Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

"Πίστη στην ομάδα και τον Μπόλονι"

Διαβάστε για το πως αντιδρούν οι άνθρωποι που ηγούνται του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ στην γκρίνια που έχει ξεσπάσει μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Η ήττα στο ντέρμπι της Τούμπας από τον Παναθηναϊκό δημιούργησε έντονο προβληματισμό στις τάξεις των οπαδών της ομάδας.

Οι συζητήσεις για το αν η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ έχει δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα "φούντωσε" για τα καλά, φθάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις στο σημείο της αμφισβήτησης.

Ποια είναι, όμως, η θέση των ανθρώπων που ηγούνται του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ; "Εμείς πιστεύουμε σ' αυτή την ομάδα και αυτή η πίστη μας δεν αλλάζει από ένα-δύο αποτελέσματα" σχολίαζε ο Παντελής Κωνσταντινίδης στο περιθώριο της προπόνησης της Δευτέρας (31/10) στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και αυτή είναι η θέση και των Ζαγοράκη-Βρύζα.

Οι άνθρωποι που ηγούνται του "ασπρόμαυρου" ποδοσφαιρικού τμήματος εκτιμούν πώς σύντομα η ομάδα θα αρχίσει να δείχνει το καλό αγωνιστικό πρόσωπό της.

Το "σύντομα" μπορεί να γίνει "άμεσα" αν, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με τους Σάμροκ και τον Αστέρα Τρίπολης, η ομάδα επανέλθει στις νίκες. Η αλήθεια είναι πώς η πίστη στην ομάδα στηρίζεται εν πολλοίς και στην παρουσία του Λάσλο Μπόλονι στον πάγκο.

Η προπονητική εμπειρία του Ρουμάνου αποτελεί για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ το καλύτερο εχέγγυο ότι η ομάδα θα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους της στο πρωτάθλημα, αφού στην Ευρώπη ήδη έχει εκλπηρώσει τη βασική επιδίωξή της, την παρουσία στους ομίλους.

Ευρώπη και ενίσχυση με φρέσκο αίμα

Πολλοί θα αναρωτηθούν ποιο είναι το κριτήριο της επιτυχίας εντός συνόρων για τον ΠΑΟΚ. Απ' όσα συζητούν εντός της ομάδας, αυτό μπορεί να αναλυθεί πολύ απλά ως εξής: Διατήρηση του κεκτημένου της παρουσίας στα πλέι οφ και κατ' επέκταση της εξόδου στην Ευρώπη και σταδιακή ανανέωση του ρόστερ (και ηλικιακά).

Αυτό, άλλωστε, είχαν ορίσει από την αρχή. Το αν στην πορεία, λόγω εμφανίσεων όπως αυτή κόντρα στην ΑΕΚ, δημιουργήθηκαν προσδοκίες πρωταθλητισμού, αυτό δεν καλλιεργήθηκε συνειδητά.

Στην ΠΑΕ εκτιμούν πώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει εκτροχιαστεί, αφού και μέσα στο στόχο των πλέι οφ είναι και παίκτες έχουν αρχίσει είτε να καθιερώνονται (Αθανασιάδης), είτε να έχουν πρωταγωνιστικό (Φωτάκης) ή ουσιαστικό (Μπαλάφας) ρόλο στην ομάδα, είτε να προωθούνται (Γιάννου).

                                                        ΠΗΓΗ:www.sport24.gr 

Twitter Bird Gadget