Ο κουμπάρος και ατζέντης του Γκάρι Σπιντ, Χέιντεν Έβανς, τόνισε ότι ο Ουαλλός δεν είχε κατάθλιψη. Ο θάνατός του έκανε πέντε ποδοσφαιριστές να αναζητήσουν βοήθεια για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Ήταν ευτυχισμένος στο γάμο του και όποιος τον ξέρει, μπορεί σας το επιβεβαιώσει .Για αυτό το λόγο η αυτοκτονία του αποτελεί μυστήριο. Πραγματικά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία ένδειξη για το τι μπορεί να το προκάλεσε, ήμουν με την οικογένειά του όλη την ημέρα. Με ρωτούν την ίδια ερώτηση και δεν έχω απάντηση. Είμαστε σοκαρισμένος», τόνισε ο Έβανς, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν έπασχε από κατάθλιψη:

«Το μόνο πράγμα που η οικογένειά του και εγώ, ως ένας από τους πιο κοντινούς του φίλους μπορούμε να αντικρούσουμε ολοκληρωτικά είναι αυτό. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο».

Ο θάνατος του Σπιντ προκάλεσε σοκ στην διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα και έδωσε το έναυσμα σε πέντε ποδοσφαιριστές που πάσχουν από κατάθλιψη να ζητήσουν βοήθεια. Ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ, Τόνι Άνταμς, ο οποίος στο παρελθόν είχε ανάλογα προβλήματα, έχει προχωρήσει στη δημιουργία σχετικής κλινικής, ο εκτελεστικός διευθυντής της οποίας αποκάλυψε ότι πέντε παίκτες έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί του ζητώντας βοήθεια.

                                                           ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr