Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 0-0

Η Μίλαν με εξαιρετική αμυντική λειτουργία κατάφερε να μην δεχτεί γκολ από την Μπαρτσελόνα και με το 0-0 στο Μιλάνο πάει στην Βαρκελώνη θέλοντας ακόμη και ισοπαλία

Μίλαν και Μπαρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στο "Σαν Σίρο", έτσι τα πάντα θα κριθούν στην ρεβάνς του "Καμπ Νόου" σε μία εβδομάδα.
Οι "ροσονέρι" με εξαιρετική αμυντική λειτουργία πήραν αυτό που κατά βάση ήθελαν, να μην δεχτούν δηλαδή γκολ, έτσι και με ισοπαλία στην Βαρκελώνη μπορούν να πάρουν την πρόκριση.

Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη και είχε την συντριπτικά την κατοχή, περισσότερες ευκαιρίες, αλλά τις δύο κλασικότερες τις είχαν οι Ιταλοί στο πρώτο ημίχρονο με Ρομπίνιο και Ιμπραχίμοβιτς να χάνουν ανεπανάληπτα τετ-α-τετ. 
Μίλαν - Μπαρτσελόνα 0-0

Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο
Διαιτήτης: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Η Μίλαν ξεκίνησε δυναμικά και έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 3' με τον Ρομπίνιο μόνο στην περιοχή να μην πιάναι καλά το σουτ και η μπάλα να περνά ψηλά άουτ, ενώ νωρίτερα το σουτ του Μπόατενγκ κόντραρε στον Πικέ.
Εν συνεχεία η Μπαρτσελόνα πήρε τον έλεγχο του αγώνα, έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους, αλλά και η δεύτερη ευκαιρία για τους Ιταλούς ήταν, με τον Ζέεντορφ στο 20' να βγάζει τετ-α-τετ τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τον Βίκτορ Βαλντές, αλλά ο Σουηδός έκανε αδύναμο πλασέ και ο Ισπανός μπλόκαρε.
Η πρώτη καλή τελική προσπάθεια για την "Μπάρτσα" ήρθε στο 26', με τον Αμπιάτι να αποκρούει το κοντινό σουτ του Τσάβι, ο οποίος είχε χάνει εντυπωσιακά το "ένα-δύο" με τον Μέσι.
Στο 34' ο Λιονέλ Μέσι ουσιαστικά δεν κατάφερε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 35' ο Αλέξις Σάντσες έφυγε στην αντεπίθεση και το σουτ του πρόλαβε και έκοψε με εντυπωσιακό τάκλιν ο Αντονίνι.
Το δεύτερο ημίχρονο
Το σουτ του Ινιέστα πέρασε λίγο άουτ στο 47' και εν συνεχεία ένα χτύπημα του Ντάνι Άλβες έβγαλε νοκ-άουτ τον Ρομπίνιο, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 52' από τον Στεφάν Ελ Σααραουΐ.
Ο Κριστιάν Τέγιο στο 73' σούταρε άστοχα αφού ταλαιπώρησε από αριστερά τον Μπονέρα, ο οποίος άφησε το δεξί άκρο της άμυνας δύο λεπτά αργότερα και έπαιξε στόπερ αντί του Νέστα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μεσμπά.
Στο 77' ο Αμπροζίνι με σωτήριο τάκλιν άλλαξε πορεία στο σουτ του Μέσι μέσα από την περιοχή, ενώ μετά την εκτέλεση κόρνερ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ μετά την κεφαλιά του Πουγιόλ.
Στο 88' η Μπαρτσελόνα έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει το σημαντικό εκτός έδρας γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Αμπιάτι να κάνει σπουδαία απόκτουση στο σουτ του Μέσι.
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Μπονέρα, Νέστα (75' Μεσμπά), Μεξές, Αντονίνι, Αμπροζίνι, Νοτσερίνο, Ζέεντορφ, Μπόατενγκ (67' Εμάνιουελσον), Ρομπίνιο (52' Ελ Σααραουΐ), Ιμπραχίμοβιτς.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Κεϊτά, Ινιέστα (65' Τέγιο), Αλέξις Σάντσες (77' Πέδρο), Μέσι.

Ο πίνακας των σκόρερς


12 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

11 γκολ
Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

7 γκολ
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

6 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)
Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)
Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)
Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)
Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

4 γκολ
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)
Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)
Πέδρο (Μπαρτσελόνα)
Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)
Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)
Χουλκ (Πόρτο)
Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

                                                                                     ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

                                                           ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Twitter Bird Gadget