Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Φρέσκο VW Golf Cabriolet

Φρέσκο VW Golf Cabriolet
Πολύ παλιά τα Cabriolet αυτοκίνητα ήταν για μετά την άνοιξη. Εδώ και αρκετά χρόνια τα μοντέλα της κατηγορίας αυτής είναι τεσσάρων εποχών, διότι έχουν βελτιωθεί σε πολλούς τομείς - κυρίως από πλευράς ανθεκτικότητας της κουκούλας αλλά και από πλευράς ηχομόνωσης. Στο εξωτερικό και ειδικά στις βόρειες χώρες, μόλις δουν τις πρώτες αχτίδες ηλίου, τα ξεσκεπάζουν κι ας φορούν μπουφάν, κασκόλ και σκούφους. Στην Ελλάδα με καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες, η απόλαυση διαρκεί περισσότερο και με λιγότερα αξεσουάρ ένδυσης.

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα Cabriolet διαχρονικά, είναι το Golf. Φρεσκαρισμένο, διατίθεται στην ελληνική αγορά με μαύρη υφασμάτινη οροφή, πλήρως αυτόματη, που ανοίγει ηλεκτροϋδραυλικά σε μόλις 9,5 δευτ. ακόμα και εν κινήσει με ταχύτητα μέχρι 30 χλμ./ώρα.

Στη νέα έκδοση ξεχωρίζουν οι ζάντες αλουμινίου 16 ή 17 ιντσών (ανάλογα με τον κινητήρα), τα πίσω φωτιστικά σώματα LED και οι προβολείς ομίχλης εμπρός.
Παραμένει άνετο για 4 ενήλικες επιβάτες, ενώ χαρακτηρίζεται από κομψότητα και πολυτέλεια μια και υπάρχει δερμάτινο τιμόνι, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός, σπορ καθίσματα με επένδυση ύφασμα / Alcantara (για την έκδοση 1.4 TSI – 160 hp).

Σε επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, διαθέτει στάνταρ: ABS (με ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα διαφορικού EDL και σύστημα αντιολίσθησης των τροχών ASR), ESP για την ευστάθεια, δισκόφρενα εμπρός και πίσω, αερόσακους οδηγού –συνοδηγού, πλευρικούς εμπρός στις πλάτες των καθισμάτων, αερόσακους κεφαλής και αερόσακο γονάτων οδηγού. Εξάλλου, σε περίπτωση ανατροπής υπάρχει ένα ενεργό σύστημα roll bars πλήρως ενσωματωμένο πίσω από τα προσκέφαλα της πίσω σειράς καθισμάτων, το οποίο ενεργοποιείται σε κλάσματα του δευτερολέπτου και σε συνδυασμό με την ενισχυμένη κολόνα Α, προσφέρει μέγιστη προστασία.

Το Golf Cabriolet διατίθεται με τους βενζινοκινητήρες 1.2 TSI – 105 hp (με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), 1.4 TSI – 160 hp (και με αυτοματοποιημένο κιβώτιο DSG7 σχέσεων) καθώς και με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 TDI – 105 hp (με χειροκίνητο κιβώτιο).
Τιμές: 23.150 ευρώ (1.2 TSI), 26.800 (1.4 TSI), 28.650 (1.4 TSI DSG7) και 27.000 (1.6 TDI).

Επιμέλεια Δημήτρης Μπαλής

sport-fm.gr
Twitter Bird Gadget