Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Α΄ Αγγλίας: 34η αγωνιστική (previews)

Πλήρη δράση έχουμε το Σάββατο στην Α΄ Αγγλίας, καθώς όλες οι ομάδες ρίχνονται στη «μάχη» και διεξάγονται 12 παιχνίδια. Διαβάστε στο premierleague.gr τα previews των αγώνων.
(17:00) Γέοβιλ – Μπρέντφορντ
Γήπεδο: «Χάις Παρκ»
Γέοβιλ: Με τη διεξαγωγή όλων των αναμετρήσεων της 34ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της League One. Από το ατυχές 3-2 του περασμένου Σαββάτου στην έδρα της Καρλάιλ προέρχεται η Γέοβιλ, την οποία βρίσκουμε στη 18η θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς (κι ένα παιχνίδι λιγότερο), όπου ισοβαθμεί με τη 19η Έξετερ. Τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες συνθέτουν το σερί της στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (9 β.).
Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν σήμερα των υπηρεσιών του τιμωρημένου επιθετικού Άγκαρντ (εκτίει τη 2η από τις τρεις αγωνιστικές της ποινής του), τη στιγμή που επιστρέφουν οι Πάρετ (από τραυματισμό) και Χάντινγκτον (αρχηγός, από τιμωρία). Ο προπονητής, Γκάρι Τζόνσον, θα προσπαθήσει σήμερα να διατηρήσει το απόλυτο εντός έδρας, πετυχαίνοντας την 4η σερί νίκη του στο «Χάις Πάρκ», από τότε που επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας (τον περασμένο Γενάρη).
Μπρέντφορντ: Η Μπρέντφορντ, από την πλευρά της, προέρχεται από τη «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Σκάνθορπ (προηγούμενο Σάββατο), που την… έφερε στην 9η θέση του πίνακα με 44 βαθμούς (δύο παιχνίδια λιγότερα), όπου ισοβαθμεί με τη 10η Μπόρνμουθ και την 11η Χάρτλπουλ (έχουν δώσει όλα τα παιχνίδια τους).
Οι φιλοξενούμενοι μετρούν δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος (8 β.). Επανέκαμψε και επιστρέφει στην αποστολή ο γκολκίπερ Λι, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει για τον αμυντικό μέσο Όσμπορν. Στον αντίποδα, παραμένουν «εκτός» ο αμυντικός Λόγκαν και ο μεσοαμυντικός Ο’ Κόνορ. Ο προπονητής, Ούι Ρόσλερ, σκέφτεται να ξεκουράσει τους νεαρούς Μπίντγουελ και Μπεραΐνο, που αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα με την Εθνικής Αγγλίας U19.
(17:00) Έξετερ – Στίβενεϊτζ
Γήπεδο: «Στ. Τζέιμς Παρκ»
Έξετερ: Από την ήττα με 2-0 στην έδρα της Χάντερσφιλντ προέρχεται η Έξετερ, αποτέλεσμα που την έφερε στη 19η θέση του πίνακα με 33 βαθμούς (ισοβαθμεί με τη 18η Γέοβιλ, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο). Φτωχή η συγκομιδή των γηπεδούχων στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, με δύο νίκες και τέσσερις ήττες (6 β.).
Απευθείας στην αποστολή (και ίσως στην ενδεκάδα) μπαίνει ο νεοφερμένος δανεικός Κέριτον (από τη Λέιτον Όριεντ), στη δεύτερη θητεία του με τη φανέλα της Έξετερ (είχε αγωνιστεί και την περσινή σεζόν ως δανεικός, πετυχαίνοντας μάλιστα 20 γκολ). Σε περίπτωση που πάρει φανέλα βασικού, θα «εξοστρακίσει» από το αρχικό σχήμα τον Ναρντιέλο. Στη διάθεση του προπονητή, Πολ Τίσντέιλ, τέθηκε και ο βετεράνος φουλ-μπακ Τάλι, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο χέρι.
