Η ήττα της Τσέλσι από τη Νάπολι έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη θέση του Αντρές Βίλας Μπόας, ο οποίος συν τοις άλλοις είχε να αντιμετωπίσει και τη δυσαρέσκεια του Λάμπαρντ και του Άσλεϊ Κόουλ.
Οι δύο διεθνείς Άγγλοι κάθισαν στον πάγκο στην αναμέτρηση του Σαν Πάολο, αν και αναμενόταν να ξεκινήσουν. Ο Κόουλ τελικά μπήκε στο 12` στη θέση του τραυματία Μποσίνγκουα, ενώ ο Λάμπαρντ πέρασε στο ματς στο 70`. Η απόφασή του για την αρχική 11άδα προκάλεσε κριτική, ενώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Κόουλ με τον Λάμπαρντ ήταν... κάτι παραπάνω από δυσαρεστημένοι από τις αποφάσεις του, γεγονός που του το ξεκαθάρισαν!  Ο Βίλας Μπόας δείχνει να χάνει τον έλεγχο στα αποδυτήρια των Μπλε, τη στιγμή που αυξάνονται οι φωνές που απαιτούν την καρατόμησή του!
«Είχα μια συζήτηση με τον Άσλεϊ και τον Φρανκ. Λόγω του ότι είναι τέτοιοι παίκτες, με τόσο μεγάλη εμπειρία, ένιωσαν ότι μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Φυσικά, ήταν απογοητευμένοι, αλλά ήταν μια απόφαση που πρέπει να δεχτούν και να προχωρήσουν», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια εξήγησε ότι η απουσία του Λάμπαρντ από ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι οφειλόταν σε τακτικούς λόγους, ενώ για τον Κόουλ τόνισε ότι ακόμα δεν είχε ξεπεράσει οριστικά ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε:
 «Η απόφαση για τον Άσλεϊ ήταν δύσκολο και λήφθηκε χτες. Είμαι σίγουρος ότι από αύριο θα συνεχίσει να παλεύει για τη θέση του, όπως κάνει συνήθως. Η απόφαση για Λάμπαρντ και Εστιέν είχε να κάνει με τεχνικούς λόγους», ενώ κατέληξε:  «Αυτοί που ήταν στον αγωνιστικό χώρο τα πηγαίνουν περίφημα και για αυτό επιλέχθηκαν. Μπορούμε να συνεχίζουμε να υπολογίζουμε σε αυτούς τους παίκτες για βοήθεια στην ομάδα. Θα είναι εκεί για να τους επιλέξω, όπως κάθε φορά».

                                                                                        ΠΗΓΗ:  www.gazzetta.gr