Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Κόνφερενς: 35η αγωνιστική (previews)

Εννέα παιχνίδια υπάρχουν στο πρόγραμμα του Σαββάτου για την 35η αγωνιστική στην Κόνφερενς της Αγγλίας. Η πρωτοπόρος Φλίντγουντ Τάουν φιλοξενείται από την Τάμγουορθ, ενώ η Λούτον υποδέχεται τη Μπαθ Σίτι. Διαβάστε τα previews των αγώνων.
(17:00) Άλφρεντον – Τέλφορντ
Γήπεδο: «‘Ιμπακτ Αρίνα»
Άλφρεντον: Ηττήθηκε με 4-0 την περασμένη αγωνιστική στην έδρα της Φλίντγουντ και απογοήτευσε σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Είχε παθητικό ρόλο σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να δυσκολέψει το έργο της αντιπάλου. Δέχθηκε δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο και έπεσε και πάλι στην ζώνη του υποβιβασμού. «Σίγουρα η αντίπαλος άξιζε τη νίκη γιατί έπαιξε καλύτερα από εμάς. Αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε δείξει καλύτερο πρόσωπο» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της, Λόου. Εκτός σήμερα ο χαφ Μπράουν, ο αμυντικός Φρανκς και ο κίπερ Ντέϊ.
Tέλφορντ: Αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λίνκολν την περασμένη αγωνιστική, σε ένα ματς όπου η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Κατάφερε να προηγηθεί στο 24′, αλλά με αυτογκόλ του Μπλάκμπερν δέχθηκε την ισοφάριση. Κλειστό το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγα προβλήματα και τις άμυνες να έχουν το πρώτο λόγο. Στα τελευταία λεπτά άλλωστε και οι δύο έδειχνα συμβιβασμένες με τον βαθμό της ισοπαλίας. Με αυτό το βαθμό η Τέλφορντ έφτασε στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Εκτός ο χαφ Άνταμς.
(17:00) Γιορκ – Χέϊς
Γήπεδο: «Γιορκ Στάντιον»
Γιορκ: Προέρχεται από την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Τρόφι το περασμένο Σάββατο, όπου επικράτησε με 0-1 της Γκρίσμπι. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Λούτον με φόντο τον μεγάλο τελικό στο «Γουέμπλεϊ». Πολύ σκληρό ματς, με την Γιορκ να βρίσκει τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 83′ και ακόμα να πανηγυρίζει την μεγάλη πρόκριση. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από τη εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Γκέϊτσχεντ, που την έριξε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Σε αυτό το ματς δε είχε καλή αμυντική λειτουργία και το πλήρωσε. Εκτός σήμερα ο στόπερ ΜακΓκουρκ και ο μπακ Φλάϊφαντ.
Xέϊς: Η αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας με την Λίνκολν στην έδρα της αναβλήθηκε, λόγω υποχρεώσεων της αντιπάλου στο Τρόφι και έτσι προέρχεται από την μεγάλη νίκη στο «εξάποντο» επί της Μπαθ Σίτι εκτός έδρας. Σε ένα σκληρό ματς χωρίς πολλές φάσεις ευτύχησε να προηγηθεί στο 38′ και με μαζική άμυνα μέχρι το τέλος κατάφερε να κρατήσει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Αντέδρασε σωστά όταν η αντίπαλος την πίεσε και αυτό ήταν κάτι που ικανοποίησε πολύ τον τεχνικό της ομάδας, Μπασίρ. Εκτός ο κίπερ Άρνολντ.
(17:00) Γκέϊτσχεντ – Έμπσφλιντ Γιουν.
Γήπεδο: «Γκέϊτσχεντ Στάντιον»
Γκέϊτσχεντ: Προσπάθησε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε αν πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Τρόφι και πλέον προσανατολίζεται στο πρωτάθλημα. Ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική με 2-0 στο Λούτον και δεν έδειξε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ικανή να κόψει τις ορέξεις των γηπεδούχων. Στο πρωτάθλημα είναι μέσα στις ομάδες που θα παλέψουν για μία θέση στα πλέϊ οφ και προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Γιορκ. Πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία σε αυτό το ματς, αλλά με τύχη η ομάδα κράτησε το σημαντικό τρίποντο. Εκτός ο φορ Χατς και ο φορ Φίσερ.
Έμπσφλιντ: Δεύτερη διαδοχική ήττα για την ομάδα την περασμένη αγωνιστική, αφού μετά το ταπεινωτικό 6-2 από την Φλίντγουντ, δεν βρήκε το αντίδοτο και ηττήθηκε και πάλι από την Σάουθπορτ εντός έδρας με 2-1. Μπορεί να χαρακτηριστεί άτυχος ο τρόπος που ηττήθηκε, αφού η αντίπαλος κέρδισε τρία πέναλτι, αλλά όχι άδικος, αφού και στα τρία η παράβαση ήταν καθαρή. Προηγήθηκε στο 29′ μετά από ένα καλό ξεκίνημα που έκανε, αλλά στο 32′ η αντίπαλο κέρδισε πέναλτι, που τελικά απέκρουσε ο κίπερ της. Στο 38′ ήρθε ένα δεύτερο πέναλτι που χάρισε την Σάουθπορτ την ισοφάριση, ενώ το τρίτο ήρθε στο 89′, εκεί που ήταν ανήμπορη να αντιδράσει. Αμφίβολος ο στόπερ Μάμπο, ενώ σίγουρα εκτός θα είναι ο χαφ Φακίνος, ο μέσος Γουέστ και ο κίπερ Έντουαρντς.
(17:00) Γκρίμσμπι – Μπρέϊντρι
Γήπεδο: «Κονόκο Στάντιον»
Γκρίμσμπι: Γνώρισε πικρό αποκλεισμό από το Τρόφι την περασμένη εβδομάδα, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από την Γιορκ με 1-0. Δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό μομέντουμ που την ήθελε φαβορί και πλέον προσανατολίζεται στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Δέχθηκε το γκολ στο 83′, έπειτα από ένα ματς που μοιραία οδηγήθηκε στο πάθος και την δύναμη, αλλά είχε μία -δύο καλές φάσεις για να προηγηθεί. Στο πρωτάθλημα έχει σκαρφαλώσει στην 8η θέση και κυνηγάει μία θέση στα πλέϊ οφ και στα τελευταία έξι ματς έχει πέντε νίκες και μόλις μία ισοπαλία. Εκτός σήμερα ο μπακ Γκριν και ο φορ Έλντινγκ.
Μπρέϊντρι: Πήρε σημαντική νίκη με 2-1 επί της Κέτερινγκ την περασμένη αγωνιστική και άφησε πίσω της την κακή εκτός έδρας εμφάνιση στην έδρα της Τέλφορντ. Μπήκε πολύ αποφασισμένα στο ματς και κατάφερε να πάριε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 15′. Δεν έριξε την απόδοσή της καθόλου και πίεσε και για ένα δεύτερο τέρμα, που τελικά το πέτυχε στο τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο εμφανίστηκε πιο χαλαρή, αλλά με καλές αμυντικές επεμβάσεις κράτησε εύκολα τη νίκη. Μείωσε η αντίπαλος στο 60′, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική φάση που της έκανε στο παιχνίδι. Εκτός ο στόπερ Ο’Κόνορ και ο χαφ Στίβενς.
(17:00) Κιντερμίνστερ – Μπάροου
Γήπεδο: «Αγγμπόροου Στάντιον»
Κιντερμίνστερ: Έβαλε τέλος στο κακό σερί των κακών εμφανίσεων και των κακών αποτελεσμάτων, αφού την περασμένη αγωνιστική πέρασε δίκαια με το 2-1 επί της Μπαθ εκτός έδρας. Μπήκε αποφασισμένη στο ματς και κατάφερε αν προηγηθεί στο 18′ και γενικά έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Έχασε πολλές ευκαιρίες μέχρι να φτάσει στο 2-0 στο 54′ και στην συνέχεια έριξε το ρυθμό της και είχε περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς. Η αντίπαλος το μόνο που κατάφερε όμως ήταν να μειώσει στο 88′. Αυτή η νίκη την έφερε μία ανάσα από την πρώτη πεντάδα, με στόχος της ομάδας να παραμένουν τα πλέϊ οφ. Εκτός ο χαφ Γκίντινγκς, ο κίπερ Λιούϊς, ο στόπερ Σαρπ, ο χαφ Χέντρι και ο χαφ Δημητρίου.
Μπάροου: Έμεινε για τρίτο σερί ματς αήττητη, αφού την περασμένη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Φόρεστ Γκριν εντός έδρας. Κυνηγάει μία θέση στα πλέϊ οφ, αλλά η αποστολή της είναι πολύ δύσκολη, αφού είναι ήδη στο -5. Στο αγωνιστικό κομμάτι δέχθηκε γρήγορα το γκολ στο 3′ και γενικά στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλή. Εκμεταλλεύτηκε την αποβολή της αντιπάλου στο 42′ και στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε πολύ πιο επιθετική. Κατάφερε αν στο 64′ να πάριε κεφάλι στο σκορ και έχασε πολλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος για να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα. Εκτός ο κίπερ Χερστ, ο στόπερ Πίρσον και ο χαφ Χάλμπερτ.
(17:00) Λούτον – Μπαθ Σίτι
Γήπεδο: «Κένιλγουορθ Στάντιον»
Λούτον: Έκανε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς το «Γουέμπλεϊ», αφού το περασμένο Σάββατο επικράτησε της Γκέϊτσχεντ με 2-0 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τρόφι. Μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε στο 8′, ενώ χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, διπλασίασε τα τέρματά της στο 58′ και «κλείδωσε» την πρόκριση. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα, αλλά τα συνεχή σκαμπανεβάσματα που έχει στην απόδοσή της, έχουν επιτρέψει στους διώκτες της να την πλησιάσουν σημαντικά. Προέρχεται από την ήττα στο Μπάροου με 1-0 και θέλει οπωσδήποτε το τρίποντο σήμερα, τόσο για βαθμολογικούς ,όσο και ψυχολογικούς λόγους. Εκτός ο μπακ Οσάνο, ο φορ Σμιθ και ο εξτρέμ Ντανς.
Μπαθ Σίτι: Συνεχίζει να απογοητεύει στο πρωτάθλημα και βρίσκεται μόνη τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, με διαφορά 9 βαθμών από την προτελευταία Χέϊς. Μόνο με θαύμα πλέον θα μπορέσει να αποφύγει τον υποβιβασμό, αλλά είναι αναγκασμένη να κυνηγάει κάθε ματς που απομένει για τη νίκη. Στο τελευταίο ματς ηττήθηκε εύκολα με 2-1 από την Κίντεμίνστερ στην έδρα της και δεν έδειξε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ικανή να την κοντράρει. Δέχθηκε τα γκολ στο 18′ και το 58′ και κατάφερε να μειώσει μόνο όταν η αντίπαλος είχε ρίξει την απόδοσή της. Εκτός ο χαφ Ντόχερτι, ο μέσος Κουκ και ο χαφ Μπαρνέλ.
(17:00) Μάνσφιλντ – Λίνκολν
Γήπεδο: «Βέρνον Παρκ»
Μάνσφιλντ: Πήρε τη νίκη την περασμένη αγωνιστική στην έδρα της με 2-1 επί της Τάμγουορθ και έμεινε ζωντανή στην μάχη για είσοδο στα πλέϊ οφ ανόδου. Στο πρώτο μέρος το ματς είχε λιγοστές φάσεις με τις δύο ομάδες να περιορίζονται στα καλά αμυντικά τους καθήκοντα. Στην επανάληψη η Μάνσφιλντ δέχθηκε πρώτη το γκολ και αναγκάστηκε να ανοιχτεί για να ισοφαρίσει. Πίεσε πολύ την αντίπαλο και κατάφερε με γκολ στο 76′ και το 87 να κάνει την ολική ανατροπή. «Θα έπρεπε να έχουμε καθαρίσει νωρίτερα το ματς και να μην τρέχουμε στο τέλος. Είμαι πάντως ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου στα τελευταία λεπτά» τόνισε ο τεχνικός της ομάδας. Εκτός ο στόπερ Τόμσον και ο στόπερ Ντέϊ.