Στίβενεϊτζ: Η Στίβενεϊτζ, από την πλευρά της, προέρχεται από το ισόπαλο 2-2 στην έδρα της με τη Χάντερσφιλντ της περασμένης Τρίτης, στο αναβληθέν παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής. Τη βρίσκουμε στην 6η θέση του πίνακα με 49 βαθμούς (και δύο παιχνίδια λιγότερα), να ισοβαθμεί με την 7η Νοτς Κάουντι και την 8η Καρλάιλ (δύο παιχνίδια λιγότερα). Δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες συνθέτουν το σερί της στα τελευταία έξι παιχνίδια της League One (8 β.).
Ισχυρές οι ελπίδες ότι ο αμυντικός Άστον θα είναι το απόγευμα 100% έτοιμος, προκειμένου να συνθέσει το δίδυμο στα μετόπισθεν μαζί με τον Ρόμπερτς (στην αντίθετη περίπτωση, θα χρησιμοποιηθεί πάλι ο Τσαρλς). Επιστρέφει και ο Μπέρντσλεϊμ, ενώ ο νεοφερμένος δανεικός Τζόρνταν Σλου (από Μπλάκμπερν, διεθνής με την Εθνική Αγγλίας U19) συμπεριλήφθηκε κατευθείαν στην αποστολή.
(17:00) Κόλτσεστερ – Πρέστον
Γήπεδο: «Κόλτσεστερ Κομιούνιτι Στέιντιουμ»
Κόλτσεστερ: Το ισόπαλο 1-1 χαρακτήρισε την εκτός έδρας αναμέτρηση της Κόλτσεστερ με την Όλνταμ, την περασμένη Τρίτη (αναβληθέν παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής). Η ισοπαλία αυτή προστέθηκε στο 0-0 του περασμένου Σαββάτου (εντός έδρας) κόντρα στη Ρότσντεϊλ. Αποτέλεσμα… οι γηπεδούχοι να φιγουράρουν στη 12η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς (και δύο παιχνίδια λιγότερα).
Η Κόλτσεστερ έχει συλλέξει 8 βαθμούς στα τελευταία έξι παιχνίδια της, με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Μεγάλη η πιθανότητα να αγωνιστούν κανονικά στο αρχικό σχήμα οι Ιζέτ και Ίστμαν (αμυντικός), οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν μεσοβδόμαδα από τραυματισμούς. Ο πρώτος «κυνηγά» την 400η του εμφάνιση με τη φανέλα της Κόλτσεστερ. Διαθέσιμος εκ νέου ο ακραίος Γουόρντ, μετά από απουσία περίπου δύο μηνών.
Πρέστον: Η Πρέστον, από την πλευρά της, προέρχεται από το ισόπαλο εντός έδρας 0-0 του περασμένου Σαββάτου με τη Γουόλσολ, που την έφερε στη 13η θέση του πίνακα με 40 βαθμούς (και δύο παιχνίδια λιγότερα), όπου ισοβαθμεί με τη 14η Μπέρι. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες συνθέτουν το σερί της στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, με συγκομιδή 5 βαθμών.
Ο προπονητής, Γκρέιαμ Γουέστλεϊ, τρίβει τα… χέρια του από ικανοποίηση για την πληθώρα λύσεων στον επιθετικό τομέα, καθώς ο Πρόκτορ αγωνίστηκε στο μεσοβδόμαδο φιλικό με τη Μάντσεστερ Σίτι και «πιέζει» για συμπερίληψη στην αποστολή, ενώ ο Καναδός Ίαν Χιουμ έπαιξε για 25 λεπτά κόντρα στη Γουόλσον, επανακάμπτοντας από βαρύ τραυματισμό από την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Παραμένουν στα… πιτς οι Γκρέι (αμυντικός) και Μέλορ (επιθετικός), ενώ ο Μέιορ θα αντικαταστήσει τον… μεγάλο άτυχο Μπάρτον στο κέντρο, ο οποίος υπέστη σοβαρότατο τραυματισμό το Σάββατο και θα χάσει ολόκληρη την υπόλοιπη σεζόν.
