Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

<ΤΟΡΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ>

Η ποιότητα της ομάδας, κάνει το ποδόσφαιρο απλό. Η Τσέλσι του Αντρέ Βίλας – Μπόας δεν κουράζεται. Απλά το διασκεδάζει. Αυτό έκανε κόντρα στη Γκενκ. Ο Φερνάντο Τόρες σκόραρε δις στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από τέσσερα χρόνια και οι «μπλε» έφτασαν στο επιβλητικό 5-0 κατακτώντας το «τρίποντο» στην 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ!

Το «Στάμφορντ Μπριτζ» φιλοξένησε μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές της Τσέλσι. Η ομάδα του Λονδίνου προσκάλεσε τη Γκενκ σε ένα εντυπωσιακό… πάρτι. Τέσσερα γκολ από το πρώτο μέρος και η επισφράγιση της επιβλητικής νίκης στην επανάληψη με το… πέμπτο κερασάκι της τούρτας. Ο λονδρέζικος σύλλογος, με το τελικό αποτέλεσμα, ισοφάρισε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της παρουσίας της στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού το ίδιο σκορ είχε επιτευχθεί στις 20 Νοεμβρίου του 1999, σε αγώνα κόντρα στη Γαλατασαράι!
Α’ ημίχρονο:
Τσέλσι να την πιείς στο ποτήρι. Ένα παιχνίδι, έτσι ακριβώς όπως το χρειάζονταν ο Βίλας – Μπόας και οι ποδοσφαιριστές του. Εύκολο, με πολλά γκολ και αντίπαλο ανήμπορο να αντιδράσει. Ένα παιχνίδι που βοήθησε και τον Φερνάντο Τόρες να… ξεσπάσει για την αγωνιστική του απραξία ελέω της τιμωρίας στην Πρέμιερ Λιγκ. Το δοκάρι από τον Ισπανό επιθετικό στο 7ο λεπτό, ήταν απλά ένα μήνυμα των… ορέξεων των «μπλε».
Το… πρώτο πιάτο ήρθε από τον Ραούλ Μεϊρέλες που με μακρινό σουτ στο 8’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Ο Πορτογάλος προετοίμασε το έδαφος και έδωσε τη σκυτάλη στον Τόρες! Αυτός, με όμορφο πλασέ από κάθετη του Λάμπαρντ στο 11ο λεπτό και με εκπληκτική κεφαλιά από σέντρα του Μεϊρέλες στο 27’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, αλλά πέτυχε κάτι πολύ μεγαλύτερο. «Έσπασε» την κατάρα που του είχε απαγορεύσει να σκοράρει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επί 875 αγωνιστικά λεπτά, ενώ πέτυχε δύο τέρματα για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2007 και το ματς της Λίβερπουλ με την Πόρτο, όταν ακόμη φορούσε την κόκκινη φανέλα! Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς δεν έλειψε από τη γιορτή, αφού στο 42ο λεπτό με κεφαλιά έκανε τέσσερα τα τέρματα της Τσέλσι!
Β’ ημίχρονο:
Ο Ραούλ Μεϊρέλες συνέχισε να ταλαιπωρεί τους αντιπάλους του, ο Φερνάντο Τόρες αναζητούσε το χατ – τρικ και ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες του «Στάμφορντ Μπριτζ» απολάμβανε το θέαμα. Οι γηπεδούχοι, όπως ήταν λογικό άλλωστε, κατέβασαν ταχύτητα, αλλά ακόμη κι έτσι, δεν μπορούσαν να αντισταθούν στα κενά της άμυνας της Γκενκ. Ο Καλού πέρασε στη θέση του Φρανκ Λάμπαρντ στο 68και πέντε λεπτά αργότερα, είδε τον Τόρες να μην καταφέρνει με κοντινή προβολή να σκοράρει και είπε να το κάνει αυτός στη συνέχεια της φάσης για το τελικό 5-0!
Η Γκενκ απλά ευχόταν να μην φτάσει το σκορ σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα. Οι «μπλε», χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια έφταναν στα αντίπαλα καρέ και απειλούσαν την εστία του Κοτέγιες. Οι Βέλγοι ανακουφίστηκαν στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η Τσέλσι γύρισε… δώδεκα χρόνια πίσω, ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη νίκη της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ (46’ Φερέιρα), Νταβίντ Λουίζ, Μποσίνγκουα (78’ Άλεξ), Ρομέου, Λάμπαρντ (68’ Καλού), Μαλουντά, Μεϊρέλες, Τόρες, Ανελκά
Γκενκ: Κοτέγιες, Μασουέρο (46’ Κάμους), Βάντεν Μπόρε, Ενγκότσα, Χάιλαντ, Τόζερ, Ντε Μπρουν, Πάντιλ, Βόσεν (81’ Ενγουανγκάγκα), Μπαρντά (70’ Ντουγκαρί), Μπαφέλ

                                                        πηγη:www.england365.gr 
                                                         
Twitter Bird Gadget