Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ανάσα με Λεάλ

Με πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Λεάλ, ο Εργοτέλης κέρδισε την Κέρκυρα 1-0, επέστρεψε στις νίκες, έπειτα από οχτώ παιχνίδια, και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.
Ένα σημαντικό παιχνίδι, το οποίο έκρινε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή τους στη Σούπερ Λιγκ, έδωσαν στο Παγκρήτιο Εργοτέλης και Κέρκυρα. Σε αυτό οι κρητικοί αναδείχθηκαν νικητές και πήραν βαθμολογική ανάσα επιστρέφοντας στις νίκες, ύστερα από αρκετό καιρό.
Έτσι έπαιξαν
Το 4-2-3-1 επέλεξαν οι Νίκος Καραγεωργίου και Χάβι Γκράθια για να παρατάξουν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο τεχνικός του Εργοτέλη ξεκίνησε τους Καβουσάκη, Τζανακάκη, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Γιαλούση, Ολίσε, Τζούνιορ, Φραγκουλάκη, Κουτσιανικούλη, Λεάλ, Μπούντιμιρ, ενώ αυτός της Κέρκυρας προτίμησε τους Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Κοντοδήμο, Οσμάν, Ερίθε, Γραμμόζη, Καραλή, Μαρτίν, Καλαντζής.
Καμία φάση μέχρι το 20'
Όσον αφορά την αναμέτρηση, ο Εργοτέλης πίεζε περισσότερο για να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο μπροστά στην εστία του Γκαλίνοβιτς, όμως δεν τα κατάφερε. Την ίδια στιγμή η Κέρκυρα βγήκε λίγες φορές μπροστά και οι φάσεις απουσίαζαν μέχρι το 20'.
Καλός ρυθμός και φάσεις
Σε εκείνο το χρονικό σημείο ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Καλαντζή να βγάζει τη σέντρα από δεξιά και τον Μαρτίν να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα άουτ. Το παιχνίδι άρχισε σιγά-σιγά να αποκτά ρυθμό, είχε κάποιες φάσεις για τις δυο ομάδες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και θα μπορούσε να μπει κάποιο γκολ, το οποίο θα έβαζε... φωτιά στο ματς, καθώς και οι δυο... καίγονταν για βαθμούς.
Οι κρητικοί είχαν δυο ευκαιρίες μέσα σε δυο λεπτά, αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Μπούντιμιρ στο 25', ενώ ο γκολκίπερ της Κέρκυρας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Κουτσιανικούλη στο 27'. Ένα πλασέ του Καραλή, έπειτα από ωραία ενέργεια, «έβγαλε» ο Καβουσάκης στο 32', με το σουτ του Καλαντζή έξω από την περιοχή στο 37' να περνάει δίπλα από την εστία του τερματοφύλακα του Εργοτέλη.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη φάση ήταν στο 41', όταν ο Κουτσιανικούλης δέχτηκε την πάσα μέσα στην περιοχή κι έκανε κακό πλασέ στέλνοντας την μπάλα μακριά από τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους κρητικούς να είναι στην επίθεση και τον Κροάτη γκολκίπερ να προλαβαίνει τον Λεάλ στο 44' και τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα.
Πιο δυνατά ο Εργοτέλης και 1-0
Στην επανάληψη ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν απειλητικός σε κάθε επιθετική του προσπάθεια και τρεις φάσεις του αρκούσαν για να σκοράρει. Στο 50' ο Λεάλ έστειλε την μπάλα άουτ με κοντινή προβολή, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Φραγκουλάκης τα έκανε όλα καλά, αφού «άδειασε» δυο αμυντικούς της Κέρκυρας και πέρασε τον Γκαλίνοβιτς, αλλά τα χάλασε στην τελική προσπάθεια.
Οι κρητικοί έφτασαν στο γκολ στο 57' με τον Λεάλ να είναι και πάλι πρωταγωνιστής. Ο Κουτσιανικούλης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, οι φιλοξενούμενοι δεν έδιωξαν σωστά την μπάλα και ο Λεάλ με κοντινή κεφαλιά δε δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει στα δίχτυα προ κενής εστίας.
Πίεσε ο Εργοτέλης για δεύτερο, η Κέρκυρα για ισοφάριση
Το τέρμα αυτό έβαλε.. φωτιά στο ματς, καθώς και οι δυο ομάδες ήθελαν το «τρίποντο». Αρχικά έδωσε άλλον... αέρα στους παίκτες του Καραγεωργίου, που πίεσαν για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Πάντως οι Φαίακες θέλησαν να απαντήσουν άμεσα και στο 61' έχασαν μια καλή ευκαιρία, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη από πλάγια να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καβουσάκη.
Οι γηπεδούχοι έβγαιναν συνεχώς στην επίθεση, με τον Λεάλ να βγαίνει ανενόχλητος από τη δεξιά πλευρά. Όμως, η επόμενη καλή στιγμή της ομάδας του Ηρακλείου ήρθε από τα αριστερά και τον Κουτσιανικούλη, με τον Μαϊστόροβιτς να παραχωρεί κόρνερ προ του Μπούντιμιρ. Αφού η Κέρκυρα είδε ότι το 2-0 δεν ερχόταν, τα έδωσε όλα και βγήκε μπροστά για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την ισοφάριση.
Το σουτ του Μαζνόφ στο 71' πέρασε ελάχιστα άουτ, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη στο 74' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ και στην εκτέλεση αυτού από τον αρχηγό της Κέρκυρας ο Καλαντζής σούταρε άουτ πάνω στην κίνηση.
Τελευταία φάση του αγώνα και ευκαιρία των ποδοσφαιριστών του Γκράθια να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας ήταν στο 89' όταν ο Καβουσάκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το δυνατό σουτ του Γραμμόζη έξω από την περιοχή. Έτσι, ο Εργοτέλης πήρε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς και πέρασε ξανά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Συνθέσεις ομάδων
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Γιαλούσης, Ολίσε (78' Μπέτο), Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Κουτσιανικούλης, Λεάλ (90' Γιοβάνοβιτς), Μπούντιμιρ (71' Κατσικοκέρης).
Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου (68' Μίχος), Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Οσμάν (64' Μαζνόφ), Ερίθε, Γραμμόζης, Καραλής (84' Μπάρκογλου), Μαρτίν, Καλαντζής.
                                                                           ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr    
Twitter Bird Gadget