(17:00) Λέιτον Όριεντ – Γουόλσολ
Γήπεδο: «Μπρίσμπέιν Ρόουντ»
Λέιτον Όριεντ: Στο ισόπαλο 1-1 «κόλλησε» η Λέιτον Όριεντ στην έδρα της Μπέρι το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να τη… συναντάμε στη 16η θέση του πίνακα με 39 βαθμούς (και δύο παιχνίδια λιγότερα), ισόβαθμη με τη 15η Όλνταμ (τρία παιχνίδια λιγότερα). Συγκομιδή 8 βαθμών μετρούν οι γηπεδούχοι στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα).
Σίγουρο το ντεμπούτο του νεοφερμένου επιθετικού, Κάλβιν Άντριου (δανεικός ως το τέλος της σεζόν από την Κρίσταλ Πάλας), που ήρθε ως αντικαταστάτης του Κέριτον (δόθηκε δανεικός στην Έξετερ). Ο κίπερ Στεχ (δανεικός από τη Γουέστ Χαμ) θα… συνεχίσει κάτω από τα δοκάρια, εν τη απουσία των Μπούτσερ και Τζόουνς.
Γουόλσολ: Η Γουόλσολ, από την πλευρά της, προέρχεται από τη «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Πρέστον και φιγουράρει στην 20η θέση του πίνακα με 32 βαθμούς (ένα παιχνίδι λιγότερο), όπου ισοβαθμεί με την 21η Σκάνθορπ (επίσης ένα παιχνίδι λιγότερο). Αρκετά καλή η συγκομιδή των φιλοξενούμενων στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, με δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες (7 β.).
Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή ή μη του μέσου Τσέιμπερς (έκανε ράμματα μεσοβδόμαδα), όμως φαντάζει πιθανότερο να προστατευθεί για τη διπλή «μάχη» της ερχόμενης εβδομάδας κόντρα σε Σέφιλντ Γιουν. και Χάρτλπουλ. Διατηρεί τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ ο Πίτερλιν, που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της ομάδας στα τελευταία τρία παιχνίδια (οπότε κατακτήθηκαν και οι 7 βαθμοί). Επιστρέφει στην αποστολή ο μέσος Γουέστλέικ μετά από απουσία δύο μηνών, ενώ ο επιθετικός Τζάρβις αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στην Τορκί μέχρι τη λήξη της σεζόν.
(17:00) Μπέρι – Χάντερσφιλντ
Γήπεδο: «Γκιγκ Λέιν»
Μπέρι: Την περασμένη Τρίτη ηττήθηκε στην έδρα της από τη Χάρτλπουλ με 1-2, στο αναβληθέν παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής. Η απώλεια αυτή την «κράτησε» στη 14η θέση του πίνακα με 40 βαθμούς, όπου ισοβαθμεί με τη 13η Πρέστον (έχει δύο παιχνίδια λιγότερα). Τραγικό το σερί της Μπέρι στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, με δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες (2 β.).
Γενικότερα, οι γηπεδούχοι αγνοούν τη νίκη εδώ και επτά παιχνίδια, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη σημερινή… αποστολή με τη δυνατή Χάντερσφιλντ. Ο προπονητής, Ρίτσι Πάρκερ, θα στερηθεί και σήμερα των υπηρεσιών του τιμωρημένου αμυντικού Σότζε, ενώ στον πάγκο θα καθίσει ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Γκρέλα (πρώην παίκτης της Λιντς), καθώς ακόμα δεν έχει φτάσει στο 100% της φυσικής κατάστασης.
Χάντερσφιλντ: Η Χάντερσφιλντ, από την πλευρά της, προέρχεται από το ισόπαλο 2-2 στην έδρα της Στίβενεϊτζ της Τετάρτης (αναβληθέν παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής) και τη συναντάμε στην 4η θέση του πίνακα με 59 βαθμούς (ένα παιχνίδι λιγότερο), έναν λιγότερο από την 3η Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα (6 β.) συνθέτουν το σερί της στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη ήττα είναι η μοναδική στην τελευταία «ντουζίνα» αγώνων.
Ο επιθετικός Ρόουντς, που απουσίασε από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι εξαιτίας υποχρεώσεων με την εθνική Σκωτίας U21, θα «κυνηγήσει» σήμερα το 31ο φετινό του γκολ, απωθώντας από το αρχικό σχήμα τον Λι. Εναλλακτική λύση για την επίθεση αποτελεί και ο Καλούμ Χιγκινμπόταμ. Ο προπονητής, Σάιμον Γκρέισον, θα στερηθεί και σήμερα των υπηρεσιών των μακροχρόνια τραυματιών Κλαρκ (αμυντικός) και Μίλερ (μέσος).
(17:00) Μπόρνμουθ – Τσάρλτον
Γήπεδο: «Σιούαρντ Στέιντιουμ»
Μπόρνμουθ: Ατυχής ήταν η αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου για την Μπόρνμουθ, καθώς ηττήθηκε στην έδρα της από την ΜΚ Ντονς με 0-1. Τη βρίσκουμε στη 10η θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς, να ισοβαθμεί με την 9η Μπρέντφορντ (δύο παιχνίδια λιγότερα) και την 11η Χάρτλπουλ. Μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες συνιστούν το αρνητικό σερί της στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (4 β.).
Επτάδα απουσιών για τους γηπεδούχους, με τον μέσο Που να «συντροφεύει» στη λίστα των τραυματιών τους Πέρτσες, Σέρινχαμ, Κουκ (αμυντικός), Μόλεσλι, Μπάρετ (αρχηγός) και Τζαλάλ (γκολκίπερ).
Τσάρλτον: Η Τσάρλτον, από την πλευρά της, ξεπέρασε την Τετάρτη το εμπόδιο της Τσέστερφιλντ (εκτός έδρας) με χαρακτηριστική άνεση, επικρατώντας με 0-4, στο αναβληθέν παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής. Η νίκη αυτή ήρθε να προστεθεί στο 2-0 επί της Στίβενεϊτζ του περασμένου Σαββάτου (για την 33η αγωνιστική) και είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αποσπαστούν στην κορυφή με διαφορά 10 βαθμών από τη 2η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (75 έναντι 65).
Τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες (11 β.) συνθέτουν το αήττητο σερί της Τσάρλτον στα τελευταία πέντε παιχνίδια της League One. Ο προπονητής, Κρις Πάουελ, κατάρτισε για σήμερα την ίδια αποστολή με αυτή των δύο προηγούμενων αγώνων, με ρους Ράιτ-Φίλιπς (χατ-τρικ κόντρα στην Τσέστερφιλντ) και Κέρμοργκαντ να συνθέτουν εκ νέου το επιθετικό δίδυμο. Ο μέσος Πρίτσαρντ και ο εξτρέμ Γουόγκσταφ θα καθίσουν στον πάγκο, καθώς δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις τελευταίες τρεις προπονήσεις.
(17:00) Νοτς Κάουντι – Καρλάιλ
Γήπεδο: «Μίντοου Λέιν»
Νοτς Κάουντι: Ανεβασμένη η ψυχολογία στο «στρατόπεδο» της Κάουντι, μετά το νικηφόρο 0-1 επί της Ρότσντεϊλ της περασμένης Τετάρτης, στο αναβληθέν παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν πανηγυρίσει και πάλι τη νίκη, επικρατώντας με 1-0 της Τσέστερφιλντ. Το «εξάποντο» αυτό τους έφερε στην 7η θέση του πίνακα με 49 βαθμούς, ισόβαθμους με την 6η Στίβενεϊτζ (δύο παιχνίδια λιγότερα) και την 8η Καρλάιλ (δύο παιχνίδια λιγότερα).
