Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, ζήτησε συγγνώμη για μία αντίδρασή του προς τον 4ο διαιτητή του ματς με τον Άρη ενώ ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να είχε... καθαρίσει πιο νωρίς το παιχνίδι.
Αρχικά ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε: «Φαινόταν πως το ματς πήγαινε πολύ ήρεμα για μας μέχρι το πρώτο γκολ. Δεν είχαμε κίνδυνο μέχρι τότε. Ο Άρης όμως είναι πολύ καλή ομάδα σε φάσεις τακτικής γιατί έχει ψηλούς παίκτες και σουτάρουν καλά. Με αυτόν τον τρόπο δεχτήκαμε το 1ο γκολ και πιστέψαμε ότι δεν είχε χρόνο πολύ το ματς.
Εκεί επικράτησαν κάποια νεύρα, εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα μέχρι τέλους, εκείνοι πίεσαν, δε λυγίσαμε και έτσι τελείωσε το ματς. Προσωπικά θέλω να απολογηθώ στον 4ο διαιτητή για τη συμπεριφορά μου στη φάση του 50ου λεπτού. Ήταν η φάση ενός κόρνερ και ένα φάουλ που πίστευα ότι δεν ήταν.
Υπάρχει εκνευρισμός σε τέτοια ματς από την πλευρά όλων, ακόμα και των διαιτητών. Ήταν μία αντίδραση της στιγμής που δεν ήταν σωστή από την πλευρά μου. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη πίεση προς τους διαιτητές, είναι και αυτοί άνθρωποι και κάνουν λάθη. Όλοι μπορούν να κάνουν λάθη, οι διαιτητής, ο κόσμος, όλοι. Υπάρχει εκνευρισμός σε όλους όσους συμμετέχουν στο ματς. Ήταν μια αντίδραση που δεν ήταν σωστή από μέρους μου».
Σε ερώτηση που του έγινε για τους διαιτητές στην Ελλάδα σχολίασε: «Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη πίεση προς τους διαιτητές. Και αυτοί είναι άνθρωποι και μπορούν να κάνουν λάθη. Όπως οι παίκτες, ο κόσμος και ο διαιτητής. Την ώρα που προσπαθούν να διαιτητεύσουν πρέπει να σκέφτονται τις αντιδράσεις του κόσμου, των παικτών.
Πρέπει αν τους δώσουμε λίγο αέρα για να κάνουν τη δουλειά τους. Πρέπει να τους αφήσουμε λίγο ήσυχους, αλλά και οι ίδιοι να μάθουν να αντέχουν στην πίεση που υπάρχει γύρω τους. Πρέπει να μιλάμε λιγότερο για τους διαιτητές και περισσότερο για το παιχνίδι. Τους προπονητές πρέπει να τους απασχολούν τα αγωνιστικά».

Ερωτηθείς για το κατά πόσον είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που η ομάδα του ευνοείται από τη διαιτησία με 90-10. Ο Ισπανός τεχνικός κοίταξε με έντονο βλέμμα τον δημοσιογράφο υποστηρίζοντας: «Είναι η γνώμη σας».

Αναφορικά με το προβάδισμα που έχασε η ομάδα του ο Βαλβέρδε σχολίασε: «Και με τον Εργοτέλη μας συνέβη αυτό. Είχαμε προηγηθεί, αλλά στο τέλος δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Είναι δύσκολο να κερδίσεις. Όταν ήμασταν στο 2-0 είχαμε ευκαιρίες να καθαρίσουμε το ματς, με πιο ξεκάθαρη αυτή του Μόνχε.
Όταν ένα ματς από 2-0 γίνεται 2-1, πάντα μπορεί να γυρίσει. Παίζαμε στο γήπεδο του Άρη, που είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Εμείς κοιτάμε πάντα να βάλουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο. Παίζουμε εκτός έδρας σε μια δύσκολη έδρα. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και θέλει ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα του και υπάρχει πίεση από τον αντίπαλο».

Από εκεί και πέρα για τον Πρόμπιερζ επισήμανε: «Δεν μπορεί να αλλάξει πολλά ο προπονητής που έρχεται την προηγούμενη μέρα. Όμως είναι αλήθεια ότι ο Άρης είχε πέντε ή έξι ποδοσφαιριστές στον πάγκο που ήταν βασικοί με τον προηγούμενο προπονητή.
Είναι πολλές αλλαγές και ήταν έκπληξη αυτό. Η αλλαγή του τερματοφύλακα για παράδειγμα. Όταν ετοιμάζεις ένα παιχνίδι το ετοιμάζεις με αυτά που έχεις δει από την άλλη ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μία άλλη αντίδραση. Στην Ισπανία λέμε 'νέος προπονητής, σίγουρη νίκη'».

                                                   ΠΗΓΗ:/www.gazzetta.gr