Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το… κυρίως μενού του Κυπέλλου Ελλάδας

Με οκτώ αναμετρήσεις συνεχίζεται την Τετάρτη (21/12) η δ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το πρόγραμμα «άνοιξε» την Τρίτη (20/12) με την πρώτη μεγάλη έκπληξη του θεσμού να γίνεται στη Φυλή, όπου ο Θρασύβουλος «πέταξε» εκτός συνέχειας τον Λεβαδειακό, επικρατώντας με 4-2 στα πέναλτι, ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν με το ισόπαλο 1-1. Παράλληλα, στην Κατερίνη, η SKODA Ξάνθη επιβλήθηκε με 2-0 της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, σε ένα ματς που στιγματίστηκε με την επίθεση κουκουλοφόρων προς τον Δημήτρη Καλόπουλο.
Νωρίτερα, στον Εύοσμο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 χάρις σε τέρμα του Βύντρα. Στη Μυτιλήνη ο Πανιώνιος έκαμψε στην παράταση την αντίσταση της αξιόμαχης Καλλονής με 3-2, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία.
Την Τετάρτη (21/12) θα γίνει το κυρίως… μενού του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Πιερικού με τον Ολυμπιακό, του Εθνικού Αστέρα με τον ΠΑΟΚ, όπως και τα ματς του Πανσερραϊκού με τον Εργοτέλη και της Λάρισας με τον Παναιτωλικό.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 14:00 (LIVE)
Έτοιμη για να διεκδικήσει τις ελπίδες της για την πρόκριση εμφανίζεται η Αναγέννηση Επανομής για τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Αλέξος Βοσνιάδης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Καρλάο, εν αντιθέσει με τον Βαγγέλη Γεωργίου, που αναμένεται να επιστρέψει στην αποστολή.
Οι Περιστεριώτες θέλουν κόντρα στην Αναγέννηση να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το 2011 και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, σε ένα θεσμό που οι «κυανόλευκοι» ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους ως φιναλίστ κάτι που σίγουρα θέλουν να επαναλάβουν. Ο Γιώργος Δώνης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σφακιανάκη, Επστάιν και Φυτανίδη που είναι τραυματίες.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 14:00 (LIVE)
Το σύνθημα για την πρόκριση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έδωσε ο τεχνικός της Προοδευτικής, Μαργαρίτης Χατζηαλέξης, τονίζοντας σε δηλώσεις του πως οι «βυσσινί» θα προσπαθήσουν για έναν «μικρό άθλο», ενώ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές.
Με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή του θα παρουσιαστεί ο Αστέρας Τρίπολης στον Κορυδαλλό. Ο Σάκης Τσιώλης δεν πήρε μαζί του τους Πουλίδο, Χουανίτο, Λαδάκη και Κερ, ενώ την τελευταία στιγμή συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Χακόμπο, λόγω ενός μικροπροβλήματος του Στεφανάκου.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 15:30 (LIVE)
Ως ευκαιρία για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας βλέπουν άπαντες στον Πανσερραϊκό το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Ο Παύλος Δημητρίου δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Έντι Γκόμεζ, αντίθετα με τους Ανάκογλου και Βρούτσινα.
Με μοναδικό στόχο τη νίκη και συνάμα την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού ταξίδεψε στις Σέρρες η αποστολή του Εργοτέλη. Οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στο γήπεδο της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, με τον Βίσιο να είναι στην αποστολή.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΟΚ 16:00 (LIVE)
Με πολλά προβλήματα θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ η ομάδα της Καισαριανής. Ο Πέτρος Δημητρίου απέκλεισε από την αποστολή τους Πασσά, Χαϊκάλη, Γουσούλη, ενώ αμφίβολος είναι Παπαθανασίου.
Να κλείσει ιδανικά το 2011 θέλει ο «Δικέφαλος» απέναντι στον Εθνικό Αστέρα, πανηγυρίζοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Μπρούνο Τσιρίλο να τίθεται εκτός αποστολής, λόγω ίωσης.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 16:00 (LIVE)
Μια ονειρική χρονιά για τον Πλατανιά θα «κλείσει» την Τετάρτη (21/12) στην αναμέτρηση κόντρα στην Κέρκυρα και άπαντες ονειρεύονται την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Τίμος Καβακάς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Πότσι, ενώ αντίθετα συμπεριέλαβε τον Μαραγκουδάκη.
Η Κέρκυρα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την αυριανή αναμέτρηση στα Χανιά με τον Χάβι Γκράθια να μην μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κοντοδήμου και Ιωάννου.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 16:00 (LIVE)
Για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα «παλέψει» την Τετάρτη η Καλλιθέα κόντρα στη Δόξα Δράμας. Οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους, με τον Βαγγέλη Γούτη να μην υπολογίζει στον Βαγγέλη Πλατέλλα.
Ως βάλσαμο θα σημάνει για την Δόξα Δράμας η πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι στην Καλλιθέα, μετά το κακό ξεκίνημα στην Super League. Για μία ακόμα φορά ο Μάκης Κατσαβάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ψυχογιό, Μπριλάκη, Κάπελ και Στεργιανό.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18:00 (LIVE)
Με πολλά προβλήματα θα αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» ο Πιερικός, καθώς ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν έχει στη διάθεσή του για την αναμέτρηση τους τιμωρημένους Πέτρου, Χατζηζήση, Κουτσοσπύρο και τον τραυματία Καμινιώτη.
Με πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα αναμένεται να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση της Κατερίνης με την πρόκριση να αποτελεί… μονόδρομο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα τον Σήφη Δασκαλάκη, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτου του. Αποθεώθηκε η αποστολή των Πειραιωτών.
ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 18:00 (LIVE)
Πέντε λόγους για να «πονοκεφαλιάζει» έχει ο Κρις Κόουλμαν στην Λάρισα, καθώς εκτός «μάχης» για το ματς με τον Παναιτωλικό έμειναν οι Βενετίδης, Ρομέου, Γκονζάλες, Νεμπεγλέρας και Κολοβέτσιος.
Με προβλήματα θα παρουσιαστεί και ο Παναιτωλικός στο «AEL FC Arena», μια και ο Μπάμπης Τεννές δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κουτρουμάνο και Γκόλια, όπως και στους Ντολεζάι, Σιόντη, Μπελεβώνη, Δέντσα, Σεγέ και Παππά.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Πέμπτη (22/12) με τέσσερις αναμετρήσεις, όπου ο Διαγόρας θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, η Καλαμάτα την ΑΕΚ, η Παναχαϊκή τον ΟΦΗ και ο Πανθρακικός τον Άρη.

                                                               ΠΗΓΗ: www.onsports.gr
Twitter Bird Gadget