Εξαιρετικό το σερί της Κάουντι στην τελευταία πεντάδα αγώνων, με τέσσερις νίκες και μόλις μία ήττα (12 β.). Με ενδεχόμενο σημερινό «τρίποντο», βάζουν από… κάτω τους την Καρλάιλ. Σίγουρος απών ο τιμωρημένος Χιουζ, που θα εκτίσει την πρώτη από τις τρεις αγωνιστικές της ποινής του, ενώ ο Σίαν (φουλ-μπακ) επέστρεψε μεσοβδόμαδα στις προπονήσεις. Θα εξεταστεί σήμερα η κατάσταση ετοιμότητας των διεθνών μέσων Στιούαρτ και Φρίμαν (είχαν παιχνίδια με τις εθνικές τους ομάδες), τη στιγμή που παραμένουν στα… πιτς οι αμυντικοί Χουντ και Στέρλινγκ και ο γκολκίπερ Μπερτς.
Καρλάιλ: Η Καρλάιλ, με τη σειρά της, προέρχεται από το νικηφόρο 3-2 επί της Γέοβιλ του περασμένου Σαββάτου, που την έφερε στην 8η θέση του πίνακα με 49 βαθμούς (δύο παιχνίδια λιγότερα), ισόβαθμη με τη σημερινή της αντίπαλο (7η) και τη Στίβενεϊτζ (6η). Δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες (7 β.) συνθέτουν το σερί της στα τελευταία πέντε παιχνίδια της League One.
Οι φιλοξενούμενοι θα «κυνηγήσουν» σήμερα τη νίκη για τους… ίδιους βαθμολογικούς λόγους που την επιζητά και η Κάουντι, έχοντας στη διάθεσή τους τον αριστερό μπακ Ρόμπσον, ο οποίος θα πάρει φανέλα βασικού (καθώς ο Πάρκερ επέστρεψε στη Λιντς, επειδή έληξε ο δανεισμός του). Ο προπονητής, Γκρεγκ Άμποτ, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε Μίχαλικ (Σλοβάκος διεθνής) και Λίβσεϊ για το κέντρο της άμυνας, ενώ στην επίθεση θα χρησιμοποιήσει εκ νέου την τριάδα των Μίλερ, Ζοκό και Μέιντεν. «Πιέζουν» για ενδεκάδα οι Κουκ (δανεικός επιθετικός από τη Σάντερλαντ), Νομπλ και Τσάντλερ (μέσοι).
(17:00) Ρότσντεϊλ – Σέφιλντ Γουέν.
Γήπεδο: «Σπότλαντ»
Ρότσντεϊλ: Από την εντός έδρας ήττα από τη Νοτς Κάουντι (0-1) της περασμένης Τετάρτης προέρχεται η Ρότσντεϊλ (αναβληθέν παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής), η οποία… προστέθηκε στο «στείρο» 0-0 του Σαββάτου στην έδρα της Κόλτσεστερ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 23η και προτελευταία θέση του πίνακα με 29 βαθμούς (ισοβαθμούν με την 22η Γουίκομ) και «τρέχουν» ένα αρνητικό σερί μίας νίκης, δύο ισοπαλιών και δύο ηττών (5 β.) στην τελευταία πεντάδα αγώνων πρωταθλήματος.
Το σημερινό «έργο» τους κόντρα στην 3η Σέφιλντ Γουένσντεϊ είναι, ομολογουμένως, αρκετά δύσκολο. Ο τεχνικός, Τζον Κόουλμαν, «πονοκεφαλιάζει» για τη… συνέχιση της απουσίας του επιθετικού Άκπα Άκπρο, η οποία θεωρεί ότι τον αφήνει «γυμνό» στη «γραμμή κρούσης». Έτερος απών ο κεντρικός αμυντικός Αμανκούα.