Λίνκολν: Δεν μπόρεσε να πάρει κάτι περισσότερο από το βαθμό της ισοπαλίας στο εντός έδρας ματς με την Τέλφορντ, αλλά σίγουρα η ισοπαλία δεν την χάλασε. Σε ένα ισορροπημένο πρώτο μισό βρέθηκε στο 24′ πίσω στο σκορ, αλλά με αυτογκόλ της αντιπάλου ισοφάρισε και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο δεύτερο μέρος δεν ρίσκαρε και κράτησε καλά στην άμυνα, με αποτέλεσμα να πάρει τον πολύτιμο βαθμό. Βρίσκεται μόλις 5 βαθμούς πιο ψηλά από την επικίνδυνη ζώνη και σίγουρα δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής για την παραμονή της. Ντεμπουτάρει ο φορ Μακ Κάϊμον σήμερα, ενώ θα λείψουν ο μέσος Πλατ, οι φορ Σμιθ και Λόρεν, όπως και ο χαφ Σινκλέρ.
(17:00) Σάουθπορτ – Νιούπορτ
Γήπεδο: «Χάϊγκ Άβενιου Στάντιον»
Σάουθπορτ: Πήρε πολύ μεγάλη νίκη την περασμένη αγωνιστική με 2-1 εκτός έδρας επί της Έμπσφλιντ και απέδειξε ότι η ήττα από την Γκρίμσμπι ήταν μόνο μία κακή παρένθεση. Μοιρασμένο το πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες , με την Σάουθπορτ να μένει πίσω στο σκορ στο 29′, αλλά τελικά να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 38′ και αφού στο34′ είχε χάσει ακόμα ένα για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο δεύτερο μέρος ήταν καλύτερη και πίεσε περισσότερο την αντίπαλό της αλλά και πλί βρήκε τη λύση από τα έντεκα βήματα στο 89′. «Πρέπει αν τελειώνουμε τις φάσεις που δημιουργούμε, γιατί στο τέλος θα κλαίμε» τόνισε ο τεχνικός της. Εκτός ο χαφ Μούγκαν, ο χαφ Τέρνερ και ο στόπερ Λι.
Νιούπορτ: Πήρε την πρόκριση την περασμένη εβδομάδα για τα ημιτελικά του Τρόφι, αφού επικράτησε εκτός έδρας της Νόρθγουϊτς Βικτόρια με 3-2. Πραγματοποίησε πολύ άσχημο πρώτο μέρος και βρέθηκε να χάνει με 1-0, ενώ στις αρχές της επανάληψηςδέχθηκε και δεύτερο τέρμα. Αντέδρασε υποδειγματικά όμως και στο υπόλοιπο της αναμέτρησης έκανε τηνολική ανατροπή. Είναι η τυχερή της κλήρωσης αφού στα ημιτελικά θ αντιμετωπίσει την μικρούλα Γουίλντστόουν και έχει το πρώτο λόγο για να πάρει το εισητήριο στο τελικό του «ΓουέμπλεΪ». Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την εκτός έδρας ήτταμε2-1 από την Τάμγουορθ και είαν ιτο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού. Εκτός ο αμυντικός Χάτσγουελ.
(17:00) Τάμγουορθ – Φλίντγουντ
Γήπεδο: «Λαμπ Γκράουντ»
Τάμγουορθ: Δεν τα κατάφερε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μάνσφιλντ, αφού ηττήθηκε με 2-1 την περασμένη αγωνιστική. Αμυντικά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις στιγμές που η αντίπαλο ασκούσε μεγάλη πίεση και έδειχνε ευάλωτη. Στο πρώτο μέρος κράτησε καλά αμυντικά, αλλά στο δεύτερο και ειδικά από την στιγμή που προηγήθηκε(54′) και έπειτα δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, δέχθηκε την ισοφάριση στο 76′ και δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 87′ για να φύγει τελικά με σκυμμένο το κεφάλι. Εκτός ο χαφ Χάμπινς και ο φορ Γουίλσον.
Φλίντγουντ: Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα επικράτησε της Άλφρεντον με 4-0 την περασμένη αγωνιστική και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Συνεχίζει να ηγείται του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 5 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Ρέξαμ, αλλά και ένα ματς περισσότερο. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλο να νομίσει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το ματς. Σκόραρε δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την Άλφρεντον. Τραυματίας έφυγε από το ματς ο φορ Βιέϊρα και θα απουσιάσει, όπως και ο στόπερ Τσάρνοκ και ο χαφ Μπριγκς.

                                                                               ΠΗΓΗ: www.premierleague.gr 
Twitter Bird Gadget