέρματα και άλλα δύο από τον Μαξίμοβιτς, ο οποίος δεν βοήθησε όσο αναμενόταν στο πρώτο μέρος, έφεραν την αναμέτρηση στα ίσια, 16-16, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πάντα τον τρόπο να βρίσκεται πάντα μπροστά. Σεβαστίδης, Τσακίρης και Παλάσκας, ανέλαβαν ηγετικό ρόλο, ανάγκασαν την Ένωση να ακολουθεί πάντα στο σκορ, επιβάλλοντας το ρυθμό τους ακόμη κι όταν οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το 21-21, λίγα λεπτά πριν από το φινάλε.
Τα πάντα όμως είχαν κριθεί αφού η Ένωση έδειχνε ότι δεν μπορούσε. Ο ΠΑΟΚ έχασε τον Τσακίρη με κόκκινη κάρτα στο 57' όμως με το δικό του τέρμα και ένα ακόμη από τον Αποστολίδη οι Θεσσαλονικείς πήραν ξανά τον «αέρα» των δύο τερμάτων για να φτάσουν εν τέλει στον θρίαμβο με 25-24. Ο Πετρίδης σε νεκρό χρόνο σημείωσε γκολ, το οποίο δεν «μέτρησε» από τους διαιτητές.
Ποια μέτρα;

Παρά τις ανακοινώσεις από την Ομοσπονδία και την Αστυνομία, τα μέτρα ασφαλείας δεν αποδείχθηκαν σε μια ακόμη αναμέτρηση ικανά για να αποτρέψουν τα επεισόδια. Ευτυχώς δεν επαναλήφθηκαν τα επεισόδια της Λαμίας, όμως και αυτή τη φορά δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα. Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων βρήκαν τον τρόπο να περάσουν μέσα στο «Δ. Τόφαλος» φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα να εκσφενδονίζονται από τη μία πλευρά στην άλλη, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που άνθρωποι από τον πάγκο της ΑΕΚ και τους ΠΑΟΚ πήγαιναν προς τις κερκίδες για να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Στο νοσοκομείο φίλαθλος της ΑΕΚ

Πριν από την έναρξη του τελικού ένας φίλος της ΑΕΚ έπεσε από τα κάγκελα όπου βρισκόταν με το κεφάλι στον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως έτρεξε κοντά του ο Χριστόφορος Μπακαούκας, ο οποίος για αρκετή ώρα προσπαθούσε να τον συνεφέρει όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Ο άτυχος φίλαθλος μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσκομείο.
MVP ο Τσακίρης

Ο Δημήτρης Τσακίρης ήταν από τους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ και δικαίως μετά το τέλος του ματς έλαβε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τελικού, σχεδόν ομόφωνα από τους εκπροσώπους του Τύπου. Για την Ένωση καλύτερος παίκτης ψηφίστηκε ο Χριστόφορος Μπακαούκας.
Τα δεκάλεπτα: 4-5, 11-9, 14-11 (ημχ.), 16-15, 20-20, 25-24
ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Παλάσκας 4, Γουργούμης, Σαουλίδης 2, Κοκκώνης, Κνέζεβιτς, Αποστολίδης 2, Πετρίδης 1, Ανγκελόφσκι 1, Ιωαννίδης 2, Τσακίρης 7, Σεβαστίδης 4, Τάτσης, Κεσίδης 2, Πίτσιος.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 7, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος 3, Βακάλης, Κοκολοδημητράκης 1, Κουλούρης, Κόντης 2, Ασαρίδης 2, Οικονόμου, Τσαούσης 1, Ζαχάρης, Παπαδόπουλος 1, Μαξίμοβιτς 3.
Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, παρατηρητής: Νικολάου, δίλεπτα: 7-8, πέναλτι: 4/4-2/3. Κόκκινη: 54:48 Τσακίρης (τρία δίλεπτα)
                                                                    ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr  
Twitter Bird Gadget