Γουένσντεϊ: Η Γουένσντεϊ, από την πλευρά της, προέρχεται από το νικηφόρο 1-0 επί της μισητής Γιουνάιτεντ στο «ντέρμπι του Σέφιλντ», που ανέβασε εκ νέου την ψυχολογία της για τη «μάχη της ανόδου». Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται μόνοι 3οι στη βαθμολογία με 60 βαθμούς και «τρέχουν» ένα αρνητικό σερί δύο νικών και τριών ηττών στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος.
Νέο πρόσωπο στον πάγκο θα είναι σήμερα ο Ντέιβ Έβανς, που διαδέχθηκε χθες τον απολυθέντα Γκάρι Μέγκσον. Ο Έβανς δε θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία εξτρέμ Ζερμέν Τζόνσον (θα τον αντικαταστήσει εκ νέου ο Αντόνιο), τη στιγμή που ο αμυντικός Ρέντα Τζόνσον επέστρεψε χωρίς πρόβλημα από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι του με την Εθνική Μπενίν. «Πιέζουν» για ενδεκάδα ο επιθετικός Μέιντιν και ο αμυντικός Γιέρα, ενώ ο μέσος Μπόστοκ (δανεικός από Τότεναμ) περιμένει με… ανυπομονησία το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Γουένσντεϊ.
(17:00) Σέφιλντ Γιουν. – Όλνταμ
Γήπεδο: «Μπρέιμαλ Λέιν»
Γιουνάιτεντ: Από το νικηφόρο 2-1 επί της Σκάνθορπ της περασμένης Τετάρτης (29/2) προέρχεται η Γιουνάιτεντ, στο αναβληθέν παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής. Το αποτέλεσμα αυτό ρέφαρε, ως ένα βαθμό, την ήττα της Κυριακής από τη μισητή Γούενσντεϊ στο «ντέρμπι του Σέφιλντ» με 1-0. Οι γηπεδούχοι φιγουράρουν στη 2η θέση του πίνακα με 65 βαθμούς (κι ένα παιχνίδι λιγότερο), πέντε περισσότερους από την 3η Γουένσντεϊ.
Τέσσερις νίκες και μία ήττα (η προαναφερθείσα) συνθέτουν το πολύ καλό σερί των τελευταίων πέντε αγώνων πρωταθλήματος (12 β.). Επιστρέφει πιθανότατα στη βασική ενδεκάδα ο μέσος Κιν, τη στιγμή που παραμένει στα… πιτς ο συνάδελφος ΜακΝτόναλντ. Μοιρασμένες οι πιθανότητες για τον Μοντγκόμερι, του οποίου τη θέση στο κέντρο θα πάρει ο Αυστριακός διεθνής Ερτλ, εφόσον χρειαστεί.
Ο προπονητής Ντάνι Γουίλσον δεν έχει ακόμα αποφασίσει για τον παρτενέρ του αρχισκόρερ Έβανς στην επιθετική γραμμή. Μπίτι και Κρέσγουελ αποτελούν το πρώτα φαβορί και… ακολουθεί ο Χόσκινς (δανεικός από την Μπράιτον).
Όλνταμ: Η Όλνταμ, από την πλευρά της, προέρχεται από το ισόπαλο 1-1 της Τετάρτης (εντός έδρας) κόντρα στην Κόλτσεστερ (αναβληθέν παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής), που… προστέθηκε στη σαββατιάτικη νίκη επί της Τρανμίρ με 1-0. Οι τέσσερις αυτοί βαθμοί την… έφεραν στη 15η θέση του πίνακα με 39 βαθμούς (και τρία παιχνίδια λιγότερα), όπου ισοβαθμεί με τη 16η Λέιτον Όριεντ (δύο παιχνίδια λιγότερα).
Οι φιλοξενούμενοι μετρούν δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια της Τσάμπιονσιπ, με συγκομιδή 8 βαθμών. Θα απουσιάσει πιθανότατα ο επιτελικός μέσος Τέιλορ, ενώ υπάρχει αισθητό πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, με τους Φέρμαν και Βεσολόφσκι να είναι στα… πιτς. Ο Βεσολόφσκι και ο Μπλακ (φουλ-μπακ) ενδέχεται, μάλιστα, να χάσουν όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Συνεχίζει την αποθεραπεία του ο εξτρέμ Μίλαρ, ενώ ο Ρέιντ είναι εκ νέου διαθέσιμος.
