Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

<ΜΕΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ,ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ>

Η...ανύπαρκτη εντός αγωνιστικού χώρου για 45 λεπτά, Μπάγερ Λεβερκούζεν έκανε την ανατροπή με αντίπαλο τη Βαλένθια και επικρατώντας με 2-1 έγινε το φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης προνομιούχου θέσης στον Ε' όμιλο.
Για 45 λεπτά μονάχα μία ομάδα υπήρχε εντός αγωνιστικού χώρου και αυτή ήταν η Βαλένθια. Οι Ισπανοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του πρώτου ημιχρόνου. Οι αριθμοί, αυτή τη φορά, λένε την αλήθεια: κατοχή της μπάλας 70% στο πρώτο 20λεπτο, 9 σουτ προς την αντίπαλη εστία, κανένα προς της δική της. Το 0-1 των πρώτων 45 λεπτών (Τζόνας στο 24') αδικεί κατάφορα την ομάδα του Ουνάι Έμερι.
Ως δια μαγείας τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να ανατρέψουν τα δεδομένα του ματς, αλλά κυρίως να βελτιώσουν το κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο που είχαν δείξει μέχρι εκείνο το σημείο.
Στο 52ο λεπτό ο Αντρέ Σίρλε έφερε τις δύο ομάδες στα ίσα και 4 λεπτά αργότερα ο Σίντνεϊ Σαμ "έγραψε" το 2-1.  Από εκεί και πέρα η γερμανική ομάδα έλεγξε την κατάσταση. Δεν κινδύνευσε παρά μονάχα σε ελάχιστες περιπτώσεις να δεχθεί την ισοφάριση και πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη που τη φέρνει στη δεύτερη θέση του Ε' ομίλου με 6 βαθμούς, 4 περισσότερους από τις "νυχτερίδες".  
Το κλειδί του αγώνα:
Ο αποσυντονισμός της άμυνας της Βαλένθια στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους απέναντι στην ορμητικότητα των Γερμανών αποδείχθηκε καθοριστικός για την έκβαση του ματς. 
Ο αδύναμος κρίκος:
Ο Ρομπέρτο Σολδάδο βρέθηκε λίγες φορές σε θέση βολής. Η άμυνα της Λεβερκούζεν δεν αισθάνθηκε τον πρώτο σκόρερ της Βαλένθια όσο θα έπρεπε για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. 
MVP:
Στα 35 του χρόνια ο Μίχαελ Μπάλακ παραμένει κάτι παραπάνω από αξιόπιστη επιλογή στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο πρώην παίκτης της Τσέλσι και της Μπάγερν Μονάχου στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε τα μέγιστα στο να κρατήσει η ομάδα του το τρίποντο ενώ έδωσε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ.
Οι συνθέσεις:
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Ράιναρτζ (46' Φρίντιριχ), Τορπάκ, Κάντλετς, Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ, Μπάλακ, Σαμ (91' Σβάαμπ), Σίρλε, Κίσλινγκ (81' Ντερντιγιόκ)
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Ραμί, Ζόρντι Άλμπα (65' Κανάλες), Βίκτορ Ρουίς, Ματιέ, Μιγκέλ, Αλμπέλδα (82' Αντούριθ), Έβερ Μπανέγκα, Πάμπλο Ερνάντες (65' Φεγκούλι), Τζόνας, Σολδάδο
                                                          ΠΗΓΗwww.contra.gr:
Twitter Bird Gadget