Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ραντεβού όλοι στην μαγευτική Ονειρούπολη της Δράμας! Σημερα η έναρξη με τους STAVENTO!! [video]


Ραντεβού όλοι στην μαγευτική Ονειρούπολη της Δράμας!



Ο χρόνος μετράει πια αντίστροφα και σε λίγες ώρες η φαντασία, το θέαμα και ένα μαγευτικό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, βγαλμένο από τα παιδικά όνειρα ξεδιπλώνεται στο κέντρο της Δράμας. Η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, η Ονειρούπολη ανοίγει τις πύλες της  την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι.
Τα εγκαίνια της Ονειρούπολης  θα γίνουν στις 7.30 της ίδιας μέρας το απόγευμα στον Δημοτικό κήπο, από το Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη, ο οποίος θα παραδώσει το κλειδί της πόλης στον Αη – Βασίλη μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει  η εναρκτήρια μουσική συναυλία με το πασίγνωστο μουσικό συγκρότημα Stavento.

Η Ονειρούπολη θα είναι στην διάθεση των επισκεπτών καθημερινά με αμέτρητες  δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για φέτος, ξεκινώντας στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής 4-12-2011. Λίγο αργότερα την ίδια μέρα στις 17.00 οι Κρόκο και Λίνο θα υποδεχθούν τον κόσμο που θα φθάνει από παντού για την Ονειρούπολη.. Μία ώρα μετά στις 18.00 η  θεατρική ομάδα του κέντρου νεότητας, παρουσιάζει την παράσταση «Το παιδί με την βαλίτσα» στο Δημοτικό Ωδείο.

Η φαντασμαγορική  γιορτή των Χριστουγέννων στο χωριό του Αη Βασίλη, η Ονειρούπολη 2011,  σχεδιάστηκε για να για να μείνει αξέχαστη. Κάθε μέρα μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου ανεπανάληπτες δράσεις και αμέτρητες γιορτινές φιγούρες θα πλαισιώνουν ένα φανταστικό σκηνικό που θα έχουν την τύχη να ζήσουν μικροί και μεγαλύτεροι επισκέπτες.

Αυτή την Ονειρούπολη δεν πρέπει να την χάσετε με τίποτε.
Για 8η χρονιά το πιο διάσημο Χριστουγεννιάτικο χωριό ανοίγει και μας περιμένει όλους!!
Από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου το μαγικό χωριό  θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές!!
Μπαίνοντας στην Ονειρουπολη το πρώτο που θα συναντήσετε, μανούλες, είναι ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μια υπέροχη φάτνη!!
Σειρά έχει το τεράστιο παγοδρόμιο που θα σας εντυπωσιάσει, αλλά και το Καρουσελ!!!
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγω ζηλευω ήδη και ακόμα δεν τελείωσα, μανούλες!!!!
Λίγο πιο κάτω, θα βρούμε το σπιτάκι του Αι Βασίλη, όπου μας περιμένει χαμογελαστός όλους τους μικρούς και μεγάλους του φίλους. Δίπλα από το σπιτάκι, υπάρχει το Ταχυδρομείο, οι μικροί επισκέπτες μπορούν να ταχυδρομήσουν τις επιθυμίες και τις ευχές τους….
Συνεχίζουμε με το μαγικό  Εργαστήριo, όπου τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, φτιάχνοντας ότι βάζει ο νους τους, ενώ το Ηigh-tech Εργαστήριο των ξωτικών, είναι το αγαπημένο στέκι των μεγαλύτερων παιδιών, μιας και ο χώρος είναι γεμάτος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές!!!
Να μη ξεχνάμε και το παραδοσιακό Σπιτάκι με τα Ζαχαρομαγειρέματα… Εκεί, τα παιδιά, με τη βοήθεια των γυναικών του χωριού, φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικες, παραδοσιακές λιχουδιές, τις οποίες δοκιμάζουν μετά, μιας και το λαχταριστό αποτέλεσμα το γεύονται πρώτα οι παρασκευαστές!!
Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης περιλαμβάνει πολλές μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.
Αξίζει να τονίσουμε ότι όλες οι παραπάνω δράσεις είναι δωρεάν!!
Η Ονειρούπολη ξεκίνησε τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 2004 και μέχρι σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Χριστουγεννιάτικες γιορτές!!
Να μη ξεχάσουμε και τη Χριστουγεννιάτικη αγορά που λειτουργεί μέσα στην Ονειρούπολη, με ξύλινα, στολισμένα σπιτάκια!
Τέλος να αναφερθώ στο πιο σημαντικό σπιτάκι! Το Σπιτάκι του Κέντρου Πληροφοριών!!
Εκεί, θα μπορούν να πάνε όλοι οι μικροί επισκέπτες, σε περίπτωση που χαθούν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, για  να προμηθευτούν το αυτοκολλητάκι « Ωχ! Χάθηκα…» στο οποίο θα αναγράφουν όνομα, επίθετο και τηλέφωνο….
4 Δεκεμβρίου  έως 7 Ιανουαρίου 2012 στο χώρο του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας της Δράμας!!
Το βράδυ της έναρξης της Ονειρούπολης, στις 8, οι STAVENTO, θα ανοίξουν το χορό.
Ίσως η πιο υπέροχη και ολοκληρωμένη Χριστουγεννιατικη πρόταση που έχω να σας κάνω!!!
Τα μαγικά Χριστούγεννα στην Δράμα ξεκινούν!!!!
Στη φετινή Ονειρούπολη θα δώσουν το παρών και άλλα γνωστά ονόματα όπως Μέλισσες, Rec, Sanjuro με Anima, Burger Project, Χίλια Χρόνια, Peekaboo, Γιάννης Βαρδής με Γιώργο Λιανό, Σοφία Στρατή κ.α..


Οι δωρεάν δράσεις της Ονειρούπολης:

Ταξίδι στο σύμπαν με το κινητό πλανητάριο STARLAB
Παραμυθιών Ακούσματα
Στο σπίτι του Αη Βασίλη
Ζωγραφική προσώπου
Χειροτεχνία και Ζωγραφική στο εργαστήρι του Άη Βασίλη
Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης
Βόλτα με το Τρενάκι της Ονειρούπολης
«Δράσεις Οικολογίας» με το ΚΠΕ Παρανεστίου
Εργαστήρι του καραγκιόζη
Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής
«Οδηγώ και κινούμαι με ασφάλεια» στο σπιτάκι της Τροχαίας
«Ας ζωντανέψουμε τον Μάγο του Οζ» στο τούνελ της πλατείας
Σπιτάκι Νέων Τεχνολογιών
Σπιτάκι κοινωνικής αλληλεγγύης

Δραστηριότητες:
Κάνοντας μια βόλτα με το καρουζέλ
«Ταξιδεύοντας» με το υπερυψωμένο τρενάκι ή με τα μικρά τρενάκια
Γλιστρώντας στο παγοδρόμιο με αληθινό πάγο
Τσουλώντας στις μεγάλες τσουλήθρες
Λικνιζόμενοι στο μεγάλο κρεμαστό καράβι
Μάθετε περισσότερα στο www.oneiroupoli2011.gr
Twitter Bird Gadget