(17:00) Σκάνθορπ – Γουίκομ
Γήπεδο: «Γκλάνφορντ Παρκ»
Σκάνθορπ: Από το ατυχές 2-1 στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ της Τετάρτης προέρχεται η Σκάνθορπ, η οποία το περασμένο Σάββατο (25/2) «κόλλησε στο μηδέν» με την Μπρέντφορντ στην έδρα της. Αποτέλεσμα… να τη βρίσκουμε στην 21η θέση της βαθμολογίας (τέταρτη από το τέλος) με 32 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια (ένα λιγότερο), όσους έχει και η 20η Γουόλσολ (επίσης ένα παιχνίδι λιγότερο).
Μέτριο το σερί της Σκάνθορπ στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, με δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες (7 β.). Σίγουροι απόντες σήμερα ο τιμωρημένος μέσος Τόγκγουελ (εκτίει την πρώτη από τις 3 αγωνιστικές της ποινής του) και οι μακροχρόνια τραυματίες Τζένινγκς, Γκόντεν και Κόλινς. Ο Μοζίκα θα πάρει πιθανότατα τη θέση του Τόγκγουελ στην ενδεκάδα, με τον Ράιαν να αποτελεί εναλλακτική λύση. «Πιέζουν» για ενδεκάδα οι Μπέιρν (αμυντικός), Τόμπσον (μέσος) και Γκραντ (επιθετικός).
Γουίκομ: Η Γουίκομ, με τη σειρά της, προέρχεται από το «εξωπραγματικό» 5-0 επί της Χάρτλπουλ του περασμένου Σαββάτου, που έχει ανεβάσει στα… ύψη την ψυχολογία της. Παράγοντας πολύ σημαντικός, αν σκεφτεί κανείς ότι τη συναντάμε στην 22η θέση του πίνακα (τρίτη από το τέλος) με 29 βαθμούς, όσους έχει και η 23η Ρότσντεϊλ. Δύο νίκες και τρεις ήττες (6 β.) συνιστούν το σερί της στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.
Μοναδικός απών στη σημερινή αναμέτρηση ο τιμωρημένος αμυντικός Γουίνφιλντ, ενώ ο Μάρβιν ΜακΚόι (επίσης αμυντικός) συμμετείχε μεσοβδόμαδα σε υποχρεώσεις με την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και δεν είναι σίγουρο ότι βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα ξεκούρασης. Σε περίπτωση που ο τεχνικός, Γκάρι Γουόντοκ, θελήσει να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, υποψηφιότητα βάζουν οι Φόστερ (αμυντικός), Έινσγουόρθ, Μπλούμφιλντ (μέσοι), Στρίβενς και ΜακΚλερ (επιθετικοί).
(17:00) Τσέστερφιλντ – Τρανμίρ
Γήπεδο: «B2net Στέιντιουμ»
Τσέστερφιλντ: Από τη «βαριά» εντός έδρας ήττα της Τετάρτης (0-4) από την Τσάρλτον προέρχονται οι γηπεδούχοι, στο αναβληθέν παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής, η οποία πήρε τη… σκυτάλη από το επίσης ατυχές 1-0 του Σαββάτου στην έδρα της Νοτς Κάουντι. Οι δύο «κολλητές» ήττες διατήρησαν την Τσέστερφιλντ στο βαθμολογικό «πάτο» με 27 βαθμούς και κατέστησαν… επιτακτική ανάγκη τη σημερινή νίκη.
Πολύ άσχημο το σερί της ομάδας στα τελευταία πέντε παιχνίδια της League One, με μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες (4 β.). Στο 50-50 η συμμετοχή του Τάλμποτ, τη στιγμή που οι Χαρστ (δανεικός αμυντικός), Ρόμπερτσον (φουλ-μπακ) και Ζουάν (μέσος) είναι σίγουροι απόντες.
Τρανμίρ: Η Τρανμίρ, από την πλευρά της, προέρχεται από την ήττα του Σαββάτου με 1-0 στην έδρα της Όλνταμ. Τη συναντάμε στη 17η θέση του πίνακα με 34 βαθμούς (ένα παιχνίδι λιγότερο), να «τρέχει» ένα κάκιστο σερί τριών ισοπαλιών και δύο ηττών (3 β.) στην τελευταία πεντάδα αγώνων πρωταθλήματος.
Ο προπονητής, Λες Πάρι, αμφιταλαντεύεται για τη συμπερίληψη ή μη του αμυντικού ΜακΚρίσταλ στην αποστολή, καθώς την επόμενη βδομάδα θα υποβληθεί σε εγχείρηση κήλης. Επέστρεψαν σε «φουλ» ρυθμούς προπονήσεων, αλλά θα «προστατευθούν» οι αμυντικοί Μπακαγιόκο και Ρέιβεν. Τέλος, επιπλέον λύσεις προστέθηκαν στην επίθεση, καθώς οι Σόουνμι και Ρόμπινσον ανέκαμψαν πλήρως από τους τραυματισμούς τους και αγωνίστηκαν ως αλλαγές στο παιχνίδι με την Όλνταμ. Παράλληλα, επεκτάθηκε για ένα μήνα ο δανεισμός του 18χρονου Μπραντ από τη Στόουκ Σίτι.
(17:00) Χάρτλπουλ – ΜΚ Ντονς
Γήπεδο: «Βικτόρια Παρκ»
Χάρτλπουλ: Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμένεται η αναμέτρηση του «Βικτόρια Παρκ», με τη γηπεδούχο Χάρτλπουλ να προέρχεται από το νικηφόρο 1-2 της Τετάρτης (αναβληθέν παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής) επί της Μπέρι. Μία νίκη που «ρέφαρε» το «βαρύ» 5-0 από τη Γουίκομ του περασμένου Σαββάτου (25/2). Τη Χάρτλπουλ τη βρίσκουμε στην 11η θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς, ισόβαθμη με την 9η Μπρέντφορντ (δύο παιχνίδια λιγότερα) και τη 10η Μπόρνμουθ.
Δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες συνθέτουν το σερί των τελευταίων πέντε αγωνιστικών (7 β.). Πιθανή η επάνοδος του επιθετικού Πουλ μετά από απουσία δύο μηνών (αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Σίτι), ενώ λογικά θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και ο έτερος επιθετικός, Λουκ Τζέιμς. «Πιέζει» για ενδεκάδα ο Μπόιντ, τη στιγμή που ο μέσος Λιντλ παραμένει στα… πιτς.
ΜΚ Ντονς: Η ΜΚ Ντονς, τέλος, προέρχεται από το νικηφόρο 0-1 επί της Μπόρνμουθ του περασμένου Σαββάτου, αποτέλεσμα που τους έφερε στην 5η θέση του πίνακα με 58 βαθμούς (κι ένα παιχνίδι λιγότερο), έναν λιγότερο από την 4η Χάντερσφιλντ και δύο λιγότερους από την 3η Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα συνθέτουν τη θετικότατη συγκομιδή των τελευταίων πέντε αγώνων πρωταθλήματος (10 β.).
Πιθανότατο το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στην αποστολή ο Σλέιν (δανεικός από τη Σέλτικ ως το τέλος της σεζόν), που υπέφερε από πρόβλημα στην πλάτη. Αμφίβολος για σήμερα ο επιθετικός ΜακΝτόναλντ, σίγουροι απόντες οι Πότερ, Γκλίσον (μέσοι)και ΜακΚένζι (αμυντικός), με τους δύο τελευταίους να εκτίουν την τελευταία αγωνιστική της ποινής τους.

                                                                               ΠΗΓΗ: www.premierleague.gr 
Twitter Bird Gadget